Ręcznie malowane szkło

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mafar
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.04
    • 1262

Ręcznie malowane szkło

W Świdnicy na giełdzie kupiłem rumuński kielich z browaru "SOLCA" ręcznie malowany ,podobno z czasów komunistycznych.Bardzo starannie jest wykonany.Mam pytanie:Czy ktoś się kiedyś spotkał ze szkłem z tego browaru ,albo czy ktoś widział kiedykolwiek orginalne szkła z browarów ręcznie malowane?
    Zastanawiam się, czy nie jest to jakaś chałupnicza robota.
    Polakom gratulujemy Brackiego

Gdy rozum śpi budzą się demony
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Robota pewnie chałupnicza. Wykluczyć nie można, że na zlecenie browaru, ale ja się z takim czymś nie spotkałem. Co więcej, jak Piast robił kufle dla zarzadu w połowie lat dziewięćdziesiątych, okazało się, że taniej jest zrobić zdjęcie, cała poligrafię i pare kufli dla każdego niż robić to ręcznie. Ale może w Rumunii jest inaczej.

Comment

• marcopolok
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 2339

Ze szkłem się nie spotkałem ale ręcznie malowane kufle mam
      Orginały, wykonane na zlecenie Browaru w Żywcu przez Włocławek
      bez brody...

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
        dadek
        Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
        2023-10-06, 00:10
      • bastion
        Ukraina, Odessa, Liustdorfska Doroha 55, Butelpeszt.
        bastion
        Różne są pomysły na miejsca dla mikrusów, ale takiego jeszcze przynajmniej ja nie przerabiałem. Zwyczajny market który mieści się w Targowym Centrum Ajwarowski. Biorę sobie wózeczek, po czym jeżdżąc między półkami na środku hali, objawia się waląca po oczach jak to ma w swoim zwyczaju,...
        2021-05-12, 21:38
      • kaczka116
        Artezan (Błonie), Za Witraża Dziwnym Szkłem
        kaczka116
        Piwo gotowe do oceny
        2020-01-25, 16:52
      • majorrush
        prośba o identyfikację kufla
        majorrush
        Cześć,

To mój pierwszy post na tym forum więc witam serdecznie . Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
        2024-02-26, 22:21
      • dadek
        Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
        dadek
        Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
        2025-01-12, 18:42
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...