Etykiety z wypitych piw

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nikita_banita
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 1363

W tym roku rozpocząłem prowadzenie swoistego dziennika piwnego - z butelki po wypitym piwie odklejam cały "garnitur" etykiety i umieszczam po rozprostowaniu w specjalnie przeznaczonym do tego zeszycie formatu A-4. Ciekawe ile tego będzie za jakieś 10 lat

Comment

• Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9130

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita
      W tym roku rozpocząłem prowadzenie swoistego dziennika piwnego - z butelki po wypitym piwie odklejam cały "garnitur" etykiety i umieszczam po rozprostowaniu w specjalnie przeznaczonym do tego zeszycie formatu A-4. Ciekawe ile tego będzie za jakieś 10 lat
      a jaki garnitur zostawiasz po petach tfu! lub kufelkach?
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• nikita_banita
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 1363

Z pecika to ja nie spożywam piwka, a kufelkowe... tu mnie złapałeś . Mój dziennik nie jest dziennikiem informującym mnie o ilości spożytych piwek, ale o ich różnorodności. Nie jestem też radykalistą - jeśli piję jakieś piwko "w terenie" (np: na gieldzie w Żywcu) to nie wiozę butelki do domu, żeby odkleić etykietę.

Comment

• Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9130

a złom jak spawasz ze sobą?
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• nikita_banita
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.06
            • 1363

Temat brzmi: etykiety z wypitych piw, ETYKIETY - a jak wiadomo na puszkach etykiet nie ma (przynajmniej przeważnie ).

Comment

• becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 14999

postaram się wzbogacić Twoją kolekcję, napisz jakich Jabłonowskich nie masz to przyniosę Ci cały wachlarz ich pecików, prezentu chyba nie odmówisz, byłoby mi bardzo przykro
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• nikita_banita
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.06
                • 1363

Nie wiedziałem,że kolekcjonujesz peciki becik . Jak rzucisz temat na forum to kto żyw chętnie wzbogaci Twoją kolekcję jakimiś ciekawostkami.

Comment

• iru3
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2005.04
                  • 3

ja za każdym razem gdy piję piwo to odrywam naklejke ale od razu ją wywalam!

Comment

• nikita_banita
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.06
                    • 1363

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita
                    Z pecika to ja nie spożywam piwka
                    Kajam się - spożyłem dziś Sarmackie z Chociwela, etykietę odkleję jutro i dołączę do zbioru etykiet z piw wypitych osobiście.

Comment

• MLT
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.12
                      • 1049

Ja też odklejam etykiety z petów. Mam już takich kilkanaście. Ostatnia ze Staropramena. To było całkiem dobre piwo.

Comment

• kloss
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzech
                        Przez kilka lat zbierałem etykiety tylko z wypitych piw, ale wpadłem w ciąg i obecnie zbieram także inne.
                        A ja na ten przykład zupełnie odwrotnie.Zbierałem wszystkie polskie:giełdy,korespondencja itp ale na początku lat 90 mnie to znudziło i zbieram to co wypiję wklejając do segregatorów.Puszki i butelki "malowane" fotografuję i też wklejam-kiedyś zbierałem ale zabrakło mi miejsca.

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 24004

z niniejszej dyskusji wydzieliłem wątek Bombadila13, który można znaleźć pod tym linkiem
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• urban
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.10
                            • 77

Witam,
                            grubo ponad 4 tys.
                            interesują mnie jedynie etykiety różniące się znacznie od poprzedniczki, tzn. inny kolor ale nie odcień, sygn. drukarni nie ma znaczenia, ważne oczywiście dane piwa, przeważnie odklejam (większa większość) ale i czasem cś się kupi.
                            procedura: zakup piwa>chłodzenie>konsumpcja>butelka musi odstać swoje>odmaczanie (+ opieprz od żony za zajęcie zlewu)>suszenie>kupka pod ciężką butlą perfum(+ opieprz)>segregator) i tak w koło wojtek...
                            pozdrawiam

Comment

• MLT
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.12
                              • 1049

Muszę się pochwalić. Po ostatnim wypadzie do Pragi jestem szczęśliwym posiadaczem ponad 5000 etykiet z wypitych piw.

Comment

• sibarh
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2005.01
                                • 10387

A w jakim czasie te 5000 piw.Pytam z czystej ciekawości.Czy są to pojedyńcze egz. czy tez np.500 Żywca itd.
                                2800 nowe piwa opisałem na forum
                                Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
                                Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment