Zgadza się, ale człowiek stara się być kulturalny i czasami grzecznie, odruchowo odpowie na pytanie pani z okienka, nie myśląc że spotka się to z taką reakcją.
Kapslarze vs. Poczta Polska
Collapse
X
-
Pani w okienku ma obowiązek zapytać co jest w środku, choćby dlatego, że teoretycznie listem wysyłać można tylko korespondecję a kapsle powinno wysyłać się paczką. Pracownik na poczcie powinien więc pouczyć wysyłającego o odpowiednim zabezpieczeniu przesyłki gdyż na rozdzielni, podczas transportu itd. nikt się z przesyłkami (szczególnie z listami) nie cacka. Nie każde uszkodzenie przesyłki wynika z nieuczciwości pracowników poczty, większość uszkodzeń następuje ze względu na nieprawidłowe zabezpieczenie tychże. Ostre krawędzie kapsli przebijają papier. Listy są przewożone w workach, do których są wsypyane i wysypywane. Aby uniknąć zniszczenia przesyłki należy kapsle umieścic pomiędzy dwoma tekturkami całóść owinąć taśmą i dopiero umieścić w kopercie.
Posądzanie pracowników poczty o nieuczciwośc jest zatem grubo przesadzone choć "grzebanie" w przesyłkach na pewno się zdarza.
Comment
-
-
poczta
tam pisze ile przesylek ginie na naszej poczcie:/ jest tego troche,mnie samego kilka razy skroili z etykiet przesylanych do kolekcjonerow,w paczce wartosciowej 2 lata temu wyslalem garnki za 500zl i dotarly butelki z woda:/ cale szczescie dostalem odszkodowanie...
Jakie sa wasze przygody z poczta?Bierbruder
Comment
-
-
u mnie nie jest tak żle, w pzreciągu ostatnich 3 lat nie dotarły 3 przesyłki - Włochy, RPA i Brazylia , ale fakt były to listy zwykłe. Odkąd pojawiły sie priorytety za garnicę wysyłam praktycznie tylko takie i narazie każda pzresyłka dotarła
Comment
-
-
Problem jednak pojawia się wtedy, gdy listonosz coś upcha w małej skrzynce.
wiem coś o tym z relacji, ja swoja nową skrzynkę pocztową szukałem dwa miesiące. Obecnie mam doskonałą na wszelkiego rodzaju przesyłki , nawet te o formacie A3
Comment
-
-
Dostałem list z USA był uszkodzony i zapakowany w folie z naklejką "List przyszedł uszkodzony z zagranicy" czy coś w tym stylu.W liście były etykiety,podkladki oraz metalowy otwieracz ,więc chyba nic nie zgineło.Polakom gratulujemy Brackiego
Gdy rozum śpi budzą się demony
Comment
-
-
do mnie ostatnio przyszły katalogi z pewnej firmy której nazwy nie mogę zdradzić , był to list zwykły, w skrzynce pojawiło się jedynie awizo - po odebraniu okazało się że Poczta jak u Mafara zaaplikowała wszystko w folię z adnotacją o uszkodzeniu (a koperta może była jedynie na rogu nadszarpnięta) - czyli wielki plus za serwis.
myślę że wreszcie poprawiają swoje usługi żeby móc konkurować z firmami po otwarciu rynku pocztowego.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ART napisał(a)
myślę że wreszcie poprawiają swoje usługi żeby móc konkurować z firmami po otwarciu rynku pocztowego.Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
Moje doświadczenia z Pocztą Polską są smutne. Zginęło mi kilka przesyłek parę lat temu ale zawartość ich była (może) bardziej nęcąca (monety i banknoty z całego świata). Tu kieruję wyrazy serdecznego podxiękowania do celt_birofila - Twoja przesyłkla z podstawkami doszła w całości, choć koperta (zewnętrzna) była niemal całkowicie rozerwana. Jeszcze raz pięknie dziękuję - podstawki są śliczne.
Comment
-
Comment