Ankieta etykiet za rok 2003 - jedyna w Polsce!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Bartosz98
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.12
    • 7

Niestety becnie ze względu na liczne obowiązki związane z pracą zawodową wiem na pewno iż ankieta nie będzie gotowa na 20.03.2004 tj Swidnicę a i mój pobyt na gieldzie jest juz prawdopodobny w 50%. Sądzę iż do końca marca uda mi sie skończyć ankietę i przy pomocy Grzegorza wyslać do wszystkich jej uczestników i zainteresowanych.

Comment

• cororo
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.04
      • 766

co z ankietą?????????????

Comment

• ADRIANZAL
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2003.01
        • 46

Pewnie bedzie mały poślizg,ale mam nadzieję,że wkrótce otrzymamy najswieższy materiał do analizy.

Comment

• Żywiec
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.12
          • 1571

ANKIETA JEST JUŻ GOTOWA - JESZCZE TROCHĘ CIERPLIWOŚCI!

Comment

• winczer
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2002.05
            • 233

JESTEM PIERWSZY !!!

Właśnie dostałem ankietę, i chyba jako pierwszy / choć raz się nie spóżniłem /udostępniam ją wszystkim zainteresowanym aby mogli ją sobie wydrukowac...
            Mam nadzieję że Grześ i Witek nie będą mieli mi tego za złe - a przy okazji 'pozdrowionka' dla nich
            Pij piwo.....będziesz wielki!!!

ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA: http://www.youtube.com/watch?v=NyjkqS-TwFs

Comment

• beny
              • 2001.03
              • 984

Szkoda tylko, że nie ma rubryki suma wszystkich etykiet i suma przedwojny dla poszczególnych kolekcjonerów.

W starych ankietach kol.Piotrowskiego byla to pierwsza informacja + dodatkowa tabela ile poszczegolnym kolekcjonerom przybyło i o ile miejsc awansowali w tym rankingu.
              Z piwnym pozdrowieniem
              Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• breslauer
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 2690

A nie wystarczy po prostu informacja, ile kto posiada etykiet z danego browaru? Po co jakieś miejsca, rankingi, informacje o awansowaniu, itp.?

Comment

• beny
                  • 2001.03
                  • 984

No to odpowiedz na proste pytanie ile obecnie liczy najwieksza kolekcja etykiet polskich w tym ile przedwojennych zawiera się i kto ją posiada ?

Moim zdaniem jest to jedno z najważniejszych pytań na które taka ankieta powinna odpowiedzieć
                  Z piwnym pozdrowieniem
                  Radosław Kwiecień

Comment

• Żywiec
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.12
                    • 1571

beny napisał(a)
                    No to odpowiedz na proste pytanie ile obecnie liczy najwieksza kolekcja etykiet polskich w tym ile przedwojennych zawiera się i kto ją posiada ?

Moim zdaniem jest to jedno z najważniejszych pytań na które taka ankieta powinna odpowiedzieć
                    Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby opublikować takie dane i pewnie tak zrobimy ale uważam, że w przypadku etykiet p/w nie ma to większego sensu bo nie chodzi tu o ilość lecz wartość. Jak można porównać np. 200 p/w etykiet z Olsztyna różniących się numerkami i dostępnymi na Allegro po ok. 10 zł za sztukę z 200 etykietami z kilkunastu browarów na Kresach???

Comment

• breslauer
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.05
                      • 2690

beny napisał(a)

Nie wiem, czy taka informacja (czyli kto) jest mi do czegokolwiek potrzebna. Moim zdaniem w ankiecie ważne są ilości z danego browaru, by ktoś, kto kolekcjonuje etykiety wiedział po prostu, ile sztuk z danego browaru jeszcze mu brakuje. I tylko taka informacja jest istotna, a nie jakieś rankingi, miejsca, wyliczanie personalnie, ile kto ma, itp.

Comment

• sopista
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.01
                        • 1747

Zwłaszcza, że niektórzy kolekcjonuą regiony, wybrane browary itp
                        i taka statystyka jest niekoniecznie najważniejsza.

Comment

• beny
                          • 2001.03
                          • 984

Ja nie mowie ze jest to najwazniejsze ale z całą pewnością ciekawe
                          Z piwnym pozdrowieniem
                          Radosław Kwiecień

Comment

• grzeber
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2002.05
                            • 2875

Czy wyniki tej ankiety bedą opublikowane w sieci ?
                            Chętnie bym zobaczył
                            pozdrawiam
                            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23926

Z mocy nadanego mi urzędu, czyli organu publikującego, z należytym opóźnieniem pozwalam sobie na zamieszczenie wyników ankiety, podesłanej mi w dobrej wierze przez czcigodnego Grzegorza.

Plik jest z-zipowany. powodzenia. stop.
                              Attached Files
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• winczer
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2002.05
                                • 233

DAJCIE SPOKÓJ !!!

Prawda zawsze leży po środku...
                                Muszę tu / choć troszkę... / " obronić " wypowiedzi jakie przedstawia tu beny bo bądz co bądz ankieta powinna zawierać informację o wielkosci zbiorów danego kolekcjonera - i zdecydowanie powinno to być ujęte w zestawieniu końcowym...
                                Z drugiej jednak strony wypowiedz jaką zamieszcza tu Grzesiu / Żywiec / też jest 100% trafiona...

Etykiet z borowaru Olsztyn / tzw. numeromania / namnożyła sie taka kupa, że 150 sztuk takich "smieci" bije na łeb jedną konkretna / a takich ma on w zbiorze bez liku / etykieta ze zbioru Grzesia
                                Moim skromnym zdaniem - to śmieszne żeby tak naciągać i sztucznie powiększać wielkość zbioru...
                                Juz od kilku lat, zastanawiam się żeby wydać coś w stylu " konstytucji zbieracza etykiet " , która to jasno określała będzie zakresy i kanony zbierania etykiet...
                                LUDZIE !!!!

nie podchodzmy do zbierania etykiet jak do walki " bij-zabij " to tylko zabawa i nasza szlachetna pasja !!!

Jako kolekcjoner z / niemałym zresztą / 14-to letnim " starzem " zbierania - czuję sie wspólodpowiedzialnym za kształtowanie pasii birofilii w naszym kraju... i chyba jako pierwszy / i oby nie ostatni / nie boję sie powiedzieś że część kolekcjonerów ma w swoich zbiorach " gówno " a nie etykiety...
                                Nie jestem najlepszy / i wiele mi do nich / ale zbieranie traktuję jako hobby a nie jako życiowy 'priorytet'...
                                REASUMUJĄC :
                                apeluję !!! podchiodzmy do zbierania bardziej serio...nie róbmy z tego dziadostwa !!!
                                Czekam na Wasze wypowiedzi w tej kwestii...Liczę na ćzynny udział !!!

ALE SIĘ NAGADAŁEM ....
                                Pij piwo.....będziesz wielki!!!

ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA: http://www.youtube.com/watch?v=NyjkqS-TwFs

Comment

Przetwarzanie...
                                X