Szkło w hipermarkecie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Wujcio_Shaggy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 4628

Szkło w hipermarkecie

Nie wiem, czy nie było już czegoś na ten temat, ale nie znalazłem, więc zakładam nowy wątek, bo - a nuż - kogoś to zainteresuje.
    W Auchan Wola Park, na półce pt. naczynia do napojów (piętro), wyeksponowane są szklanki tudzież pokale do piwa. Nie tylko czyste, ale i ozdabiane "firmowymi" kalkomaniami: Lech, Dojlidy, Krajan, Brax, Staropramen, nieistniejące już "10,5" i tak dalej. Ceny w granicach kilku zł.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

To są "podróby" firmowego szkła. W większości nie posiadają sygnatury wytwórcy ani nawet miary pojemności. Są we wszystkich marketach i sklepach ze szkłem spożywczym. Można je odróżnić od oryginałów zazwyczaj po dużo gorszej jakości wykonania.

Zalecam dużą ostrożność. Spotkałem się z przypadkiem, że wytwórca (a właściwie jego pracownicy) świadomie podrabiał szkło firmowe i pchał do sprzedaży.

Comment

• pationkin
      Gość
      • 2003.01
      • 74

Widziałem
      to chłam brak autoryzacji
      nie polecam do zbioru

Comment

• StaryKocur
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.01
        • 1521

Fakt. Przechadzając się po dziale ze szkłem w Auchan często widuję najrozmitsze "braxy", "krajany" i inne o przedziwnych kształtach i takiej jakości wykonania, że strach brać toto do ręki.
        Ale swego czasu w Geancie udało mi się trafić na sześciopak oryginalnego szkła heinekena w kształcie kwiatu ostu z nietypowym logo tudzież na krośnieńskie szkło piwne sprzedawane na wagę po niecałe 8 zł/kg ( wychodziło po mniej niż 2 zł/ sztukę ).
        Zakupiłem wiec kilogram z myślą o giełdowych wymianach. Szkoda tylko żę wybór był niewielki ( 2 wzory 10,5 i leżajsk ).
        Piwo pite z umiarem
        nie szkodzi w żadnych ilościach.

Comment

• belze
          Porucznik Browarny Tester
          • 2004.02
          • 301

jak więc odróżnić firmowy kufel/szklankę/pokal od podróby? Po sygnaturce wytwórcy?

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Najlepiej zdobywać w lokalach z konkretnym piwem lub od przedstawicieli handlowych browarów, wtedy nie ma ryzyka pomyłki.

Comment

• uszok73
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2003.01
              • 135

najprościej to napisać maila do wytwórcy z zapytaniem. SAHM,RASTAL, JAWORZNO, KROSNO i cos tam jeszcze. Jeden z moich kolegów tak weryfikuje szkło

Comment

Przetwarzanie...
              X