Z egzotycznych... pinów to chyba Egipt (mam tylko jeden) - Meksyk, Argentyna występują już przynajmniej w parkach więc sa mniejszą egzotyką.
Najbardziej egzotyczny okaz w Waszych zbiorach ?
Collapse
X
-
Z braku wybitnie egzotycznych kolektybiliów - refleksja. Co jest większą egzotyką: etykieta z egipskiej Stelli (taki ichni odpowiednik Tyskiego), wafel z minibrowaru litewskiego, czy etykieta naklejana na dzbany z niewielkiego niemieckiego browaru klasztornego ?
Comment
-
-
Wywołany poniekąd refleksją do tablicy uważam, że w temacie egzotyki - egzotyką jest to kto coś za takową uważa. Z przebiegu tematu chodzi głównie o kraje zamorskie.
W moim odczuciu wszystko co np. afrykańskie jest egzotyką, a cokolwiek - nawet z najmniejszego i najbardziej niedostępnego mikro browaru niemieckiego - może byc co jedynie rarytasem, ale nie egzotyką."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Dokładnie, to właśnie miałem na myśli wywołując ten temat.Egzotyką i dla mnie i chyba dla większości osób ( tj.Polaków ) jest to, co jest
dalekie,( "zamorskie" ) związane z inną kulturą, klimatem itd,itd.
Ta ankieta, oczywiście nie dotyczy tylko etykiet, więc proszę wpisujcie, a najlepiej pokazujcie swoje "zdobycze z dalekich podróży"
Przy okazji, może ktoś wie z jakiego kraju pochodzą ( lub dla jakiego
kraju są przeznaczone ) te etykiety
Comment
-
-
Amstel jest izraelski (licencyjny), Bavaria holenderska na eksport do jakichs krajów arabskichGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
kloss napisał(a)
Koran zabrania picia alkoholu ale chyba nie zabrania produkcji.Piłem piwo alkoholowe z muzułmańskich krajów-Egiptu,Maroka,Tunezji,Nigerii a wiem,że jest produkowane w tak fundamentalistycznych krajach jak Iran czy Pakistan.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
kloss napisał(a)
Co do Iranu nie będę się spierał.Kolega mówił mi o piwie "Szecherezada" ale może był to Irak.Co do Pakistanu to był tam znajomy i piwo alkoholowe jest tam produkowane a to,że ekstremalnie trudno dostępne to inna sprawa.
Comment
-
-
-
niestety nie mam skanera, więc nie zamieszcze fotek u mnie egzotyka to Peru z 2003 i Egipt 2004... A co myslicie o nabywaniu tego typu okazów na Allegro? Mi to jakos mało satysfakcji sprawia, zupełnie nie ma tych emocji jak sie je dostanie od znajomego, który tam był lub jeszcze lepiej - jak się samemu pojedzie
Comment
-
-
Na pewno większą satysfakcje daje samodzielne zdobycie wzoru do kolekcji ale często jest to poprostu niewykonalne
Ja do Iraku na razie się nie wybieram, a nawet jak bym pojechał to prawdopodobieństwo trafienia wafla przedstawionego niżej byłoby nikłeLast edited by grzeber; 2004-05-12, 21:39.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
Comment