Waflarze z Krakowa i okolic

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ergie
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.05
    • 1041

No i wiemy na czym stoimy, a raczej jak leżymy

No to pomysły muszą poczekać na lepsze czasy.
    Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
    ------------------------------------------------------------------
    Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• decio
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2002.10
      • 165

decio - Kraków - polskie podstawki piwne przede wszystkim, okazjonalnie pudełka z zapałkami z motywami piwnymi, od czasu do czasu przygarniam otwieracz i szklanki (kufle, pokale). za spóźnienie przepraszam ale ostatnio cienko z dostępem do internetu
      www.decio.friko.pl

Comment

• Stamar
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2004.05
        • 2

Stamar z Krakowa!Zbieram podstawki, głownie polskie, ale nie gardzę też zagranicznymi (choć ostatnio z mniejszym naciskiem). Witam przy okazji wszystkich Forumowiczów, bo to moje pierwsze słowa na "łamach" Forum. Kolekcjonuję od niedawna, toteż moja kolekcja nie wygląda zbyt imponująco. Pozdrawiam serdecznie.

Comment

• kubciu
          Porucznik Browarny Tester
          • 2003.02
          • 438

Kuba z Wieliczki się zgłasza-kolekcjonuję wafelki z całego świata,a do Krakowa mam prawie tak blisko jak do sklepu z piwkiem

Comment

• Jerzy1960
            Porucznik Browarny Tester
            🍼
            • 2004.07
            • 370

Zgłaszam mój skromny zbiór podstawek POLSKI.

Comment

• TomX
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.09
              • 1035

Zgłaszam się ze swoją kolekcją podstawek z różnych państw ( mam ich trochę za mało, żeby napisać " z całego świata ")

Comment

Related Topics

Collapse

• angasc
                Wołowina po brazylijsku
                angasc
                Witajcie obżrtuchy.
                Jako że pogoda jest nie tylko pod psem, ale pod całym stadem zdechłych kundli, postanowiłem zapodać Wam przepis na danie znakomicie poprawiające samopoczucie w takie dni. Oryginalny przepis nazywa się jak w temacie, ale moja praktyka pokazuje że wcale nie musi to...
                2007-03-20, 22:30
              • dadek
                Slezský Havířov, Borůvka
                dadek
                Zazwyczaj omijam piwa owocowe ale zachęcony przez współbiesiadników postanowiłem spróbować tutejszej jagódki.
                Ekstrakt 12°, alkohol 4,8%.
                Kolor mocnej herbaty z rubinowym odcieniem, mętne.
                Piana biała, spieniona, wysoka, z czapeczką ponad kufel, oczka dość drobne....
                2015-05-07, 23:11
              • zythum
                Chorwacja Slowenia
                zythum
                Witam wszystkich. Jestem po raz pierwszy na forum. zaczne od pytania a po powrocie z urlopu mysle, ze wlacze sie w pare watkow (szczegolnie w piwny patrol - znam pare fajnych lokali w Warszawie i na mazurach gdzie czesto bywam)
                Pytanie: Jade teraz na urlop do Chorwacji (przez Slowenie...
                2001-08-24, 10:03
              • skandal
                Czechy - parę zimowych dni
                skandal
                Już od jakiegoś czasu męczył mnie brak wyjazdu zagranicznego. W sezonie letnim nie było możliwości więc trzeba było sobie radzić inaczej. Napaliłem się na Czechy, wiadomo, dużo piwa i podstawek Monika (Chmielmilej) podchwyciła pomysł. Na początku trasa miała być dłuższa i mogła...
                2008-01-18, 18:39
              • Piwowar
                Haynauer Dampfbrauerei Carl Gartenschläger
                Piwowar
                Do Carla Gartenschlägera należał największy browar w Chojnowie. Założył go prawdopodobnie w 1872, lub 1873 roku Josef Zahlten. Spis browarów na Niemcy i Austrię, wydany w Berlinie w 1875 roku, podaje już nowego właściciela, który nazywa się Franz Zahlten. Kolejny właściciel jest niestety...
                2012-07-08, 21:54
              • Loading...
              • Koniec listy.
              Przetwarzanie...