Ostatnio na Allegro kupiłem cynową? podstawkę? piwną. W necie znalazłem informację, że takie podstawki były używane w Niemczech. Czy ktoś może mi powiedziec coś więcej o takich cynowych spodeczkach.
Kupiłem sobie takie paskudztwo ;)
Collapse
X
-
-
może to popielniczka- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Ja mam nie cynową, ale ceramiczną podstaweczkę (może nawet porcelana?) z Browaru Konig z 1954 roku.
Ot, też taka ciekawostka(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
to napewno popielniczka, browar Karlsberg, Homburg w NiemczechGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Właśnie dotało "to" do mnie pocztą. Na popielniczkę nie wygląda, za płytkie. Wielkość pasuje do spodeczka pod szklankę lub pokal. Chyba napiszę do Karlsberga z zapytaniem co to?
Ale w sumie to coś prezentuje się całkiem ładnie. Jakby więc u kogoś zalegały inne takie cynowe cusie, to chętnie sie nimi zaopiekujęLast edited by ergie; 2004-07-29, 11:20.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Sprawa się chyba powoli zaczyna wyjaśniać.
Kupiłem dzisiaj identyczny w kształcie i rozmiarze cynowy spodeczek, Tylko tym razem ze znakiem Stuttgarter Schwaben Bräu. Oba spodeczki mają z tyłu otwór do zawieszenia. Tylko w pierwszym z nich jest on umieszczony tak, że po zawieszeniu spodeczek wisi do góry nogami. Wydaje mi się więc, że są to typowo pamątkarskie wyroby, W dodatku chyba "produkowane" bez wiedzy browarów którymi nazwą są sygnowane.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
Comment