Browar Warszawski zamknięto, ale...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgrredek
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 315

Browar Warszawski zamknięto, ale...

Browar Warszawski zamknięto, ale piwo Królewskie nadal jest w sprzedaży. Nie wiem do jakich browarów przyłączyć kapsle, etykiety, puszki a może i wkrótce podstawki od tego piwa?
    www.collections.pl
    Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych
  • pieczarek
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.06
    • 5011

Do Żywca ???

Comment

• Cooper
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

Eeeeee...myślałem że pod takim tytułem postu pojawiła się jakaś pozytywna informacja w sprawie b. browaru warszawskiego

Obecnie szklanego i blaszanego Króla Pełnego robi Bydgoszcz. Mam też kapsel na Królewskie Mocne ale w sklepach widzę na razie jeszcze wersję warszawską (data spożywki) ze starą etykietą i kapslem.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Odp: Browar Warszawski zamknięto, ale...

P-Oset napisał(a)
        Browar Warszawski zamknięto, ale piwo Królewskie nadal jest w sprzedaży. Nie wiem do jakich browarów przyłączyć kapsle, etykiety, puszki a może i wkrótce podstawki od tego piwa?
        chyba jest to dość proste, wszystkie kolektybilia z nowym logo (raczej z nową szatą graficzną) zalicza sie już do Bydgoszczy, jak na razie w W-wie jest jeszcze sporo oryginalnych warszawskich piwek wśród pojawiących sie nowych "króli" (nawet i nowe bilboardy już są....
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• zgrredek
          Porucznik Browarny Tester
          • 2002.10
          • 315

Cooper napisał(a)
          ale w sklepach widzę na razie jeszcze wersję warszawską (data spożywki) ze starą etykietą i kapslem.
          Od jakiej daty przydatności do spożycia nie jest to piwo z Warszawy?
          www.collections.pl
          Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

• Cooper
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

Daty ostatnich partii piw butelkowych z Warszawy podałem w poniższym poście:

Jeśli chodzi o piwa w konserwach to z tego co powiedziano mi w browarze są one następujące:
            Pełne - 02.03.05
            Mocne - 16.02.05

Tak więc wszystkie piwa z datami późniejszymi można uznawać za piwa bydgoskie. Jeśli zaś chodzi o szczegóły to pierwsze Królewskie Pełne z Bydgoszczy miało jeszcze stary wzór etykiety i kapsla. Królewskiego Mocnego nie widziałem jeszcze w wersji "nie-warszawskiej".
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
            X