Kapslarze vs. Poczta Polska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • robox
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.11
    • 8188

Zgadza się, ale człowiek stara się być kulturalny i czasami grzecznie, odruchowo odpowie na pytanie pani z okienka, nie myśląc że spotka się to z taką reakcją.

Comment

• behemoth
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.12
      • 248

Pani w okienku ma obowiązek zapytać co jest w środku, choćby dlatego, że teoretycznie listem wysyłać można tylko korespondecję a kapsle powinno wysyłać się paczką. Pracownik na poczcie powinien więc pouczyć wysyłającego o odpowiednim zabezpieczeniu przesyłki gdyż na rozdzielni, podczas transportu itd. nikt się z przesyłkami (szczególnie z listami) nie cacka. Nie każde uszkodzenie przesyłki wynika z nieuczciwości pracowników poczty, większość uszkodzeń następuje ze względu na nieprawidłowe zabezpieczenie tychże. Ostre krawędzie kapsli przebijają papier. Listy są przewożone w workach, do których są wsypyane i wysypywane. Aby uniknąć zniszczenia przesyłki należy kapsle umieścic pomiędzy dwoma tekturkami całóść owinąć taśmą i dopiero umieścić w kopercie.
      Posądzanie pracowników poczty o nieuczciwośc jest zatem grubo przesadzone choć "grzebanie" w przesyłkach na pewno się zdarza.

Comment

• Kudłaty
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.09
        • 1972

Poznałem nowego kolekcjonera kapsli który mieszka dwie ulice ode mnie zbiera już od 15 lat i ma 20 tysięcy kapsli ))

Comment

• Bierbruder
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2003.05
          • 35

poczta

tam pisze ile przesylek ginie na naszej poczcie:/ jest tego troche,mnie samego kilka razy skroili z etykiet przesylanych do kolekcjonerow,w paczce wartosciowej 2 lata temu wyslalem garnki za 500zl i dotarly butelki z woda:/ cale szczescie dostalem odszkodowanie...
          Jakie sa wasze przygody z poczta?
          Bierbruder

Comment

• Krzych15
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2002.10
            • 596

W tamtym roku wysyłałem metalowe otwieracze na Litwę nie dotarły do teraz ,moim błędem było to że przesyłka była zwykła.
            krzych
            Dzień bez piwa to stracony dzień.

Comment

• dryx
              † 1966-2017 Piwosz w Raju
              • 2002.04
              • 1735

u mnie nie jest tak żle, w pzreciągu ostatnich 3 lat nie dotarły 3 przesyłki - Włochy, RPA i Brazylia , ale fakt były to listy zwykłe. Odkąd pojawiły sie priorytety za garnicę wysyłam praktycznie tylko takie i narazie każda pzresyłka dotarła

Comment

• mwa
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2003.01
                • 5071

U mnie jednak wszystko dochodzi a to za sprawą, że jestem ostrożny.
                Wysyłam priorytetem i dochodzi bez problema.
                Problem jednak pojawia się wtedy, gdy listonosz coś upcha w małej skrzynce.
                Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• dryx
                  † 1966-2017 Piwosz w Raju
                  • 2002.04
                  • 1735

Problem jednak pojawia się wtedy, gdy listonosz coś upcha w małej skrzynce.

wiem coś o tym z relacji, ja swoja nową skrzynkę pocztową szukałem dwa miesiące. Obecnie mam doskonałą na wszelkiego rodzaju przesyłki , nawet te o formacie A3

Comment

• Petrus
                    Porucznik Browarny Tester
                    🍼
                    • 2002.10
                    • 385

U mnie się poprawiła poczta na lepsze.Jak tylko przyjdzie grubszy list to listonosz domofonem oznajmia o przyjściu wartościowego listu.
                    Chyba mam życzliwego listonosza jego zdrowie.

Comment

• Bierbruder
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2003.05
                      • 35

poczta

tez chcialbym takiego...
                      Bierbruder

Comment

• Mafar
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.04
                        • 1262

Dostałem list z USA był uszkodzony i zapakowany w folie z naklejką "List przyszedł uszkodzony z zagranicy" czy coś w tym stylu.W liście były etykiety,podkladki oraz metalowy otwieracz ,więc chyba nic nie zgineło.
                        Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony

Comment

• Bierbruder
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2003.05
                          • 35

a moze byly 2 otwieracze i jeszcze breloczki:P?
                          Bierbruder

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23928

do mnie ostatnio przyszły katalogi z pewnej firmy której nazwy nie mogę zdradzić , był to list zwykły, w skrzynce pojawiło się jedynie awizo - po odebraniu okazało się że Poczta jak u Mafara zaaplikowała wszystko w folię z adnotacją o uszkodzeniu (a koperta może była jedynie na rogu nadszarpnięta) - czyli wielki plus za serwis.

myślę że wreszcie poprawiają swoje usługi żeby móc konkurować z firmami po otwarciu rynku pocztowego.
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• celt_birofil
                              † 2017 Piwosz w Raju
                              • 2001.09
                              • 4469

ART napisał(a)
                              myślę że wreszcie poprawiają swoje usługi żeby móc konkurować z firmami po otwarciu rynku pocztowego.
                              Moim skropmnym zdaniem już tracą, choćby w starciu z firmami kurierskimi. Statnio ruszyła reklama paczek priorytetowych
                              Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• Pudlarz
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2002.01
                                • 650

Moje doświadczenia z Pocztą Polską są smutne. Zginęło mi kilka przesyłek parę lat temu ale zawartość ich była (może) bardziej nęcąca (monety i banknoty z całego świata). Tu kieruję wyrazy serdecznego podxiękowania do celt_birofila - Twoja przesyłkla z podstawkami doszła w całości, choć koperta (zewnętrzna) była niemal całkowicie rozerwana. Jeszcze raz pięknie dziękuję - podstawki są śliczne.
                                Dobre piwo nigdy nie jest złe
                                http://www.janczech.stary.sacz.pl
                                (galeria ekslibrisów)

Comment

Przetwarzanie...
                                X