Co myślicie o www.bogdan.friko.pl

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bogdan21
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.02
    • 187

Co myślicie o www.bogdan.friko.pl

Kolega Ergie już wie co ma na stronce poprawić, teraz czas na mnie

Oddaje w wasze ręce sąd nad stroną www.bogdan.friko.pl i czekam na informacje co wam się podoba, a co można by było poprawić.
    Oby tych ostatnich uwag było jak najmniej
    - BogdanNiemczyk.friko.pl - ponad 1500 polskich podstawek :)
  • slado
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.07
    • 1072

Nooo, miłe dla oka. To po pierwsze. Lubię stonowane kolorki.
    Czytelna i intuicyjna nawigacja, bez zastrzeżeń.
    Tak sobie myślę, że przy dużej ilości (pomimo podziału na Browary) scanów podkładek dobrze byłoby bardziej skompresować przezentowane obrazki i zlinkować je z powiększonym właściwym obrazem.
    Przy dużej kolekcji na słabych przepustowo łączach trzeba troszkę czekać na załadowanie wszystkich elementów.
    W całości ocena jak najbardziej pozytywna. Kumpel po kufelku zawsze w takich sytuacjach mówi: "ciacia..."
    Co byś nie zdecydował, w galerii fotek Strzegomia koniecznie zastosuj małe ikonofoty a pod nimi duże zdjęcia. Tym bardziej, że ujęcia trącają artystycznym kadrem.
    Gratulacje !

Comment

• Piecia
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.02
      • 3312

podstawek już nie kolekcjonuję (stanałem pred wyborem - albo dalsza droga kolekcjonerska i wydawanie kasy, której jako studentowi brakuje mi na wszystko - albo zachowac część zbioru ku potomności i brać tylko to, co ciekawe)
      ale stronka, tak jak napisałem w księdze gości zawiera błędy (literówki, niewyswietlające się linki) jednak jest zadatek na solidna strone kolekcjonerską
      Koniec i bomba,
      Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• ergie
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.05
        • 1041

no kurcze Kolega zawyża poziom

Przyjenie się ogląda
        Może tylko trochę nieładu wprowadzają białe tła skanów i ciemniejsze tło całości.

No i u mnie, mimo niewielkiej czcionki jaką mam ustawioną, rozjechały się tabelki Ja bym ustawił na sztywno ich szerokości.
        Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
        ------------------------------------------------------------------
        Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• bogdan21
          • 2003.02
          • 187

slado napisał(a)
          Tak sobie myślę, że przy dużej ilości (pomimo podziału na Browary) scanów podkładek dobrze byłoby bardziej skompresować przezentowane obrazki i zlinkować je z powiększonym właściwym obrazem.
          Przy dużej kolekcji na słabych przepustowo łączach trzeba troszkę czekać na załadowanie wszystkich elementów.
          Narazie nie planuję pomniejszenia obrazków i dodania linków do powiększonych obrazków. Wymagało by to sporej ilości wolnego czasu a efekt na stronce... Teraz chyba jest dobrze zwłaszcza, że większość obrazków jest dosyć mocno skompresowana (na czym niestety traci jakość skanów). Starałem się, żeby pojedyńczy plik nie zajmował więcej niż 10KB.
          Spora część obrazków zajmuje od 3 do 8KB, czyli dosyć mało. Są jeszcze skany ważące około 20-30KB ale sukcesywnie zamieniam je na lżejsze.

Jeśli chodzi o literówki, popracuje nad tym

Comment

• bogdan21
            • 2003.02
            • 187

Witam wszystkich po dość długiej nieobecności an forum.

Niedawno uporałem się z sesją i zabrałem się za mały lifting stronki.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie
            Może tylko trochę nieładu wprowadzają białe tła skanów i ciemniejsze tło całości.
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slado
            Tak sobie myślę, że przy dużej ilości (pomimo podziału na Browary) scanów podkładek dobrze byłoby bardziej skompresować przezentowane obrazki i zlinkować je z powiększonym właściwym obrazem
            Tło stronki dostosowałem do tła skanów tylko mam małe wątpliwości czy to aby nie jest za jasne Obrazki są już trochę pomniejszone i skompresowane tak aby za bardzo nie traciły na jakości. Co do powiększonych obrazów to myślę nad tym i chyba dam się skusić

U mnie na 800x600, IE6.0 wszystko jest OK.

Czekam na Wasze opinie i sugestie. Piszcie co hula a nad czym powinienem popracować.

Comment

• nikita_banita
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.06
              • 1363

Fajna stronka, ale... Wg mnie powinieneś wybrać jeden sposób podziału podstawek: na browary (jak jest w większości) i przenieść np: podstawki Dębowego Mocnego do przynależnego browaru. Jest to tylko sugestia, a strona jest Twoja i możesz umieszczać posiadane podstawki wg własnego klucza.

Comment

• Jes_ibn_Sopista
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.02
                • 3

Witam.

Wszyscy słodzą, to ja posolę...

a) Nie używasz styli, mimo że jakieś tam próby użycia są w kodzie, to nie wystarczy.
                b) Frontpage wrzuca niestety do stron mnóstwo śmiecia. Warto przewertować kilka książek o podstawach html'a i przesiąść się na notatnik
                c) IFrame'y się nie sprawdzają na darmowych serwisach (podwajasz ilość śmieciowych reklam)
                d) Przygotowywanie odzielnych wersji html'a na różne rozdzielczości - nie potrzebne - wybierz sobie jedną (najlepiej 8x6) i zoptymalizuj wszystką pod jedną rozdzielczość.
                e) Może poszukaj serwisów które udostępniają przestrzeń bazodanową. To upraszcza tworzenie stron (nie trzeba trzymać odzielnych plików .html dla każdego browaru)
                f) Strona główna troszkę za bardzo 'festyniarska'.

Pozdrawiam
                /Jes

Comment

Przetwarzanie...
                X