W tym roku rozpocząłem prowadzenie swoistego dziennika piwnego - z butelki po wypitym piwie odklejam cały "garnitur" etykiety i umieszczam po rozprostowaniu w specjalnie przeznaczonym do tego zeszycie formatu A-4. Ciekawe ile tego będzie za jakieś 10 lat
Etykiety z wypitych piw
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banitaW tym roku rozpocząłem prowadzenie swoistego dziennika piwnego - z butelki po wypitym piwie odklejam cały "garnitur" etykiety i umieszczam po rozprostowaniu w specjalnie przeznaczonym do tego zeszycie formatu A-4. Ciekawe ile tego będzie za jakieś 10 latWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Z pecika to ja nie spożywam piwka, a kufelkowe... tu mnie złapałeś . Mój dziennik nie jest dziennikiem informującym mnie o ilości spożytych piwek, ale o ich różnorodności. Nie jestem też radykalistą - jeśli piję jakieś piwko "w terenie" (np: na gieldzie w Żywcu) to nie wiozę butelki do domu, żeby odkleić etykietę.
Comment
-
-
a złom jak spawasz ze sobą?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
postaram się wzbogacić Twoją kolekcję, napisz jakich Jabłonowskich nie masz to przyniosę Ci cały wachlarz ich pecików, prezentu chyba nie odmówisz, byłoby mi bardzo przykroGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzechPrzez kilka lat zbierałem etykiety tylko z wypitych piw, ale wpadłem w ciąg i obecnie zbieram także inne.
Comment
-
-
z niniejszej dyskusji wydzieliłem wątek Bombadila13, który można znaleźć pod tym linkiem- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Witam,
grubo ponad 4 tys.
interesują mnie jedynie etykiety różniące się znacznie od poprzedniczki, tzn. inny kolor ale nie odcień, sygn. drukarni nie ma znaczenia, ważne oczywiście dane piwa, przeważnie odklejam (większa większość) ale i czasem cś się kupi.
procedura: zakup piwa>chłodzenie>konsumpcja>butelka musi odstać swoje>odmaczanie (+ opieprz od żony za zajęcie zlewu)>suszenie>kupka pod ciężką butlą perfum(+ opieprz)>segregator) i tak w koło wojtek...
pozdrawiam
Comment
-
-
A w jakim czasie te 5000 piw.Pytam z czystej ciekawości.Czy są to pojedyńcze egz. czy tez np.500 Żywca itd.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
Comment