Mam dość strategiczne pytanie do zbieraczy etykiet. Jak liczycie Wasze zbiory? Konkretnie chodzi mi o to: Jeśli macie jedną etykietę z np. trzema kontrami to liczycie to jako 1 czy jako 3. Własnie przeliczyłem swój skromy zbiór (liczyłem same etykiety) i wyszło mi 2463.
Jak liczycie zbiory
Collapse
X
-
jako 1, jedna etykieta może mieć nawet i 15 kontr, liczy się front, nie tył ani krawatkaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Kontra i krawatka są właściwie dla ozdoby. Lubię mieć komplety, ale do zboru wliczam same etykiety.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Generalnie tak właśnie jest. Ale nie przeszkadza to w zbieraniu i innych "ciekawostek" takich jak niedodruki, stemple czy np etykiety giełdowe. A co do liczenia zbiorów. Jest to ważne tylko przy porównaniu różnych kolekcji. A przecież zbiera się głównie dla siebie a nie dla współzawodnictwa czy wyścigu kto ma czego więcej. Ale to oczywiście moje zdanie.
Comment
-
Comment