Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Biscuit
Wyświetlenie odpowiedzi
Kapslarze vs. Poczta Polska
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika koniu Wyświetlenie odpowiedziWiększą ilość kapsli radze wysyłać małą paczką i to najlepiej
piorytetową z napisem zawartość ruchoma.
Comment
-
-
Albo w normalną koperte z gabka i wogóle nic nie słychać-już tak kilka dziesiat razy wysyłałem i zawsze dochodzą listem poleconym,a co do priorytetu to mam zaszczyżenia
bo kilka razy wysyłam,ale nie zawsze to odbiorcy czekali za tym listem nawet do 3 miesiecy i tak lepiej wysyłać listem poleconym.Takie jest moje zdanie.
Comment
-
-
Ja ostatnio wysyłałem, z USA do Polski, kapsle owinięte folia spożywczą, każdy rząd owinięty oddzielnie plus kilka razy dookoła. Całość jest sztywna, nic sie nie rusza i nie rysuje. Zapakowane w amerykańską kopertę (tu koperty są zdecydowanie solidniejsze od polskich, prawie pancerne) dotarły w całości do odbiorców.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Ja wkładam kapsle w koszulki(4-kolumnowe), zszywam zszywaczem:P i pakuję w koperte bombelkową.
Jak na razie nie narzekam na PP, wszystkie przesyłki do mnie docierają, razy wysłana tylko przezemnie
na Węgry, nie doszła, ale był to list zwykły."Zbieracze to szczęśliwi ludzie" J.W.Goethe
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LenDoJa wkładam kapsle w koszulki(4-kolumnowe), zszywam zszywaczem:P i pakuję w koperte bombelkową.
Jak na razie nie narzekam na PP, wszystkie przesyłki do mnie docierają, razy wysłana tylko przezemnie
na Węgry, nie doszła, ale był to list zwykły.
Dobre i to.
Comment
-
-
Opowiem wam ciekawa historie:
Zaczyna się ona na allegro,godz.21*00,poniedzialek 21 stycznia 2008.Siedze z niecierpliwością i czekam wygram czy niewygram.Po paru minutach dostaje e-mail od allegro.Czytam...Jest wygralem!!!Biore przekaz(mam ich pare w domu na wszelki wypadek),wypelniam.Nastepnego dnia ide na poczte wplacam pieniadze i ide do pracy....
Czekam tak i czekam...W koncu sie doczekalem 8 lutego wieczorem dziwnym trafem zajrzałem do skrzynki.Widze biala koperte.Patrze na nadawce,zgadza się to ta z allegro!!!Otwieram koperte...Ku moiemu zdziwieniu wyjmuje strzepy podkladek(korkowych),jak by ktoś je przepuścil przez maszynke do mięsa.Koperta byla w stanie nienaruszonym!!!!!!!!!!!.Następnego dnia ide na poczte a oni na to:taką przeslke otrzymaliśmy od nadawcy.Zdenerwowany wracam do domu biore jeszcze raz ta koperte do ręki i zboku u dolu zauważam szparke zaklejonum taśmą szerokości troche wiekszej od zamowionych podkladek?Dzwonie do osoby u której zamawialem podkladki i mowie rzeby zlorzyla reklamacje...Dalszy ciąg tej histori poiami sie niedlugo jak sie ona wydarzy
Dodam jeszcze, że paczka byla wyslana piorytetem,wiec dlaczego
-byla wlożona do skrzynki
-szla takn dlugo
-zostala zniszczona?
Last edited by domino264; 2008-02-09, 20:35.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LenDo Wyświetlenie odpowiedziPriorytetów nie przynoszą do domu, jeśli byłby to plecony priorytet to listonosz dał by Ci do ręki.
Co do czasu oczekiwania - to jesteś pewien, że ten gość z allegro wysłał Ci to od razu po otrzymaniu kasy?
Poza tym Poczta Polska ma opóźnienia, często zależy to od rejonu, w którym się mieszka i urzędu pocztowego - oczywiście tak być nie powinno, bo wszyscy płacą przecież tyle samo.
Jeśli chodzi o zniszczenie przesyłki , no to niestety , ale Poczta Polska nie pieści się z przesyłkami, zresztą teoretycznie w listach powinno się przesyłać wyłącznie korespondencję (oczywiście to fikcja).
W każdym razie warto dobrze zabezpieczać przesyłki - dużo wysyłam , więc wiem co mówię.Last edited by barthez; 2008-02-09, 22:21.
Comment
-
Comment