Ankieta etykiet za rok 2003 - jedyna w Polsce!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • igi
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.02
    • 44

Krajan-Nakło

Tak na gorąco wypatrzyłem,że nie bardzo jest gdzie umieścić etykiet z tego browaru.Czy ktoś jeszcze wypatrzył jakieś "mijaki"?

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2002.07
      • 14999

igi napisał(a)
      Tak na gorąco wypatrzyłem,że nie bardzo jest gdzie umieścić etykiet z tego browaru.Czy ktoś jeszcze wypatrzył jakieś "mijaki"?
      z którego? Ząbkowice są jeszcze nie dodane, a browar Nakło jest jako Krajan i ma tam juz dość pokaźną kolekcję
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 14999

becik napisał(a)
        z którego? Ząbkowice są jeszcze nie dodane, a browar Nakło jest jako Krajan i ma tam juz dość pokaźną kolekcję
        http://www.browar.biz/kolekcjonerstw...rt=br&lp=16&s=
        rety, ale dzis jestem zakręcony, oczywiscie moj poprzedni post jest pomyłką (pomyliło mi sie z tym co jest na browarze)
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Żywiec
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.12
          • 1571

A co etykiety z Ząbkowic mają wspólnego z żywiecką giełdą

Comment

• igi
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.02
            • 44

Mi też się co nieco pokręciło,bo po dokładniejszym zapoznaniu się z ankietą,wypatrzyłem Nakło Jaranowski(czyli Krajan?).Przepraszam za zamieszanie.
            Mam jeszcze pytanie do kolegów kolecjonerów:jakie są 4 rodzaje standardów,bo ja znam tylko 2.

Comment

• breslauer
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.05
              • 2690

igi napisał(a)
              Mi też się co nieco pokręciło,bo po dokładniejszym zapoznaniu się z ankietą,wypatrzyłem Nakło Jaranowski(czyli Krajan?).Przepraszam za zamieszanie.
              Mam jeszcze pytanie do kolegów kolecjonerów:jakie są 4 rodzaje standardów,bo ja znam tylko 2.
              Są to:
              - "zdrój"
              - "brązowy" - piwo słodowe
              - "żółty" - piwo jasne
              - "zielony" - (ten jest chyba najrzadziej spotykany)

Przejrzyj dokłądnie dział kolekcjonerski ze skanami etykiet - tam powienieneś znaleść wszystkie typy standardów; albo pooglądaj na allegro ...

Comment

• breslauer
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 2690

Żywiec napisał(a)
                A co etykiety z Ząbkowic mają wspólnego z żywiecką giełdą
                Tyle mają wspólnego, że ktoś od kogoś może te etykiety kupi ...
                Temat nie jest o żywieckiej giełdzie, lecz o ankiecie kolekcjonerskiej etykiet - pojawiło się parę wątpliwości, parę ciekawostek i tak się zagadało ...
                W innym kontekście pytania nie rozumiem ...

Comment

• Żywiec
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.12
                  • 1571

breslauer napisał(a)
                  Tyle mają wspólnego, że ktoś od kogoś może te etykiety kupi ...
                  Temat nie jest o żywieckiej giełdzie, lecz o ankiecie kolekcjonerskiej etykiet - pojawiło się parę wątpliwości, parę ciekawostek i tak się zagadało ...
                  W innym kontekście pytania nie rozumiem ...
                  No cóż, temat giełdy tak mnie wciągnął,że dałem plamę
                  A tak na marginesie to jest już ok. 20 odpowiedzi z wypełnioną ankietą.

Comment

• breslauer
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 2690

Żywiec napisał(a)
                    A tak na marginesie to jest już ok. 20 odpowiedzi z wypełnioną ankietą.
                    Wypełnię ją na pewno i prześlę mailem - termin 15 lutego, do którego można ankiety wysyłać pozostał bez zmian ?

Comment

• Żywiec
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.12
                      • 1571

breslauer napisał(a)
                      Wypełnię ją na pewno i prześlę mailem - termin 15 lutego, do którego można ankiety wysyłać pozostał bez zmian ?
                      W dzisiejszych czasach należy być elastycznym więc "pewne" opóźnienia są dozwolone!

Comment

• darek99
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.04
                        • 2147

Ankieta

Ankiete wyślę 14.02, mam już wypełnioną, ale może jeszcze w międzyczasie jakiś strych się zrobi to po co się spieszyć.
                        Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                        Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                        skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                        Epikur z Samos.

Comment

• darek99
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.04
                          • 2147

igi napisał(a)

Mam jeszcze pytanie do kolegów kolecjonerów:jakie są 4 rodzaje standardów.
                          1. Zdrój.
                          2. Słodowe. (brązowy)
                          3. Pełne. (żółty)
                          4. Pełne. (zielony)
                          Attached Files
                          Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                          Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                          skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                          Epikur z Samos.

Comment

• Żywiec
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.12
                            • 1571

mwa napisał(a)
                            A kiedy jest ogłoszenie wyników?

Ogłoszenie wyników i ich wręczenie wszystkim uczestnikom (oczywiście tym obecnym) odbędzie się na żywieckiej giełdzie - to chyba najwłaściwszy moment.

Ile jest etykiet z browaru w Cieszynie?
                            Największa kolekcja cieszyńskich etykiet zawiera 361 sztuk (51 x PW, 9 x PPF, 14 x standard, 84 x PN50,60-66..). Stan na 31. 12. 2003 r.

Comment

• Cooper
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🍼🍼
                              • 2002.11
                              • 6057

Hmmmm...ciekawe z czyjego to zbiorku ?
                              A przy okazji - stan etykiet w zbiorze powinien być liczony z jakiego dnia ? Ja odruchowo podałem z 31.12.03 ale widzę że inni podają (podadzą) z chyba maksymalnie ostatniego dnia przed terminem nadsyłania. Wyniki robią się przez to deko nieobiekywne...
                              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• winczer
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2002.05
                                • 233

Święta racja...

Jak słusznie napisał kolega Cooper termin wypełniania i nadsyłania ankiety należy koniecznie ujednolicić !!!

Biore udział już w 14 ankiecie, lecz przez pierwsze 11 lat wpisywało się w ankiecie stan zbioru na dzień 31-12 danego roku, a ostatnim dniem nadsyłania ankiet był dzień 15-01 roku następnego.

Do takiej formy powinniśmy wrócić !!!

Przez kolejne lata, kolejne osoby opracowywały kolejne ankiety-łatwo jest więc z tego faktu iż po pewnym czasie rezygnowali wyciągnąć wnioski: niektórzy koledzy wypisywali w ankietach bzdury, zawyżali ilości etykiet, nie trzymali się terminów ich wypełniania i przesyłania, występowały przekłamania i rozbieżności...

Apeluję zatem: traktujmy ankietę jako zabawę ale podchodzmy do niej bardziej poważnie !!!

Chyba nie jest najważniejsza rywalizacja-lecz głównym celem ankiety jest weryfikacja zbiorów i pokazania ich najszerszego spektrum.

Czekam na Wasze wypowiedzi w tej kwestii...
                                Pij piwo.....będziesz wielki!!!

ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA: http://www.youtube.com/watch?v=NyjkqS-TwFs

Comment

Przetwarzanie...
                                X