Tym razem interesuujje mnie sprawa podstawek wielkoformatowych. Czy macie jakiekolwiek informacje o jakiś podstawkach o duzych wymiarach, takich jak np. te dwa "krakowiaczki" z Żywca o średnicy 32cm. Kiedyś słyszałem coś o takiej Warce, ale nie jestem tego pewien. No więc jak, jest Wam coś wiadomo na ten temat???
Duży format
Collapse
X
-
Mnie znane są 4 powojenne podstawki wielkoformatowe. Dwa Żywce, kwadratowe "10,5" oraz Okocim "Browar".
Jakbyś miał te dwa ostatnie w dubletach to daj znaćpozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej -
Mam duże 10,5 na wymianę , oczekuję konkretnych propozycji .
Ze względu na wymiary preferowany odbiór na jakiejś giełdzieComment
Related Topics
Collapse
-
Sam go kiedyś wytargałem jak leżał przygotowany do wywózki razem z innym złomem na terenie dawnego browaru. Dziś oddam go za symbolicznyą dychę. Albo więcej - to już zależy od kupującego
Serrrrrrdejcznie zapraszam, unikalny złom
https://allegro.pl/oferta/szyld-blaszany-leszek-znin...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2022-01-21, 13:29 -
-
Gdy z Markiem Putą z Piwoteki widziałem się na ostatnim jesiennym Warszawskim Festiwalu Piwa zapytałem czy w tygodniu mógłbym wpaść do nowego browaru w Nowym Mieście Lubawskim. Nie było problemu - "zadzwoń jak będziesz jechał a uprzedzę chłopaków to ci pokażą oba" - powiedział...
-
Channel: Warmińsko-Mazurskie
-
-
"klassisch – modern – experimentell"
to hasło tego dość znanego już browaru kraftowego z Norymbergi (Nürnberg).
https://orcabrau.de/
Bez filtracji, bez pasteryzacji
Aromat - intensywnie słodowy, ciasteczkowy, podpalany, trochę karmelu...-
Channel: Niemcy
2025-02-09, 01:31 -
-
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
-
Channel: Mołdawia
-
-
Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
Z dworca kolejowego...-
Channel: Bułgaria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment