Zbierajcie puszki !!!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • decio
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.10
    • 165

zbieram puszki, traktuje to jako zbieractwo dodatkowe, w zbiorze jest ich okolo 150 (ostatni nabytek Wojak Wszechmocne ). oczywiście tylko polskich browarów. Uważam, że stanowczo za mało osób zajmuje się kolekcjonowaniem puszek bo chociaż miejsca zajmują dużo to przecież zawsze można przyozdobić nimi wieżchnią stronę szafy (tudzież ewentualnie szaf). Dla mnie osobiście lepiej to wygląda niż niejedna tapeta (gdyby zrobić pułeczki na całej ścianie) swoją drogą już gdzieś widziałem zdjęcia jednego kolekcjonera który w swoim mieszkaniu tak "wytapetowane" miał wszystkie ściany.
    www.decio.friko.pl

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

P-Oset napisał(a)
      Konstancin - 1

Zazdroszczę Ci tej puszeczki. Napewno rozlewana gdzieś poza browarem.
      Hmmmm...chyba nawet nie, ale nie jestem pewien Na samej puszce nie ma info iż rozlewane poza browarem.Generalnie była to bardzo krotka akcja.
      Z ciekawszych wzorów mam jeszcze Królewskie 0,33 i anglojęzyczną Warkę Strong przywiezioną mi przez Gambrynusa z NY
      Last edited by Cooper; 2004-10-20, 20:57.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

tak nie kiś tego Konstancina tylko dla swoich ocząt tylko wrzuć ją do puszek bo sam jestem ciekaw cóz to wzór
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• BuR
          • 2003.01
          • 104

Ja też kolekcjonuję puszki, ale żeby nie mieć ich zbyt wiele zbieram tylko te, które wypiłem, a jeśli jedno piwo ma kilka wzorów to biorę tylko jeden (staram się najnowszy). Obecnie mam chyba 158 puszek (147x0,5l i 11x0,33l). Dodam jeszcze, że zbieram wszystkie konserwy, zagraniczne także. Pozdrawiam

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Ja miałem kiedyś - z 10 lat temu - około 300 puszek, co zajmowało kilka pięter na szafie długości 3 m. W końcu cała ta przemyślna konstrukcja zwaliła mi się na łeb, więc wyniosłem to wszystko do zaprzyjaźnionej knajpy, skąd powoli cały ten zbiór rozkradziono.

Comment

• Pawcik
              • 2003.08
              • 108

Ja mam kilkadziesiat puszek, 95% to zagraniczne, zostaly mi po bracie ktory czesc wyrzucil ale czesc przechowalem.
              Ja puszek nie zbieram i chetnie bym je wymienil na jakies etykiety, bo tak to tylko pelno zlomu w domu

Pozdrawiam

Comment

• arcy82
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2005.01
                • 44

witam
                tak gadacie i gadacie o tych puszkach a sa jednak ci co zbieraja ja npwczoraj sie dowiedzialem ze sa inni maniacymam 250 i ciagle mi malo bo sciany sa puste uwazam ze przyjemnie sie prezentuja jedyny mankament puszkowej kolekci to kusz osiadajcy sie ale obeci.chetnie kupie puszki od tych co chca sie ich pozbyc zakladajac ze tych puszek co niemam daje za kg 10zloty w skupie 4(na kg wychodzi okolo 50 puszek)a jesli ktos chce sie ich pozbyc za darmo przyjmne je i zaplace koszta przesylki. z takich ciakawostek puszkowych mam 3 puszki po wodce 2 rosyjskie i jedna belgijska.no to na tyle wiec czekam na oferty

Comment

• adam16
                  • 2001.02
                  • 9865

FCJP Cię zaraz dopadnie kolego arcy82
                  Z tych kusz do puszek strzelasz? Albo do polskich ogonków, kropek, przecinków i DUŻYCH LITER?
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• kiszot
                    🍼🍼
                    • 2001.08
                    • 8108

arcy82 napisał(a)
                    witam
                    tak gadacie i gadacie o tych puszkach a sa jednak ci co zbieraja ja npwczoraj sie dowiedzialem ze sa inni maniacymam 250 i ciagle mi malo bo sciany sa puste uwazam ze przyjemnie sie prezentuja jedyny mankament puszkowej kolekci to kusz osiadajcy sie ale obeci.chetnie kupie puszki od tych co chca sie ich pozbyc zakladajac ze tych puszek co niemam daje za kg 10zloty w skupie 4(na kg wychodzi okolo 50 puszek)a jesli ktos chce sie ich pozbyc za darmo przyjmne je i zaplace koszta przesylki. z takich ciakawostek puszkowych mam 3 puszki po wodce 2 rosyjskie i jedna belgijska.no to na tyle wiec czekam na oferty
                    Przyznam się,że nie bardzo wiem o co chodzi.Czy taj ciężko pisać z kropkami i przecinkami?
                    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                    So von Natur, Natur in alter Weise,
                    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• kiszot
                      🍼🍼
                      • 2001.08
                      • 8108

Acha,czekam czy znajdzie sie ktoś kto zbiera PETy.W końcu to też opakowania piwne.

Comment

• arcy82
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2005.01
                        • 44

kiszot sorki poprawie się. ja jestem chłop ze śląska i mi trudno po polsku pisać. chodziło mi o to że sa jednak ludzie, co zbierają puszki. nawiasem powiedziałem, że moge je kupić od kogoś jak chce się pozbyć. to tyle mej wieści jeszcze raz przepraszam

Comment

• Latarnik
                          Premium Lamplighter
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2004.06
                          • 5030

arcy82 napisał(a)
                          ja jestem chłop ze śląska i mi trudno po polsku pisać.
                          Zadziwiasz mnie. Gdybyś był z Chin, Laosu lub chociaż z Węgier zrozumiałbym. Lenistwo i tyle
                          5450 kapsli z wypitych piw
                          874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                          "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                          https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                          Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                          https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• kiszot
                            🍼🍼
                            • 2001.08
                            • 8108

arcy82 napisał(a)
                            kiszot sorki poprawie się. ja jestem chłop ze śląska i mi trudno po polsku pisać.
                            Ja a jo jest ze Gdańska,nie?
                            Nie pisz takich bzdur bo ino nos ośmieszosz.Tak hoby w Rybniku nie było szkół.Popracuj nad sobą.

Comment

• zgrredek
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2002.10
                              • 315

kiszot napisał(a)
                              Acha,czekam czy znajdzie sie ktoś kto zbiera PETy.W końcu to też opakowania piwne.
                              Mam w kolekcji trzy pety z Jabłonowa. Ponieważ zbieram wszystko z Mazowsza, więc nie mogłem przejść obok nich obojętnie.
                              www.collections.pl
                              Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

• ikulczyk
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2005.01
                                • 26

Ja zbieram puszki bardzo rodzinnie - żona, dzieci i ja. Mamy wszystkiego około 1850 puszek plus 65 beczek pięciolitrowych. Około 800 puszek, w tym 540 polskich zobaczycie na stronie http://www.e-puszki.prv.pl
                                I wy mówicie, że w Polsce nikt nie zbiera puszek po piwie!
                                Ps. Mam spory zbiór puszek po napojach (około 300 szt.) i chetnie się wymienie na polskie puszki po piwie.

Comment

Przetwarzanie...
                                X