Wysłałem PW do Irona, może jednak słuch o mnie nie zaginie
Szklanki do piwa pszenicznego
Collapse
X
-
Sleepyknot napisał(a)
Albeertos, nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba na allegro działasz? Prawdopodobnie kiedyś coś od ciebie kupiłem, a przynajmniej miałem zamiar(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Rzeczywiście, całe szkło pszeniczne, które udało nam się pozyskać, stanowi integralną część naszego domu i nie zamierzamy się go pozbywać. Na razie w planach mamy dokupienie półek, by wystawić więcej, jeszcze więcej perełek. Być może nadejdzie kiedyś dzień, kiedy z powodu braku miejsca, zdecydujemy się na pozbycie się paru sztuk, ale na razie nam to nie grozi . Nie przejmuj się jednak: my zbieramy szkło pszeniczne od mniej więcej półtora roku i uzbierało nam się ok. 80-90 sztuk - wszystkich pięknych, okazałych, czasem rzadkich. Myślę, że za rok, jeśli tylko będziesz chciał - będziesz mógł pochwalić się zupełnie okazałą kolekcją
Comment
-
-
Taki zbiór to jakoś trzeba utrzymywać w czystości - u mnie to odbywa się poprzez degustację piwa, tyle że szklanki są 3.
Ale jak się ma 70, to już muszą się kurzyć - jak je myjecie? Taki Paulaner odradza mycie w zmywarce, a mycie pod kranem ogranicza się do wypłukania, bo nie mogę znaleźć takich wąskich szczotek
Comment
-
-
Małażonka napisał(a)
Myślę, że za rok, jeśli tylko będziesz chciał - będziesz mógł pochwalić się zupełnie okazałą kolekcją
Comment
-
-
Sleepyknot napisał(a)
Paulaner odradza mycie w zmywarce, a mycie pod kranem ogranicza się do wypłukania, bo nie mogę znaleźć takich wąskich szczotekPiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
pieczarek napisał(a)
Trzeba jeszcze odrobiny szaleństwa, aby na potencjalną stłuczkę szklaną wywalać takie pieniądze jak Małażonka.
Comment
-
Comment