Kurka wodna... albo raczej piwna. Ja ciagle nie mam czasu żeby siąść nad tą ankietą
Ankieta etykiet za rok 2003 - jedyna w Polsce!
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
Swoją ankietę wysłałem dopiero dzisiaj, tak jakoś zeszło, pomimo tego że termin nadsyłania upływa jutro to myślę że jeszcze przez jakiś czas będzie można nadsyłać Witkowi i Grzegorzowi wypełnione ankiety, wbrew pozorom zliczenie etykiet nie zajmuje aż tak wiele czasu, ja swoje zliczyłem w ciągu trzech godzin i wcale się nie spieszyłem, liczenie etykiet jest szybkie i przyjemne pod warunkiem że etykiety są powklejane w segregatory posegregowane browarami i normami, liczę na to że odzew będzie duży, udział w ankiecie to nie tylko wykazanie ilości etykiet ale także zaistnienie w kręgu kolekcjonerskim, na pierwszej stronie przecież są namiary na kolekcjonerów ,adres ,meil, telefon, to pozwala nawiązywać wymiany kolekcjonerskie etykiet za pośrednictwem poczty. Biorę udział w ankietach od wielu lat, a zaczynałem kiedy mój zbiór był bardzo skromny, zachęcam do uczestnictwa w ankiecie bo warto.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.Comment
-
SWIĘTA RACJA...
Ja swoja ankietę juz wypełniłem i wysłałem...
Tak jak napisał kolega darek99 popieram idee propagowania, rozpowszechniania i uczestnictwa w ankiecie...
MOIM SKROMNYM ZDANIEM: zasada jest prosta, bo czym więcej kolegów weżmie udział w ankiecie-tym więcej organizatorowie będą mieli nad ankietą pracy - ALE tym więcej będą mieć z jej zorganizowania satysfakcji-a właśnie o to chodzi, aby ich tród, chęci i zaangażowanie zostało przez nas wynagrodzone...!!!
APELUJĘ WIĘC- i zachęcam do jak najliczniejszego udziału w tej ankiecie...!!!
KOLEKCJONERZY WSZYSTKICH MIAST - ŁĄCZCIE SIĘ !!!i wypełniajcie LICZNIE ankiety...Comment
-
adam16 napisał(a)
Kurka wodna... albo raczej piwna. Ja ciagle nie mam czasu żeby siąść nad tą ankietą
Ale do przyszłego roku zdążę.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pragnę przy okazji tematu ankiety poruszyć sprawę strony w necie kolegi Skrzyniarza. Pewnie każdy zaglądał tam nie raz i nie jeden z nas był zaszokowany ilością wzorów i ich odmian.Mam tu apel do tych osób,które jeszcze nie udostępniło swoich zasobów do uczynienia tego.Podobnie jak w przypadku ankiety,tak też i strona kolegi Skrzyniarza będzie bardziej miarodajna i ciekawa,gdy pomoże w jej uzupełnieniu więcej osób.
Raz jeszcze zachęcam wszystkich do udziału w ankiecie.
Pozdrawiam.
A.Z.Comment
-
Przy malych ilościach lepiej chyba mailem. Przy większych chyba lepiej nagrać na płytkę za 2 zeta. Tylko kto skołuję większą ilość skanów etykiet których tam nie ma ??
Z tego co wiem Janusz ma już i tak około 2000 skanów tylko jeszcze nie wszystkie zamieścił.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Ja zwykle wysyłam skany - 300 dpi podając jeden wymiar rzeczywisty w cm. Jak słusznie zauważył kolega Koper trudno o uzupełnienia przy tej ilości wzorów,lecz wiem,że są osoby,które spokojnie mogłyby dorzucić kilka miłych skaników.Zawsze też ktoś,gdzieś,coś wygrzebie więc polecam umieszczenie tych wzorków do wglądu wszystkim kolekcjonerom właśnie na stronie Skrzyniarza.Comment
-
można też bez problemu dodawać etykiety w dziale Kolekcjonerstwo- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Mam dobrą wiadomość dla wszystkich kolekcjonerów którzy wzieli udział w tegorocznej ankiecie. Wyniki będą znane już w przyszłym tygodniu a ankietę będzie na 99% wręczał w czasie świdnickiej giełdy Witek Wieczorek.
Frekwencja była wyższa niż w ubiegłym roku . Odpowiedziało ponad 40 kolekcjonerów. Wie, że wydaję się, że to mało ale to ok. 30 % więcej niż rok wcześniej. Mam nadzieję, że ta tendencja będzie się utrzymywać. Jestem przekonany, że wszyscy uczestnicy ankiety są przekonani do zasadności jest realizacji i potrafią dostrzec korzyści jakie za sobą ona niesie.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział.
WaszeComment