Ankieta etykiet za rok 2003 - jedyna w Polsce!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

A kto powiedział że wszystkie etykiety p/w muszą mieć taką samą wartość ??
    Jeśli się różnią (a te Olsztyny się różnią) to dlaczego nie można ich zgłaszać do ankiety ? Wiadomo że ich wartość materialna jest nieporównywalnie niższa niż np wartość etykiet browarów z dalekich kresów ale w przypadku zliczeń do ankiety nie ma to znaczenia.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• grzeber
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2002.05
      • 2875

Ankieta ma za zadanie pokazywać ilość etykiet w zbiorze a nie jego wartość.
      Są kolekcjonerzy specjalizujący się tylko w danych regionach kraju i nawet rzadka etykieta z innej części Polski nie ma dla nich specjalnej wartości kolekcjonerskiej.
      pozdrawiam
      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• winczer
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2002.05
        • 233

Heh..

Jeśli tak... to proponuję zbierać i zaliczać etykiety / jako każda inna naturalnie / z wybią datą przydatnośi do spożycia, to jest niewątpliwie i ' naturalnie ' też różnica...
        Kucze...nie osłabiajcie mnie i przestańcie !!!
        Nadal jestem za zrobieniem ' konstytucji ' kolekcjonera etykiet piwnych i trzymania się ściśle jej zaleceń...
        Idąc dalej...proponuję zrobienie listy powarznych kolekcjonerów którzynie zbierają " śmieci "...
        Mam nadzieje że znajdę sie na takiej liście - choćby na ostatnim miejscu
        Pij piwo.....będziesz wielki!!!

ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA: http://www.youtube.com/watch?v=NyjkqS-TwFs

Comment

• pieczarek
          • 2001.06
          • 5011

Odp: Heh..

winczer napisał(a)
          Nadal jestem za zrobieniem ' konstytucji ' kolekcjonera etykiet piwnych i trzymania się ściśle jej zaleceń...

...powarznych kolekcjonerów .....
          A jak ktoś się nie stosuje do "konstytucji", to co wówczas? Ostracyzm na giełdzie? Zaprzestanie jakichkolwiek towarzyskich kontaktów? Co zrobić z ludźmi, których bawi "niekonstytucyjne" kolekcjonerstwo?

Chodziło zapewne o poważnych kolekcjonerów. A może powarzonych?

Comment

• Cooper
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

tym zajmie się K.K.K. !
            ...czyli Kolekcjonerski Kodeks Karny
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• grzeber
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2002.05
              • 2875

Odp: Heh..

winczer napisał(a)
              Etykiet z borowaru Olsztyn / tzw. numeromania / namnożyła sie taka kupa, że 150 sztuk takich "smieci" bije na łeb jedną konkretna etykieta ze zbioru
              Te etykiety biją ilościowo ale na pewno nie "jakościowo".

winczer napisał(a)
              Jeśli tak... to proponuję zbierać i zaliczać etykiety z wybią datą przydatnośi do spożycia, to jest niewątpliwie i ' naturalnie ' też różnica...
              Etykiet nie zbieram więc moge się mylić ale data przydatności do spożycia nabijana jest juz na gotową etykietę a te z Olsztyna były juz drukowane z różnymi numerami.

Zresztą była już o tym dyskusja http://www.browar.biz/forum/showthre...threadid=35062
              pozdrawiam

Comment

• adam16
                • 2001.02
                • 9865

Nie zamiaruję poddawać się restrykcjom takiej konstytucji. Po cholerę dzielić środowisko na lepszych i gorszych. Nie ma jedynie słusznej drogi.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• winczer
                  • 2002.05
                  • 233

Nie o to chodzi...

Widzę, że żle się wypowiedziałem / lub żle zostałem zrozumiany / wszak nie chodziło mi o jakieś " restrykcje " ziązane ze zbieractwem, ani co gorsza o dzielenie kolekcjonerów na kategorie...
                  Miałem tyljko na myśli, że powinno się jaśniej sprecyzować-co można zaliczać do zbiorów a czego nie powinniśmy wliczać...
                  Pamiętam - na ankietach kolegi Pawła Piotrowskiego, byly zamieszczane takie ' wskazówki ' i wszyscy się do nich stosowaliśmy, było tam napisane mi. iż etykiety z Karwiny liczymy tylko z polskimi opisami, etykiety ze stęplami rozlewni zaliczamy tylko wówczas-gdy jest na stęplu podana zmiana cen pojemności bądz normy, że uznajemy jako inne etykiety z przesunięciami kolorów-lecz tylko tych samych względem siebie itp...itd...
                  Właśnie takie informacje powinna zawierać owa ' konstytucja ' - i moim skromnym zdaniem powinno się w niej zawrzeć również to-że zbieranie etykiet na numerki / Głubczyce, Olsztyn / to totalna bzdura !!!

Na koniec, chciałbym wszystkich którzy poczuli się urażeni-serdecznie przeprosić...Wszak moje pisanienie o stworzeniu ' konstytucji ' nie miało na celu dyskryminowania części kolekcjonerów...
                  Jeszcze raz serdecznie przepraszam wszystkich którzy poczuli się urażeni...
                  MEA CULPA...

Comment

• grzeber
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2002.05
                    • 2875

Myślę, że umieszczanie takich wskazówek przy ankietach do dobra rzecz, bo w takim wypadku ankieta jest bardziej miarodajna.
                    Przy samym zbieraniu to raczej nie zda egzaminu bo tu każdy kieruje się własnym uznaniem.
                    pozdrawiam

Comment

• pieczarek
                      • 2001.06
                      • 5011

Odp: Nie o to chodzi...

winczer napisał(a)
                      Właśnie takie informacje powinna zawierać owa ' konstytucja ' - i moim skromnym zdaniem powinno się w niej zawrzeć również to-że zbieranie etykiet na numerki / Głubczyce, Olsztyn / to totalna bzdura !!!
                      Szkoda, że nie jestem kolekcjonerem etykiet. Zaraz bym zaczął zbierać Głubczyce i Olsztyn z numerkami. Każde kolekcjonerstwo to bzdura. Jeśli coś jest totalną bzdurą, stanowi to najwyższą nobilitację dla kolekcjonera.
                      O tym, że kolekcjonerstwo to bzdura świadczy niewielka ilość kobiet wśród zbieraczy dowolnych rzeczy. Kobiety mają umysł na tyle praktyczny, że zamiast ładować pieniądze w bzdurne znaczki, etykiety, medale itp. wolą sobie kupić kolejny ciuch.

Comment

• winczer
                        • 2002.05
                        • 233

Taaak..

Jak napisał kolega ' pieczarek ' - kolejny ciuch to też rodzaj ' kolekcji dla ' kobiety...
                        Wiem coś o tym...bo już blisko 7 lat żyję z taką ' kolekcjonerką '....

Comment

• becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Odp: Nie o to chodzi...

winczer napisał(a)
                          [BPamiętam - na ankietach kolegi Pawła Piotrowskiego, byly zamieszczane takie ' wskazówki ' i wszyscy się do nich stosowaliśmy, było tam napisane mi. iż etykiety z Karwiny liczymy tylko z polskimi opisami, etykiety ze stęplami rozlewni zaliczamy tylko wówczas-gdy jest na stęplu podana zmiana cen pojemności bądz normy, że uznajemy jako inne etykiety z przesunięciami kolorów-lecz tylko tych samych względem siebie itp...itd...
                          Właśnie takie informacje powinna zawierać owa ' konstytucja ' - i moim skromnym zdaniem powinno się w niej zawrzeć również to-że zbieranie etykiet na numerki / Głubczyce, Olsztyn / to totalna bzdura !!! [/B]
                          i tymi wskazówkami wszyscy do tej pory się kierują

zasady kolekcjonowania etykiet opsał Krzysiu

uważam że są bardzo dobrze opisane

komentarze
                          tutaj wszystko dla kolekcjonerów piwnych gadżetów...Poddziały: Giełda | Identyfikacja | Moje zbieranie

sprawa numeromanii jest osobnym tematem, czy zbierać te etykiety na inne liczby czy nie, ja te wzory uznawałem za inne, znam wielu POWAŻNYCH kolekcjonerów którzy je również uznawali (czy uznawanie ich dyskredytuje w/g Ciebie kolekcjonera?)
                          Chyba kolekcjonerstwo nie polega na "mieniu" jednej super sztuki zamiast setki "śmiotków". Jeśli ktos zbiera tylko dany region np Warm.-Maz. to dla niego te etykiety są bardziej wartościowsze niż jedna rzadka z kresów.
                          Dla mnie większym problemem, uważam, jest szukanie różnic na siłę, np. w kolorach czy odwrotnym druku.
                          Co do numerków, po prostu zrobic dodatkowo ankietę na ten temat przy następnej i sprawa będzie wyjaśniona
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• pieczarek
                            • 2001.06
                            • 5011

Winczer, a to pisanie wszystkiego pogrubioną czcionką to jakieś niezaleczone kompleksy z dzieciństwa? Kłopoty ze wzrokiem? Mania grandiosa? Radość z zapoznawania się z możliwościami formatowania tekstu?

Comment

• ADRIANZAL
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2003.01
                              • 46

Sprawa jest moim zdaniem prosta. Jeśli kogoś mierzi temat numerków polecam nie brać udziału w zestawieniu z danego browaru.Może będzie to danie pola do popisu osobom pragnącym się pościgać.

Comment

• Żywiec
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.12
                                • 1571

Ale się rozindyczyliście Moja opinia miała na celu pokazać bezsens pokazywania na ankiecie ilości całkowitej etykiet w zbiorze, bo jak sami powyżej uzasdniliście mija się to z celem. Każdy zbiera to co chce i dla własnej przyjemności. Z kolei wszyscy "wytrawni kolekcjonerzy" wiedzą doskonale jakimi kryteriami mają się kierować przy wypełnianiu ankiety i prezentowniu zasobnośći swojej kolekcji na szerszym forum. Głównym i zasadniczym celem ankiety jest pokazanie wartości poszczególnych zbiorów oraz analiza co jest w czyim posiadaniu a to z kolei przekłada się ułatwienie kontaktów i możliość wymiany poszczególnych etykiet.

Wasze zdrowie A tak na marginesie to kto chciałby w 18 czerca zwiedzić cieszyński browar (jest to 1 dzień giełdy - w grę wchodzą godziny przedpołudniowe)?

Comment

Przetwarzanie...
                                X