Ankieta Kolekcjonerów Kapsli 2004

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kowalsik
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.05
    • 157

Aby wszystkich zadowolic, trzeba by zrobic ankiete, gdzie sie bedzie odhaczalo kazdy kapsel - czy sie go ma, czy nie...

Z sygnaturami bedzie zawsze problem, bo jedni nie patrza na nie, inni nie; jedni patrza na wielkosc sygnatury, polozenie... Tu sie chyba niewiele da zrobic. Ale gdybysmy wydzielili odwrotki, tak jak to jest zrobione przy 10,5, to juz byloby cos. I licencje w jednej rybryczce, np. nad rozlewniami - jest jeszcze miejsce. Tu nawet wystarczyloby wyslac do wszystkich informacje mailem, aby licencje tam wpisali. Ja np. zgodnie z sugestia wielu osob, licencji nie wpisuje, chociaz przekonania do tego wcale nie mam. Zwlaszcza do licencji typu Dortmunder czy Zlaty Hrad, ktore sa chyba mocno watpliwymi licencjami - kto sie zgodzi, aby na etykiecie nie napisano, czyja to licencja... Zbieracze calego swiata - znacie takie piwa z Niemiec czy od naszych poludniowych sasiadow?

Nadrukow na licu kaplsa ten nie liczylem - znowu zgodnie z sugestia wielu osob. A i te moznaby gdzies pokazac.

Policzylem tylko numery katalogowe pelne (bez odmian typu a, b...). To dla jasnosci

Comment

• wzmacniacz
      • 2002.06
      • 143

-

Niestety nie tylko drogą elektroniczną ankiety zostały rozeslane. Niekażdy z naszych kolegów ma dostęp do internetu. Więc w tym roku nie bedzie już zmian.

Comment

• robox
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.11
        • 8188

Kowalsik napisał(a)
        Nadrukow na licu kaplsa ten nie liczylem - znowu zgodnie z sugestia wielu osob. A i te moznaby gdzies pokazac.
        Ja też tak zrobiłem, bo z samego Kmicica jest chyba z 5 nadruków, nie licząc Witnicy. Temat na przyszłoroczne ich wydzielenie myślę, że aktualny

Comment

• krzypiet
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2003.05
          • 9

Witam
          Myślę, że kapsle z nadrukiem z browaru Witnica można zaliczyć w tabelce do danego browaru nie rozbijając się o takie szczegóły jak myślę. Ważniejszą sprawą dla kolekcjonerów jest nadruk od wewnetrznej strony kapsla

Comment

• Kowalsik
            • 2002.05
            • 157

No widzisz, a wiekszosc osob uwaza jednak, ze bardziej wchodza do glownej tabelki odwrotki niz takie nadruki na gorze :-)

Comment

• wzmacniacz
              • 2002.06
              • 143

-

Następna propozycja odnośnie zmian w ankiecie. Otrzymałem ją na moją skrzynkę ale autor wyraził chęć oceny przez wszystkich.Jest to propozycja nowego formularza do ankiety.Przy okazji jeśli ktoś niechce oficjalnie, może swoje zdanie przesłać na P/W lub na mojego maila
              zuber@poczta.onet.pl

Comment

• wzmacniacz
                • 2002.06
                • 143

sorry ale cos nie wyszło. raz jeszcze ankieta 2005.....
                Attached Files

Comment

• robox
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.11
                  • 8188

wzmacniacz napisał(a)
                  sorry ale cos nie wyszło. raz jeszcze ankieta 2005.....
                  Chyba ta forma z podziałem na różne sygnatury byłaby ciężka do zestawienia dla wszystkich uczestników. Myślę, że dotychczasowa forma jest dobra, przy czym można wyszczególnić odwrotki, nadruki zewnętrzne i licencje, np.

..........50
                  Poznań....50
                  ..........50

Suma....1500

Odwrotki.200
                  Nadruki...10
                  Licencje..20

Suma....1730

Comment

• Kowalsik
                    • 2002.05
                    • 157

Hmmm, ja mam inny pomysl. Przeciez sa jeszcze roznice w wielkosci sygnatur (duza i mala, np. zegarek z Bielkowka)...

Chyba trudno bedzie pogodzic zbieraczy segnatur i "niesygnatur", ale innych... Ocencie:
                    Attached Files

Comment

• robox
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.11
                      • 8188

Ankieta Kowalsika jest znacznie uproszczona od tej pierwszej propozycji, mi ona jest bardziej do przyjęcia. Cały czas się zastanawiam, czy zestawienie ankiet wszystkich uczestników będzie przejrzyste?

Comment

• Kowalsik
                        • 2002.05
                        • 157

Jak sie bawic...

Propozycja podsumowania. Widac, Ze Wzmacniacz jest najlepszy...

A teraz... Wczulem sie w Roboxa, zbierającego tylko kapsle podstawowe, bez nadrukow. Zaznacza on sobie na zolto to co zbiera i ma jasnosc...

Jak ktos nie zbiera licencji - moze je sobie usunac i ma podsumowanie tylko dla kapsli bardziej polskich.

Jedna wada - podsumowanie robi sie szerokie... Ale cos za cos.
                        Attached Files

Comment

• robox
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.11
                          • 8188

Chyba ta propozycja jest najciekawsza, a że podsumowanie robi się szerokie, wcześniejsze były obszerniejsze .
                          Poczekajmy jeszcze na głosy innych, bo jak narazie to praktycznie trzy osoby biorą tylko czynny udział w dyskusji. Może inni coś ciekawego zaproponują?

Comment

• kwiki
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.10
                            • 7

Kiedy kilka dni temu po raz pierwszy zobaczylem ankiete od razu mialem problem jak ja wypelnic. Wpisywac tylko podstawe czy te z roznymi sygnaturami jakie tez zbieram. Pierwszym pomyslem byl wpisanie liczby kapsli i w nawiasie razem z roznymi sygnaturami.

Nie wiem w jakiej postaci ukazuje sie podsumowanie ale aby kazdemu umozliwic pochwalenie sie swoimi osiagnieciami i jednoczesnie ujednolicic wyniki mozna by zastosowac nastepujaca metode.
                            Obowiazkowo podajemy ilosc podstawowa kapsli i ogolna, czyli to to co kazdy uwzglednia w swojej kolekcji - sygnatury, odwrotki, lica, licencje z podaniem przy tej ilosci odpowiedniego kodu typu s+o+l+li
                            K

Comment

• sloniatko
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.02
                              • 1014

Wiecie co, mam propozycję ustalmy może najpóźniej do świąt ostateczną wersję ankiety, bo potem może zabraknąć czasu
                              Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• wzmacniacz
                                • 2002.06
                                • 143

-

Następna propozycja przysłana na maila:
                                -Ustalanie kolejności na stronie głównej w/g ilości kapsli polskich i zagranicznych razem, wzorem ankiet zagranicznych.

Comment

Przetwarzanie...
                                X