Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
decio - Kraków - polskie podstawki piwne przede wszystkim, okazjonalnie pudełka z zapałkami z motywami piwnymi, od czasu do czasu przygarniam otwieracz i szklanki (kufle, pokale). za spóźnienie przepraszam ale ostatnio cienko z dostępem do internetu
Stamar z Krakowa!Zbieram podstawki, głownie polskie, ale nie gardzę też zagranicznymi (choć ostatnio z mniejszym naciskiem). Witam przy okazji wszystkich Forumowiczów, bo to moje pierwsze słowa na "łamach" Forum. Kolekcjonuję od niedawna, toteż moja kolekcja nie wygląda zbyt imponująco. Pozdrawiam serdecznie.
Witajcie obżrtuchy.
Jako że pogoda jest nie tylko pod psem, ale pod całym stadem zdechłych kundli, postanowiłem zapodać Wam przepis na danie znakomicie poprawiające samopoczucie w takie dni. Oryginalny przepis nazywa się jak w temacie, ale moja praktyka pokazuje że wcale nie musi to...
Zazwyczaj omijam piwa owocowe ale zachęcony przez współbiesiadników postanowiłem spróbować tutejszej jagódki.
Ekstrakt 12°, alkohol 4,8%.
Kolor mocnej herbaty z rubinowym odcieniem, mętne.
Piana biała, spieniona, wysoka, z czapeczką ponad kufel, oczka dość drobne....
Witam wszystkich. Jestem po raz pierwszy na forum. zaczne od pytania a po powrocie z urlopu mysle, ze wlacze sie w pare watkow (szczegolnie w piwny patrol - znam pare fajnych lokali w Warszawie i na mazurach gdzie czesto bywam)
Pytanie: Jade teraz na urlop do Chorwacji (przez Slowenie...
Już od jakiegoś czasu męczył mnie brak wyjazdu zagranicznego. W sezonie letnim nie było możliwości więc trzeba było sobie radzić inaczej. Napaliłem się na Czechy, wiadomo, dużo piwa i podstawek Monika (Chmielmilej) podchwyciła pomysł. Na początku trasa miała być dłuższa i mogła...
Do Carla Gartenschlägera należał największy browar w Chojnowie. Założył go prawdopodobnie w 1872, lub 1873 roku Josef Zahlten. Spis browarów na Niemcy i Austrię, wydany w Berlinie w 1875 roku, podaje już nowego właściciela, który nazywa się Franz Zahlten. Kolejny właściciel jest niestety...
Comment