Kapslarze vs. Poczta Polska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • albeertos
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 2313

Re: Re: Re: Re: Kapslarze vs. Poczta Polska

Originally posted by adam16

... trzeba się kłucić z panem listonoszem...
    FCJP Terror!!! kłócić rzecz jasna!!!
    (_)>
    Nigdy się nie poddawaj!!!
    Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
    Lech jest tam gdzie jego wiara
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• celt_birofil
      † 2017 Piwosz w Raju
      • 2001.09
      • 4469

Originally posted by adam16
      Zaufanie? Dla poczty?
      Andi miał na myśli Pocztę Niemiecką...
      Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9865

Re: Re: Re: Re: Re: Kapslarze vs. Poczta Polska

Originally posted by albeertos

FCJP Terror!!! kłócić rzecz jasna!!!
        Jak się człowiek spieszy, to się diabeł cieszy
        A przy temacie "poczta", tak mi adrenalina skacze, że czuję się usprawiedliwiony
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
          • 2001.02
          • 9865

Re: Re: Re: Re: Re: Kapslarze vs. Poczta Polska

Originally posted by celt_birofil

Andi miał na myśli Pocztę Niemiecką...
          Niestety, ja mam nieprzyjemność kontaktów z Pocztą Polską.
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• celt_birofil
            † 2017 Piwosz w Raju
            • 2001.09
            • 4469

A jak się w tym temacie kalkulują przesyłki kurierskie ?
            Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• paveuek
              Porucznik Browarny Tester
              • 2001.09
              • 415

Rozpocząłem ten temat także dlatego, że jestem pełen obaw co do mojej ostatniej przesyłki - 70 kapsli do Niemiec. (Nie do Andiego w każdym razie ) Załadowałem wszytsko w folię bąbelkową, całą kopertę okleiłem mocną i szeroką taśmą klejącą. Jak na razie jestem pełen obaw o los przesyłki - jeżeli dojdzie zniszcona - jestem "spalony" u zagranicznych kolekcjonerów.
              Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
              Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl

Comment

• slavoy
                🥛🥛🥛
                • 2001.10
                • 5055

celt_birofil napisal/a
                A jak się w tym temacie kalkulują przesyłki kurierskie ?
                Może jak by przesyłać na raz z tysiąc sztuk blach czy wafli, to jeszcze jako-tako, ale w normalnej korespondecji jest to całkowicie nieopłacalne.
                Dick Laurent is dead.

Comment

• Andi
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.07
                  • 1915

paveuek napisal/a
                  Rozpocząłem ten temat także dlatego, że jestem pełen obaw co do mojej ostatniej przesyłki - 70 kapsli do Niemiec. (Nie do Andiego w każdym razie ) Załadowałem wszytsko w folię bąbelkową, całą kopertę okleiłem mocną i szeroką taśmą klejącą. Jak na razie jestem pełen obaw o los przesyłki - jeżeli dojdzie zniszcona - jestem "spalony" u zagranicznych kolekcjonerów.
                  Nie musisz sie niczego obawiac-jezeli dojdzie (to trwa do 2 Tygodni) napewno otrzymasz wiadomosc-bo to normalny tryb postepowania w swiecie <Kolekcjonerskim-na kazda przesylke trzeba odpowiedziec.
                  jezeli waýslales przesylke do Aliny albo Tino to napeweno dostaniesz potwierdzenie.Znam wiele kolekcjoneröw w Niemczech i napewno nikt z nich nie mysli ze zostanie oszukany-te czasy gdzie Polacy cieszyli sie zla opinia sa juz za nami.i wiele kolegöw z polski jest juz znana na calym Swiecie jako solidni partnerzy wymiany
                  Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• Andi
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.07
                    • 1915

slavoy napisal/a

Może jak by przesyłać na raz z tysiąc sztuk blach czy wafli, to jeszcze jako-tako, ale w normalnej korespondecji jest to całkowicie nieopłacalne.
                    Nie wiem jak to w Polsce ale do Polski czasem oplaca sie wyslac opaczke przez specjalne FIRMY np LAZAR,Tuszynski.Padler albo wiele innych-ktörzy oferuja swe uslugi w przewozie przesylek do polski
                    Oplata wynosi 3€ plus 0.75€za kazdy kilogram.jest to najpewniejsza mozliwosc przesylek i bardzo szybka -do 3 dni

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Ja dla odmiany nie mam żadnych problemów z Pocztą Polską. Dochodzi do mnie wszystko, co ma dojść. Kiedyś faktycznie bywało, że listy ginęły, ale teraz nie ma żadnych problemów. Powiem więcej - przesyłki dochodzą szybciej niż kiedyś, często już na drugi dzień.

Comment

• celt_birofil
                        † 2017 Piwosz w Raju
                        • 2001.09
                        • 4469

Nie drażnić prezesa

Pewnie wiedzą, z kim mają doczynienia i że lepiej nie zadzierać z adresatem

Comment

• adam16
                          • 2001.02
                          • 9865

Originally posted by Krzysiu
                          Ja dla odmiany nie mam żadnych problemów z Pocztą Polską. Dochodzi do mnie wszystko, co ma dojść. Kiedyś faktycznie bywało, że listy ginęły, ale teraz nie ma żadnych problemów. Powiem więcej - przesyłki dochodzą szybciej niż kiedyś, często już na drugi dzień.
                          To czy nie doszło coś ostatnio do Ciebie poleconym?
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz

Comment

• Gizbern
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.07
                            • 89

Killka razy zdarzyło mi się dostać przesyłkę z zagranicy opatrzoną adnotacją: "przesyłka nadeszła w stanie uszkodzonym" (i wtedy jest dodatkowo pakowana w folię przez pocztę polską) lub z dopiskiem: "przesyłka nadeszła zabezpieczona taśmą klejącą".

Podejrzewam że do grubszych kopert ktoś zagląda. Ale za rękę trudno chwycić...

Comment

• Kudłaty
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.09
                              • 1972

Do mnie też przychodzą z takimi tekstami . Widocznie są ciekawscy pracownicy i zwalają , że to niby ktoś inny grzebał .

Comment

• Andi
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.07
                                • 1915

adam16 napisal/a

Zaufanie? Dla poczty? To jest w tej chwili, w moim przypadku, niemożliwe. Mam z nimi ciągłe problemy. Nie dochodzą do ludzi przesyłki ode mnie. Do mnie nie docierają prenumeraty. O wszystko trzeba się kłucić z panem listonoszem, i paniami w okienku. Praktycznie co miesiąc interweniuję raz lub dwa w dyrekcji poczty, jestem przepraszany, i wszystko zaczyna się od nowa. Ostatnio wysyłek (poleconych) dokonuję w urzędzie w Katowicach lub w Chorzowie, bo w Rudzie mamy do czynienia z parodią Urzędu pocztowego.
                                Listonosz groził mi nawet podaniem mnie do sądu, ha, ha, ha, bo swoimi interwencjami u jego przełożonych, niszczę dobre imię jego, i urzędu.
                                I dlatego prowadzę wojnę z pocztą.
                                ja tam nie wiem u mnie jest ten sam listonosz od 15 lat i jak dobry zwyczaj nakazuje przynajmniej raz do roku sa wreczane upominki dla ludzi ktörych darzy sie zaufaniem i chce sie w jakis sposöb odwdziedzyc tz Listonoszom ,Smieciarzom i innym ludziom ktörzy sa na stale w naszej codziennosci.
                                Möj listonosz jest bardzo mily i wie dokladnie jezeli kogos zastanie w domu to zawsze dzwoni zeby przekazac przesylke do rak osobistych

Comment

Przetwarzanie...
                                X