Etykiety z wypitych piw

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • witold68
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.09
    • 142

Jak szukasz czegoś na etykiety to dobry jest klaser na znaczki pocztowe,albo koszulki i do segregatora.Na kapsle większość sama coś wymyśla,też koszulki i zgrzewarka i do segregatora.
    Na pochybel psubratom !

Comment

• anetaP
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.10
      • 2

Ale etykiety mają większy rozmiar i do klasera na znaczki wydaje mi się że się nie nadają. Do kapsli faktycznie album na monety będzie dobry. Dzięki za odpowiedź. Ja jako kobieta mam małą wiedzę na ten temat

Comment

• bigzbig70
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2011.11
        • 36

Tutaj znajdziesz klasery na kapsle http://allegro.pl/kapsle-i-porcelanki-kapsle-12201

Comment

• Latarnik
          Premium Lamplighter
          🥛🥛🥛🥛
          • 2004.06
          • 5031

Bez przesady z tymi klaserami, wystarczy przezroczysta foliowa koszulka przeszyta zszywaczem.
          5470 kapsli z wypitych piw
          874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
          "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
          https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
          Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
          https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• wpadzio
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2011.06
            • 2654

Wystarczy znacznie mniej. Zapraszam do postu http://www.browar.biz/forum/showpost...7&postcount=94
            Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
            Serviatus status brevis est
            3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• waclaw67
              Porucznik Browarny Tester
              • 2009.06
              • 488

Albumy na zdjęcia 10 x 15 cm./96 zdjęć.Tylko trzeba szukać z folią wysoko przeżroczystą.
              Można zrobić wkładki z papieru kolorowego np.do ksero,dla efektu.
              Małych etykiet wejdzie więcej.Cena 4 -6 zł.Szukaj w hurtowni,będzie tanio.
              Attached Files

Comment

• waclaw67
                • 2009.06
                • 488

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anetaP Wyświetlenie odpowiedzi
                Ale etykiety mają większy rozmiar i do klasera na znaczki wydaje mi się że się nie nadają. Do kapsli faktycznie album na monety będzie dobry. Dzięki za odpowiedź. Ja jako kobieta mam małą wiedzę na ten temat
                Klasery na monety się nie nadają,za wysokie kapsle i za gruba folia.
                W ostateczności pudełka na CD,tylko starszy typ,nie slim.

Comment

• zbeero
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.11
                  • 37

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Klasery na monety się nie nadają,za wysokie kapsle i za gruba folia.
                  W ostateczności pudełka na CD,tylko starszy typ,nie slim.
                  Klasery,może się i nie nadają,ale za to nadają się foliowe karty na monety,do tychże klaserów.Karty na 20 i 30 kieszonek,które pasują do segregatorów.Do tych na 30 kieszonek,kapsle trochę ciasno wchodzą,ale da się wcisnąć

Comment

• Chmielnicki
                    • 2012.07
                    • 324

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Albumy na zdjęcia 10 x 15 cm./96 zdjęć.Tylko trzeba szukać z folią wysoko przeżroczystą.
                    Można zrobić wkładki z papieru kolorowego np.do ksero,dla efektu.
                    Małych etykiet wejdzie więcej.Cena 4 -6 zł.Szukaj w hurtowni,będzie tanio.
                    Tylko co z dłuższymi etykietami (połączonymi z kontrą) w rodzaju PINTY czy Flying Doga? Trzeba chyba kupić album na zdjęcia 13x18.

Comment

• MLT
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.12
                      • 1048

Popijając Oatmeal-imperial stouta z Hoppin' Frog z Akron w Ohio ( tak na marginesie doskonałe piwo) przedstawię podsumowanie 2012 roku.
                      W tej chwili moja kolekcja liczy 13077 sztuk ze 120 krajów świata. W roku 2012 przybyły mi 1177 etykiety (na szczęście tempo trochę spadło). Nowe państwa, które pojawiły sie w mojej kolekcji to: Naddniestrze (postanowiłem uznać niepodległość tej enklawy by zaliczyć sobie nowy kraj ), Kazachstan, Gwadelupa (trochę naciągana) i Martynika

Comment

• arekbe83
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2012.11
                        • 6

etykiety

Witam
                        mam pytanie do doświadczonych kolekcjonerów - jak traktujecie etykiety z koncerniaków? chodzi mi głównie o uszeregowanie. Ja swoją skromną kolekcję etykiet wypitych piw układam w albumie i mam dylemat, czy wklejać alfabetycznie wg. nazw browarów, które je uwarzyły, czy według grup browarniczych....
                        Z góry dzięki za odpowiedź.

Comment

• MLT
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.12
                          • 1048

Ja układam alfabetycznie w kolejnosci krajami, miejscowosciami, nazwami browarów. W przypadku koncernów czasami jest problem skąd piwo pochodzi, etykietę wkładam do browaru, który jako pierwszy produkowal to piwo.

Comment

• hanysocd
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2006.12
                            • 4

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arekbe83 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Witam
                            mam pytanie do doświadczonych kolekcjonerów - jak traktujecie etykiety z koncerniaków? chodzi mi głównie o uszeregowanie. Ja swoją skromną kolekcję etykiet wypitych piw układam w albumie i mam dylemat, czy wklejać alfabetycznie wg. nazw browarów, które je uwarzyły, czy według grup browarniczych....
                            Z góry dzięki za odpowiedź.
                            JA MOJĄ KOLEKCJĘ MAM POUKŁADANĄ WEDŁUG NAZW BROWARÓW. TAK JEST PROŚCIEJ, GDY NP. OTRZYMASZ STARSZE ETYKIETY. MOŻNA TEŻ SZEREGOWAĆ WEDŁUG NAZW MIAST SKĄD SĄ BROWARY. CO DO GRUP BROWARNICZYCH, TO ONE CZASEM SIĘ ZMIENIAJĄ I WTEDY MASZ WIĘCEJ ROBOTY Z PRZEBUDOWĄ ZBIORU.

Comment

• MrQ28
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2013.04
                              • 1

nalepki

najpierw trzeba zdjac jakims sposobem etykiety czyli nalepki.
                              Generalnie z piwa poki co nie ma wiekszych trudnosci bo odchodza w letniej albo goracej wodzie w strumieniu. Ale nalezy sie spodziewac ze te trudniejsze przypadki zaczna sie jak przy etykietach winnych coraz trudniejsze do odklejenia bez zniszczen....ile ja sie naszukalem...wreszcie znalazlem jedyne kompleksowe opracowanie z metoda na kazdy wariant.Najlepsze w sieci . www.ksiegawin.eu polecam .
                              Pokazują jak zdjąc bez trudu kazda etykiete. Jak sie zatrze zdejmowanie piwnej nalepki siegnij tam

Comment

• Horse1963
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.06
                                • 547

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MrQ28 Wyświetlenie odpowiedzi
                                najpierw trzeba zdjac jakims sposobem etykiety czyli nalepki.
                                Generalnie z piwa poki co nie ma wiekszych trudnosci bo odchodza w letniej albo goracej wodzie w strumieniu. Ale nalezy sie spodziewac ze te trudniejsze przypadki zaczna sie jak przy etykietach winnych coraz trudniejsze do odklejenia bez zniszczen....ile ja sie naszukalem...wreszcie znalazlem jedyne kompleksowe opracowanie z metoda na kazdy wariant.Najlepsze w sieci . www.ksiegawin.eu polecam .
                                Pokazują jak zdjąc bez trudu kazda etykiete. Jak sie zatrze zdejmowanie piwnej nalepki siegnij tam
                                http://www.browar.biz/forum/images/s.../br/flower.gif
                                Z ciekawości zajrzałem na stronę, ale niestety ten odnośnik o zdejmowaniu etykiet jest pusty.Chyba to jakaś straszna tajemnica.

Comment

Przetwarzanie...
                                X