VII Ankieta Kol. Podstawek 2004 (Cooper)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bogdan21
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.02
    • 187

Jeśli terrmin ukazania się wyników wypada na czerwiec to czy można jeszcze swoją ankietę podesłać?
    - BogdanNiemczyk.friko.pl - ponad 1500 polskich podstawek :)

Comment

• grzeber
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 2897

Jak masz wypełnioną to wysyłaj, a czy Cooper Cie podliczy to się okaże przy publikacji wyników .
      pozdrawiam
      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• TomX
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.09
        • 1035

A tak odbiegając od tematu terminu ukazania się tej ankiety, to mam takie osobiste pytanko. Może przy okazji poprzednich ankiet taki wątek się pojawił, ale do miłośników rozczytywania się w monitorze nie należę. Do rzeczy: W jaki sposób zliczacie zbiory? Ręcznie kartka - długopis, czy też za pomocą MS Excel'a?? Sam wypróbowałem obie metody, i dochodzę do wniosku, że rzadna nie jest idealna. Dopóki zbiór nie przekracza 1000 sztuk (tak jak u mnie jeszcze ) to może nie jest to takie uciążliwe, ale w przypadku większych kolekcji to chyba jest z tym problem, no nie??

Comment

• grzeber
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 2897

Początkowo jak mój zbiór był jeszcze mocne nieuporządkowany i zbierałem jeszcze cały świat to miałem zrobioną w exelu listę całej kolekcji. Działo się tak do ok. 2000 podstawek. W liście zaznaczony był browar/piwo, państwo, kształt, krótki opis wafla oraz segregator i strona w której był on umieszczony. Na końcu listy miałem zrobiony spis państw z jakich posiadam podstawki i ich ilość z każdego z nich.

Jak skoncentrowałem się tylko na Polsce to w użyciu był już katalog podstawek więc niejako automatycznie spisem mojej kolekcji była lista braków zrobiona wg. katalogu, aktualizowana po każdej giełdzie lub wymianie. Obecnie mam zrobioną jedynie liste swoich przedwojennych podstawek choć i tak na razie jest ona na tyle niewielka, że w miare pamiętam wszystko co mam.

Z podstawek, które jeszcze jako-tako zbieram (Ukraina, Rosja) nie mam żadnego spisu.

Przy zliczaniu zbiorów do ankiety po prostu przysiadam z kartką i ołówkiem nad zbiorem i podliczam wszystko. Potem wklepuje do ankiety i wysyłam .
          pozdrawiam

Comment

• Maremali
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.05
            • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomX
            (..) W jaki sposób zliczacie zbiory? Ręcznie kartka - długopis, czy też za pomocą MS Excel'a?? Sam wypróbowałem obie metody, i dochodzę do wniosku, że rzadna nie jest idealna. Dopóki zbiór nie przekracza 1000 sztuk (tak jak u mnie jeszcze ) to może nie jest to takie uciążliwe, ale w przypadku większych kolekcji to chyba jest z tym problem, no nie??
            Mój zbiorek polskich wafelków przekroczył tysiąc ale chociaż mam wszystkie spisane w excelu to jednak zliczam je ręcznie przegłądając swój zbiór.
            Po pierwsze dla mnie zbiór jest po to aby cieszyć sie oglądaniem kolekcji wafli a nie tylko posiadaniem. Po drugie nie mam systematyczności Grzebera i nie udaje mi się od razu po giełdzie uaktualniać plików z danymi w kompie i jest to dla mnie też okazja do uaktualnienia mojego spisu jeśli wynik zliczania różni się od danych excelowskich.
            http://maremali.web-album.org/

Comment

• grzeber
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 2897

Od razu systematyczny

Dla mnie to sama przyjemność po powrocie z giełdy (po uprzednim zjedzeniu i krótkiej drzemce ) usiąść i podokładac nowe wafle do zbioru. Liste braków i tym podobne spisy aktualizuje wtedy tylko dlatego, że później poprostu bym o tym zapomniał .
              pozdrawiam

Comment

• TomX
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.09
                • 1035

Może warto odświeżyć temat, skoro wielkimi krokami zbliża się termin giełdy żywieckiej>>>publikacji wyników tej ankiety

Comment

• wzmacniacz
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2002.06
                  • 143

Już niedługo nasza ziemia nosić będzie nasze przesławnego kolegę Coopera ! Tylko czy my to wytrzymamy?????

Comment

• Cooper
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛
                    • 2002.11
                    • 6059

Temat zamarl bo nic nowego nie drgnelo w tej materii
                    "Okologieldozywcowy" termin ankiety zostanie dotrzymany i nie stresujcie mnie bo narobie kilo szescset bledow przy opracowywaniu wynikow. Wszyscy jej uczestnicy dostana wyniki na bank.
                    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• dzidek1960
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 1548

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
                      Temat zamarl bo nic nowego nie drgnelo w tej materii
                      "Okologieldozywcowy" termin ankiety zostanie dotrzymany i nie stresujcie mnie bo narobie kilo szescset bledow przy opracowywaniu wynikow. Wszyscy jej uczestnicy dostana wyniki na bank.
                      "Okologieldozywcowy" termin właśnie nastał.
                      Z niecierpliwością oczekuję wyników. Myślę, że nie tylko ja. Miejsce podobno nie jest najważniejsze, lecz chciał bym je znać. A właściwie wiedzieć koło kogo jestem w rankingu.
                      "Ma jednak kraj polski napój warzony
                      z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                      piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                      do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                      mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                      wybornym smakiem"
                      Jan Długosz, Historie Piwne
                      Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• TomX
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.09
                        • 1035

A po giełdzie moja kolekcja podwoiła sie względem stanu z początku roku...

Comment

• cororo
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2003.04
                          • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomX
                          A po giełdzie moja kolekcja podwoiła sie względem stanu z początku roku...
                          To nie Coopra wina że miałes słaby zbiór

Comment

• TomX
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.09
                            • 1035

A czy ja jakoś narzekam!! Top było takie sprostowanie tylko, nie wiem w jakim celu, ale cóż

Comment

• grzeber
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 2897

Ankietka już ukończona, pewnie Cooper jakoś wieczorkiem wykona hurtową wysyłkę do zainteresowanych.
                              pozdrawiam

Comment

• Cooper
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🥛🥛🥛
                                • 2002.11
                                • 6059

Ano jest
                                Załączam wyniki VII Ankiety Kolekcjonerów Podstawek Piwnych 2004. Przepraszam za czteromiesięczny poślizg spowodowany moim wyjazdem za granicę. Zapewniam iż wydanie przyszłoroczne z pewnością ukaże się bez tego rodzaju problemów. Sorry również za ewent. błędy jakie mogły się zakraść jednak szczególnie w tym roku pracowałem pod szczególnym ciśnieniem opinii publicznej. Miłej lekturki i już dziś zapraszam do udziału w edycji 2005.
                                Attached Files
                                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Przetwarzanie...
                                X