Jak szukasz czegoś na etykiety to dobry jest klaser na znaczki pocztowe,albo koszulki i do segregatora.Na kapsle większość sama coś wymyśla,też koszulki i zgrzewarka i do segregatora.
Ale etykiety mają większy rozmiar i do klasera na znaczki wydaje mi się że się nie nadają. Do kapsli faktycznie album na monety będzie dobry. Dzięki za odpowiedź. Ja jako kobieta mam małą wiedzę na ten temat
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Albumy na zdjęcia 10 x 15 cm./96 zdjęć.Tylko trzeba szukać z folią wysoko przeżroczystą.
Można zrobić wkładki z papieru kolorowego np.do ksero,dla efektu.
Małych etykiet wejdzie więcej.Cena 4 -6 zł.Szukaj w hurtowni,będzie tanio.
Ale etykiety mają większy rozmiar i do klasera na znaczki wydaje mi się że się nie nadają. Do kapsli faktycznie album na monety będzie dobry. Dzięki za odpowiedź. Ja jako kobieta mam małą wiedzę na ten temat
Klasery na monety się nie nadają,za wysokie kapsle i za gruba folia.
W ostateczności pudełka na CD,tylko starszy typ,nie slim.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67
Klasery na monety się nie nadają,za wysokie kapsle i za gruba folia.
W ostateczności pudełka na CD,tylko starszy typ,nie slim.
Klasery,może się i nie nadają,ale za to nadają się foliowe karty na monety,do tychże klaserów.Karty na 20 i 30 kieszonek,które pasują do segregatorów.Do tych na 30 kieszonek,kapsle trochę ciasno wchodzą,ale da się wcisnąć
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika waclaw67
Albumy na zdjęcia 10 x 15 cm./96 zdjęć.Tylko trzeba szukać z folią wysoko przeżroczystą.
Można zrobić wkładki z papieru kolorowego np.do ksero,dla efektu.
Małych etykiet wejdzie więcej.Cena 4 -6 zł.Szukaj w hurtowni,będzie tanio.
Tylko co z dłuższymi etykietami (połączonymi z kontrą) w rodzaju PINTY czy Flying Doga? Trzeba chyba kupić album na zdjęcia 13x18.
Popijając Oatmeal-imperial stouta z Hoppin' Frog z Akron w Ohio ( tak na marginesie doskonałe piwo) przedstawię podsumowanie 2012 roku.
W tej chwili moja kolekcja liczy 13077 sztuk ze 120 krajów świata. W roku 2012 przybyły mi 1177 etykiety (na szczęście tempo trochę spadło). Nowe państwa, które pojawiły sie w mojej kolekcji to: Naddniestrze (postanowiłem uznać niepodległość tej enklawy by zaliczyć sobie nowy kraj ), Kazachstan, Gwadelupa (trochę naciągana) i Martynika
Witam
mam pytanie do doświadczonych kolekcjonerów - jak traktujecie etykiety z koncerniaków? chodzi mi głównie o uszeregowanie. Ja swoją skromną kolekcję etykiet wypitych piw układam w albumie i mam dylemat, czy wklejać alfabetycznie wg. nazw browarów, które je uwarzyły, czy według grup browarniczych....
Z góry dzięki za odpowiedź.
Ja układam alfabetycznie w kolejnosci krajami, miejscowosciami, nazwami browarów. W przypadku koncernów czasami jest problem skąd piwo pochodzi, etykietę wkładam do browaru, który jako pierwszy produkowal to piwo.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arekbe83
Witam
mam pytanie do doświadczonych kolekcjonerów - jak traktujecie etykiety z koncerniaków? chodzi mi głównie o uszeregowanie. Ja swoją skromną kolekcję etykiet wypitych piw układam w albumie i mam dylemat, czy wklejać alfabetycznie wg. nazw browarów, które je uwarzyły, czy według grup browarniczych....
Z góry dzięki za odpowiedź.
JA MOJĄ KOLEKCJĘ MAM POUKŁADANĄ WEDŁUG NAZW BROWARÓW. TAK JEST PROŚCIEJ, GDY NP. OTRZYMASZ STARSZE ETYKIETY. MOŻNA TEŻ SZEREGOWAĆ WEDŁUG NAZW MIAST SKĄD SĄ BROWARY. CO DO GRUP BROWARNICZYCH, TO ONE CZASEM SIĘ ZMIENIAJĄ I WTEDY MASZ WIĘCEJ ROBOTY Z PRZEBUDOWĄ ZBIORU.
najpierw trzeba zdjac jakims sposobem etykiety czyli nalepki.
Generalnie z piwa poki co nie ma wiekszych trudnosci bo odchodza w letniej albo goracej wodzie w strumieniu. Ale nalezy sie spodziewac ze te trudniejsze przypadki zaczna sie jak przy etykietach winnych coraz trudniejsze do odklejenia bez zniszczen....ile ja sie naszukalem...wreszcie znalazlem jedyne kompleksowe opracowanie z metoda na kazdy wariant.Najlepsze w sieci . www.ksiegawin.eu polecam .
Pokazują jak zdjąc bez trudu kazda etykiete. Jak sie zatrze zdejmowanie piwnej nalepki siegnij tam
najpierw trzeba zdjac jakims sposobem etykiety czyli nalepki.
Generalnie z piwa poki co nie ma wiekszych trudnosci bo odchodza w letniej albo goracej wodzie w strumieniu. Ale nalezy sie spodziewac ze te trudniejsze przypadki zaczna sie jak przy etykietach winnych coraz trudniejsze do odklejenia bez zniszczen....ile ja sie naszukalem...wreszcie znalazlem jedyne kompleksowe opracowanie z metoda na kazdy wariant.Najlepsze w sieci . www.ksiegawin.eu polecam .
Pokazują jak zdjąc bez trudu kazda etykiete. Jak sie zatrze zdejmowanie piwnej nalepki siegnij tam http://www.browar.biz/forum/images/s.../br/flower.gif
Z ciekawości zajrzałem na stronę, ale niestety ten odnośnik o zdejmowaniu etykiet jest pusty.Chyba to jakaś straszna tajemnica.
Z perspektywy dołączania do kolekcji nowych etykiet z piw Lech, jak je traktujecie? Na butelkach są teraz jakby dwie etykiety, jedna z napisem Lech, a druga z dużym L. Traktujecie je jako dwie etykiety i liczycie +2 do kolekcji? Czy jedną z nich traktujecie jako kontrę? Jeśli tak to którą?
Czy ktoś zbiera etykiety z piw puszkowych?
Zauważyłem ostatnio, ze wiele miejscowych piw ma etykiety, które dość łatwo się odklejają.
Można je obejrzeć tu:
Cześć,
mam na zbyciu sporo birofiliów. Są to:
- podstawki polskie oraz zagraniczne
- stare polskie etykiety (od lat 60. aż do końca XX wieku)
- kraftowe etykiety (w dużej mierze odklejane z butelek i puszek)
Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę wymienić...
Comment