Etykiety z wypitych piw

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arek36
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.01
    • 73

uff całkiem ładny wynik
    mnie jeszcze czekają długie lata do takiej liczby
    obecnie jestem na etapie ok 20 państw i ok 500 etykiet,
    po wypitych piwach pozostawiam etykietę wraz z kontretykietę i krawatkę,
    w szczególnych przypadkach zostawiam butelki
    (gdy etykieta nie schodzi lub butelki z kabłąkiem),
    etykiety lądują do segregatora A5,
    każda w osobną koszulkę, na białej kartce
    całość podzielona na państwa i browary.

Comment

• zgroza
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2008.03
      • 3606

Hmm, jakie 250 piw wypitych już za mną, ale zbieractwo mnie jeszcze nie nachodzi. Chociaż pewnie w którymś momencie mnie natchnie.
      Na szczęście na browar.bizie mam sporą część dokumentacji.
      Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Horse1963
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2009.06
        • 547

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT Wyświetlenie odpowiedzi
        Właśnie udało mi się podsumować rok 2008. W tej chwili moja kolekcja liczy 8290 etykiet z 92 krajów świata.
        Pora na kolejne podsumowanie. Teraz mam już prawie 7500 etykiet z 87 krajów.
        To chyba jest niemozliwe Drugi post jest z 30.06.2008 roku i wtedy miałeś prawie 7500 etykiet, pierwszy post jest z 22.03.2009 roku i w nim podsumowujesz rok 2008. W ciagu 6 miesięcy wypiłeś 800 róznych piw ( z nowymi etykietami )??????. To daje 133,33 nowych piw miesięcznie i 4,44 nowego piwa dziennie. Coś Ci się chyba liczby pomyliły....... Rozumiem cztery piwa dziennie mozna palnąć, nawet wskazane ale cztery całkowicie nowe piwa i tak przez pół roku

Comment

• MLT
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.12
          • 1048

Zapewniam Cię, że jest to możliwe. W zeszłe wakacje byłem na zakupach W Berlinie, Pradze, Litwie, Łotwie, Estonii. Plus piwa od przyjaciól, znajomych, z wymiany itd. Dodam, że piłem też inne piwa. Pozdrawiam Niedowiarka. Ps Teraz po wizytach we Lwowie, Łodzi i w Żywcu czeka na wypicie 100 piw z nowymi etykietami.

Comment

• MLT
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.12
            • 1048

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
            Hmm, jakie 250 piw wypitych już za mną, ale zbieractwo mnie jeszcze nie nachodzi. Chociaż pewnie w którymś momencie mnie natchnie.
            Na szczęście na browar.bizie mam sporą część dokumentacji.
            Będziesz kiedyś żałował, że nie zacząłeś od razu zbierać. Tak jak ja żałuję teraz.

Comment

• Promil03
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.10
              • 2833

Zapewniam Cię, że jest to możliwe. W zeszłe wakacje byłem na zakupach W Berlinie, Pradze, Litwie, Łotwie, Estonii. Plus piwa od przyjaciól, znajomych, z wymiany itd. Dodam, że piłem też inne piwa. Pozdrawiam Niedowiarka. Ps Teraz po wizytach we Lwowie, Łodzi i w Żywcu czeka na wypicie 100 piw z nowymi etykietami.
              Mam rozumieć, że codziennie pijesz średnio ok. 6 piw. To bardzo dużo. Muszą (!) być przecież dni, w które piwa nie pijesz (choroba, wyjazd, uroczystość rodzinna, itp.). A może te piwa czekają po prostu w kolejce, a etykietę zaliczasz już do zbioru?

Comment

• MLT
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.12
                • 1048

Raczej nie choruję. . Czasami są to piwa o mniejszej pojemności, czasami piję z kimś piwo na spółkę, ja biorę etykietę ktoś kapsel(bo kapsle to "produkcja" uboczna). Tak więc średnia jest poniżej czterech piw. Etykietę zaliczam do zbioru dopiero po wypiciu piwa.

Comment

• Horse1963
                  • 2009.06
                  • 547

Właśnie udało mi się podsumować rok 2008. W tej chwili moja kolekcja liczy 8290 etykiet z 92 krajów świata.
                  Masz to jakoś posegregowane? Kraje i ilości etykiet z danych krajów

Comment

• MLT
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.12
                    • 1048

Tak, oczywiście wszystko jest posegregowane. Krajami, a w krajach browarami(niestety czasami rozlewniami). Może kiedyś podam ile mam etykiet z jakiego kraju. Poczekam do 10000.

Comment

• Horse1963
                      • 2009.06
                      • 547

Tak, oczywiście wszystko jest posegregowane. Krajami, a w krajach browarami(niestety czasami rozlewniami). Może kiedyś podam ile mam etykiet z jakiego kraju. Poczekam do 10000.
                      Przy takim tempie te 10 000 powinieneś zaliczyć do końca roku.

Comment

• Horse1963
                        • 2009.06
                        • 547

... Teraz po wizytach we Lwowie, Łodzi i w Żywcu czeka na wypicie 100 piw z nowymi etykietami.
                        Te 100 piw przy Twoim tempie wypijesz w 3 tygodnie... a co potem....

Comment

• MLT
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.12
                          • 1048

Potem się będę martwił. Pewnie gdzieś pojadę coś kupić.

Comment

• Bartex77
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2009.07
                            • 4

Witam w moim pierwszym poście na forum

Zacząłem niedawno zbierać etykietki jedynie z piw wypitych osobiście i mam ich na razie skromne kilkadziesiąt, ale tak czy inaczej cieszą oko Odklejam poprzez przetrzymanie butelki pod wodą kilkadziesiąt minut - w zasadzie same schodzą.

Comment

• Zbieracz
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2008.01
                              • 27

Ja zacząłem 9 lat temu i mam ok 4 tys. i szczerze mówiąc 1000 nowych piw rocznie to dla mnie liczba nieprawdopodobna.. jeżdżę dość często po całej Polsce a mimo to udaje mi sie tylko ok. 10 piw w ciągu jednego takiego wypadu kupić..
                              Pomijam kwestię kasy ale jeździsz tak za granicę dla przyjemności czy w interesach?
                              Całkiem spory regał musiał Ci się zebrać tych segregatorów
                              Zapraszam do obejrzenia mojej kolekcji etykiet

Comment

• MLT
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.12
                                • 1048

Za granicę jeżdżę zazwyczaj dla przyjemności. Kilka razy w roku specjalnie po piwo, coś tam przy okazji się zwiedzi. Czasami zdarzają się niespodzianki, np ostatnio w Wilnie kupiłem kilka piw z Wielkiej Brytanii, a niespodzianką była cena, 6-7 zł. W Polsce ciężko kupić coś nowego, ale i tu czasami coś się trafi. Segregatorów mam 25.

Comment

Przetwarzanie...
                                X