Piękne ety. Na starych etykietach, zresztą nie tylko na nich, widać kunszt plastyczny wykonawcy. Mają taki specyficzny klimat. Takie art deco cycuś. Na nowościach jest to rzadko spotykane.
ciekawa aukcja na ebay
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles Wyświetlenie odpowiedziWydaje mi się, że w morzu kwadratowych podstawek w wielu miejscach widać po kilkadziesiąt sztuk jednego wzoru. To trochę zmniejszyło mój zachwyt.Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
Comment
-
-
Tak z ciekawości. Ta podstawka to wg Was orginał czy jak to mówią w Czechach eufemistycznie "nowodruk" ?
Jakaś taka dziwna, nieprzekonywująca mnie zbytnio...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Obrobiony komputerowo wzór etykiety naniesiony na podstawkę. Jeżeli byłby to unikat, sprzedawca nie chciałby go sprzedać za 100 euro od razu, ponieważ liczyłby na 300 - 500 euro. Ja myślę że ktoś sobie tego naprodukował więcej i sprzedaje po cenach przystępnych.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
Jest taki wzór podstawki. Każdy może zobaczyć na stronie M. Herdy. Bardziej interesujące jest, że sprzedawca wystawia drugi raz identyczną jeśli nie tą szamą sztukę.
Ostatnia poszła za 92 euro. Może mamy sytuację podobną do dekielków PW z OpolaZbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwowar Wyświetlenie odpowiedziObrobiony komputerowo wzór etykiety naniesiony na podstawkę. Jeżeli byłby to unikat, sprzedawca nie chciałby go sprzedać za 100 euro od razu, ponieważ liczyłby na 300 - 500 euro. Ja myślę że ktoś sobie tego naprodukował więcej i sprzedaje po cenach przystępnych.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solfernus Wyświetlenie odpowiedziJest taki wzór podstawki. Każdy może zobaczyć na stronie M. Herdy.
Dla zainteresowanych materiałami źródłowymi - zapraszam do katalogu podstawek piwnych autorstwa Radka Kwietnia.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solfernus Wyświetlenie odpowiedziBardziej interesujące jest, że sprzedawca wystawia drugi raz identyczną jeśli nie tą szamą sztukę. Ostatnia poszła za 92 euro. Może mamy sytuację podobną do dekielków PW z Opola
Comment
-
-
Katalogu nie posiadam i nie mogę się wypowiadać na temat co tam jest a co nie ma. Wiem tylko co jest na bbiz i na Ostgebiete...
A w Twojej hipotezie jest zapewne sporo prawdyZbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Syria, no jak dla mnie szok cenowy. Tym bardziej, że ta podstawka jest już w obiegu co najmniej dwa lata. Ciekawe za ile poszłaby bardziej poszukiwana okrągła
Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Biorąc pod uwagę kwoty, za jakie ostatnio szły szkła PW na allegro, to szału nie ma.
Comment
-
Comment