Skąd ten temat? A no z doświadczenia, które właśnie mnie spotkało. Szukałem ja sobie informacji na temat browaru Osiek. W sieci znalazłem stronę Urzędu gminy. Napisałem do nich maila i w odpowiedzi poproszono mnie o adres. I po kilku dniach przyszło pocztą ksero kilku stron z opracowania „Osiek - zarys dziejów”. Przy czym wiem, że w tą przesyłkę do mnie zaangażowanych było kilka osób. Pani z Urzędu Gminy, która odpisała na maila i poprosiła drugą panią tym razem, z Gminnej Biblioteki Publicznej w Osieku, o wykonanie ksero. Niektórym jednak się chce i za to należą się brawa.
Przychylność firm i urzędów, czyli taka normalna - ludzka.
Collapse
X
-
Przychylność firm i urzędów, czyli taka normalna - ludzka.
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DTagi: brak
-
-
Takich maili wysyłałem więcej różne miejsca, ale najczęściej na odpowiedź nie doczekałem się. A jeśli już się doczekałem to na ogół były odpowiedzi odmowne. Informacji nie udzielają, bo
a. nie mogą,
b. nie wiedzą o co chodzi,
c. nie ma osoby kompetentnej,
d. itd. ipt.
Przykład Urzędu Gminy w Osieku świadczy jednak, że warto próbować.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Odp: Przychylność firm i urzędów, czyli taka normalna - ludzka.
adam16 napisał(a)
poprosiła drugą panią tym razem, z Gminnej Biblioteki Publicznej w Osieku, o wykonanie ksero. Niektórym jednak się chce i za to należą się brawa.Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
mnie też taka przychylność mile zaskakuje. ostatnio dzięki uprzejmości pani z poznańskiej biblioteki otrzymałem ksero artykułu dot. piwa grodziskiego z pewnej starej gazety.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment