Katalog na kapsle - ZRÓB SAM !!!!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cinuch
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.05
    • 14

Katalog na kapsle - ZRÓB SAM !!!!

Witam wszystkich kapslofilów

Jestem dopiero początkujacym kolekcjonerem ( kapsli mam dopiero około 300 ale tylko polskich i bez róznych sygnatur i znaczków z tyłu kapsla ). No właśnie niewiele a jednak troche jest i bałagan też jest.
    I właśnie do was forumowicze pytanko w jaki sposób przechowujecie wasze kolekcje???. Od niedawna przechowuje kapsle w zszytych i nacietych przez siebie koszulkach od segregatora. Jak na razie mieści mi się w segregatorze cała kolekcja. W miare powiększania kolekcji preparuje nowe strony. Na mojej stronie www przedstawiłem proces tworzenia mojego katalogu na kapsle. Jak kogos interesuje zapraszam. www.kapsle.itq.pl
    Może macie jakieś inne propozycje na przechowywanie kapsli to piszcie.
    Cinuch
    Cinuch www.kapsle.itq.pl
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

Pomysł z koszulkami od segregatora jest bardzo fajny. Sam się zastanawiam czy z niego nie skorzystam. Kiedy jednak ostatnim razem chwaliłeś się swoją kolekcją, ktoś zwrócił Ci uwagę na bezsens pytania o wiek na Twojej stronie. W końcu bez żadnego uszczerbku moralnego kapsle od piwa może zbierać nawet ośmiolatek...

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

No i prezentowanie kapsli zniszczonych otwieraczem jest delikatnie mówiąc nie na miejscu...

Comment

• adam1975
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.10
        • 160

Witam jak poszukasz w dziale kolekcjonerstwo w starszych tematach to znajdziesz tam wiele ciekawych propozycji i rozwiązań a narazie twoje zdrowie
        piwo to nasze paliwo !!!

Comment

• konread
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.04
          • 5

Witam. Sam zrobiłem sobie takie karty na kapsle do segregatora, tylko że zamiast zszywać zgrzałem plastik wypalarką do drewna.
          Zdrówka i piwka

Comment

• zgrredek
            Porucznik Browarny Tester
            • 2002.10
            • 315

Też kiedyś szyłem na maszynie. Jednak jest to dosyć praco i czasochłonne. Ale fakt, że solidne. Teraz zamiast szyć zgrzewam takim zębatym kółeczkiem. Z tym , że ja dzielę koszulkę na sześć rynienek, w które potem specjalnym wyciorem wsuwam kapsle. w jednej koszulce mieści się 60 sztuk.
            www.collections.pl
            Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

• Latarnik
              Premium Lamplighter
              🥛🥛🥛🥛
              • 2004.06
              • 5030

Ja kupuję tablice korkowe, na których naklejam zmieszaną dla jednolitego koloru plastelinę. W takie podłoże wciskam kapsle, a otrzymane obrazy wiszą sobie na ścianie i są jakby udokumentowaniem tego kiedy i jakie piwo piłem
              Attached Files
              5450 kapsli z wypitych piw
              874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
              "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
              https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
              Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
              https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• zgrredek
                • 2002.10
                • 315

Wygląda to ładnie, ale przejąłem kilka takich plastelinowych kolekcji i bardzo brzydko kląłem, kiedy musiałem oczyścić te kapsle z plasteliny.
                www.collections.pl
                Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

• Gacka
                  • 2003.10
                  • 373

Kolekcja Cinucha wyglada b.ladnie.Lecz na dluzsza mete(kilka tysiecy kapsli)chyba byloby meczace-FOLIA.Powodzenia w powiekszeniu kolekcji Cinuch!
                  Viva Slask Wroclaw!!!

Comment

Przetwarzanie...
                  X