Ceny gadgetów firmowych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4469

Ceny gadgetów firmowych

Podczas ostatniej bytności w Piwiarni Żywieckiej, mogłem na spokojnie przyjrzeć się cenom piwnych pamiątek. O ile szkło wycenione jest w miarę przyzwoicie, o tyle ceny odzieży są moim zdaniem lekko zawyżone. Przykładowo t-shirt brackiego - 25 zł (taki sam w internetowym Sklepie Piwosza - 20 zł) Ceny pozostałych równie wysokie. Trochę mnie to dziwi, bo przecież dzięki nabywcom tychże, browar ma darmową reklamę. Nie mam porównania z tyskim "Breloczkiem", ale podejrzewam, że jest podobnie.
    A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
  • Dojlidy
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.12
    • 143

Tez uwazam ze Browary zapominaja oreklamie jaka tworzymy używając tych gadzetów.

Comment

• celt_birofil
      † 2017 Piwosz w Raju
      • 2001.09
      • 4469

Dojlidy napisał(a)
      Tez uwazam ze Browary zapominaja oreklamie jaka tworzymy używając tych gadzetów.
      i jeszcze za to słono płacimy...
      Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

zapominasz o jednym! w sklepach internetowych ceny zwykle są niższe od półkowych dlatego, że dochodzi koszt wysyłki i klient musi wiedzieć, że zakup internetowy ma mu się opłacać.
        firmy w sprzedaży elektronicznej zmniejszają marżę o kilk-kilkanaście procent w stosunku do tych na półkach.
        swoja drogą i tak nasze t-shirty są tanie w stosunku do zagranicznych.

Comment

• albeertos
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.10
          • 2313

celt_birofil napisał(a)
          i jeszcze za to słono płacimy...
          Jest popyt - jest i sprzedaż i ceny na odpowiednim poziomie. Normalna sprawa.
          e-prezes napisał(a)
          zapominasz o jednym! w sklepach internetowych ceny zwykle są niższe od półkowych dlatego, że dochodzi koszt wysyłki i klient musi wiedzieć, że zakup internetowy ma mu się opłacać.
          firmy w sprzedaży elektronicznej zmniejszają marżę o kilk-kilkanaście procent w stosunku do tych na półkach.
          Firmy internetowe mają za to mniejsze koszty operacyjne - brak czynszu sklepowego, opłat za wodę, prąd, ścieki. Taką firmę można mieć w domu, łącząc koszty mieszkania i działalności gospodarczej.
          (_)>
          Nigdy się nie poddawaj!!!
          Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
          Lech jest tam gdzie jego wiara
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23928

albeertos napisał(a)
            brak czynszu sklepowego, opłat za wodę, prąd, ścieki.
            byłoby fajnie niestety te koszty jednak są tyle że bardziej ukryte.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

dokładnie, bo jeśli jest to lokal własnościowy to nie ma problemu, natomiast w spółdzielczym płaci się wyższy czynsz.

Comment

• pieczarek
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.06
                • 5011

Koszty wynajmu sklepiku na parterze będą zawsze kilkakrotnie wyższe niż czynsz za mieszkanie w byle jakim bloku spółdzielczym. Nawet nie ma o czym dyskutować. Policzcie sobie ile w waszych miastach kosztuje lokal 60 m2, a ile kosztuje wynajęcie takiego samego mieszkania. W mieszkaniu takim można ogrzewać jeden pokoik, oświetlenie też jest minimalne (odpada choćby nocne oświetlanie wystawy i wnętrza), półki i wyposażenie mogą być najzwyczajniejsze. Tańsze jest wszystko.

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23928

Miałem przeczucie że Pieczarek ukąsi. Albeertos jednak wspomniał że NIE ma w ogóle pewnych kosztów. A ja napisałem że są. Kwestia oczywiście rozchodzi się o to że koszty są tak w jednym jak i w drugim przypadku, ale ich wysokość jest różna.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• albeertos
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.10
                    • 2313

ART napisał(a)
                    byłoby fajnie niestety te koszty jednak są tyle że bardziej ukryte.
                    W sumie chodziło mi o to że prowadząc e-sklep koszt sklepu tradycyjnego jako takiego odpada. A mieszkać i tak gdzieś trzeba i koszty z tym związane ponosić. I te rozkładają się na działalnośc zawodową i koszty życia po prostu. A nawet niektóre (jak telefon, koszty łącza) można wliczyć w koszty działalności zmniejszając podstawę opodatkowania.
                    (_)>
                    Nigdy się nie poddawaj!!!
                    Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                    Lech jest tam gdzie jego wiara
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

Przetwarzanie...
                    X