ciekawa aukcja na ebay
Collapse
X
-
-
Wydaje mi się że nie ma tej starszej szklanki Żywca w naszej Galerii. Posortowałem latami i jest duża luka czasowa pomiędzy końcem IIWŚ a rokiem 1973 gdzie wg mnie powinna być.
Jest kuptereska na aukcji.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziWydaje mi się że nie ma tej starszej szklanki Żywca w naszej Galerii. Posortowałem latami i jest duża luka czasowa pomiędzy końcem IIWŚ a rokiem 1973 gdzie wg mnie powinna być.
Jest kuptereska na aukcji.
Poszczególne stany mają różną politykę dot. przesyłek i może to bardzo drogo kosztować.
Doliczają jakieś dodatkowe koszty itd.
Poza tym w aukcji zaznaczono, że wysyłka tylko do USA. I nie zawsze zgadzają się na wysyłkę poza granice swojego kraju.
To taka moja luźna rada.Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Nie zamierzam kupować bo Żywca nie zbieram.
Fakt że po kliknięciu kupteresy z wysyłką pewnie wyjdzie około 100 pln a to już sporo chyba.
Myślę że US Post nie powinna robić problemów z wysyłką szkła. Pajacują tylko jeśli wysyła się różne ciecze/płyny o czym sam przekonałem się już 3-krotnie. Zarówno z USA jak i do USA. Wiadomo bezpieczeństwo.
Rozumiem że wzór nieznany a przynajmniej rzadki i niepokazany u nas na stronie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
-
Poszła za 412 euro.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedziCiekawa szklanka z browaru w Szczecinku. Nie ma w kolekcjonerstwie, więc pozwolę sobie wrzucić.Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solfernus Wyświetlenie odpowiedziZastanawiam się co bardziej bym chciał mieć
Comment
-
-
To co prawda chyba starsze wydanie z około 2000 roku ale i tak chyba jak na orginał w dobrym stanie chyba dobra cena. Wydaje mi się że te wykazy w przeliczeniu w orginalnym wydaniu (nie zabindowane kserówki) chodzą po około 25 EUR/100 zeta ze wględu na wysoką cenę w samym klubie IBV.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Szara okładka to wydanie z 1996 roku. Zielona to rok 2001.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
Sprzedający napisał, że szkło pochodzi z browaru w Myślencinku. Wydaje mi się, że raczej należałoby je przypisać do Liegnitzer Actien Brauerei AG, który warzył piwo piastowskie (Piasten Bier).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedziSprzedający napisał, że szkło pochodzi z browaru w Myślencinku. Wydaje mi się, że raczej należałoby je przypisać do Liegnitzer Actien Brauerei AG, który warzył piwo piastowskie (Piasten Bier).
Ale nie jestem pewny co do autentyczności tej szklanki. Etykiety z Legnitzer AB miały raczej po słowie "Piasten" dopisek "Pils" lub "Pilsner" a nie "Bier".
No i jakoś za ładnie to wygląda w całości. Mimo upływu lat.Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
Comment