ciekawa aukcja na ebay
Collapse
X
-
Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Nie wiem czy nie jakiś ciekawszy kufel kamionkowy amerykańska wersja ŻywcaPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Cena oraz jakieś opłaty importowe (WTF?), wpierw anulowane a póżniej podane, chore i na pewno nie pójdzie ale jeśli ktoś zbiera loga na nalewaki to chyba ten jest bardzo ciekawy. Żadna przedwojna ale lata 60/70te pewnie. Wysokość jeśli przeliczyłem te chore cale - jakieś 6 cm.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Cooper na jakiej podstawie uważasz, że to lata 60-70?
Szczerze odradzam kupowanie przez eBay czegokolwiek od sprzedawców oferujących "Program Wysyłki Międzynarodowej", to kolejny program eBaya dzięki, któremu oni zarabiają, kasę, kupujący ją płaci i nie ma żadnego zagwarantowanego standardu dostawy.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziCooper na jakiej podstawie uważasz, że to lata 60-70?
Dla mnie jest to przedwojenny nalewak, jako swojego znaku Okocim beczki ostatni raz przestał używać w okresie PPF, później był to tylko koziołek.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Tak mi wygląda. Gdyby była to rzeczywiście przedwojna na pewno pojawiło by się nazwisko John Goetz Brewery w nazwie tak jak np to było na przedwojennych etach Okocimia eksportowanych na rynek USA. Beczka tutaj jest bardzo schematyczna, prosta. Etykiety przedwojenne na eksport miały na niej słowo Okocim, inicjały właściciela i datę założenia browaru oraz słowo marka ochronna. W ogóle były dopracowane na rynek przeznaczenia czyli w 100 procentach anglojęzyczne a tutaj jest w praktyce polskojęzycznie bo najwyrażniej widać jedynie tekst polski.
Dlaczego z kolei Ty Grzeber uważasz że to rzeczywiście przedwojenny gadżet ?
A ten system płatności czy cokolwiek to jest to już z samego powodu jakiejś dopłaty potężnej kasy mi się nie podoba.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
przedwojenny kpsel z Brzeska kupiony kiedyś na ebayu w USA
Comment
-
-
Kapsel dobrze znany. Sam kiedyś miałem taki ale inny egzemplarz. Ten kapsel używany był na piwach na rynek polski ale, jak można domyśleć się po tej aukcji, prawdopodobnie również i na piwa wysyłane do USA. Nic nie wnosi do tej dyskusji bo z jednej strony jest polskojęzyczny ale z drugiej ma właśnie identyczną beczkę o jakiej wspomniałem.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziDlaczego z kolei Ty Grzeber uważasz że to rzeczywiście przedwojenny gadżet ?pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Zrozumiałem że datujesz go tak jak sprzedający. Jeśli jednak nie sądzisz jak ja że jest z lat 60/70 to wg Ciebie z jakiego okresu ?Last edited by Cooper; 2017-04-21, 22:45.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Troszkę paliwka do napędzania teorii spiskowych o podrabianiu pw szkła.
Przedwojenny pokal gdańskiego Artusa. Startówka na dzień dobry z pazurkiem.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
Comment
-
-
Artus się w grobie przewraca. Ciekawe czy ktoś to kupi.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
Comment