W katalog kapsli można się zaopatrzyć u kolegi "Sikor'a", z tego co wiem wystawia je na allegro między innymi!
Ankieta Kolekcjonerów Kapsli 2004
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LatarnikNie wiem o jakim katalogu mówisz, bo żadnego nie znam. Chodzi mi o to, że jeśli ktoś może umieścić swoje kapsle na CD to może i na forum.
Umieszczanie cudzych zbiorów na forum nie wchodzi w rachubę.
Dlaczego niektórzy nie umieszczją tu wzorów ze swoich kolekcji to najlepiej zapytać ich samych.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndiWierze i nic juz nie podwazam.
W tych ok.2000 Polskich kapsli ile jest z rözna Sygniatur i odwrotöw.
To naprawde zadne niedowierzania ale jako Kolekcjonera kapsli interesuja mnie takie zeczy.
Wiadomo liczy sie sztuka rözniaca sie od innej ale ze ja takich kapsli nie zbieram chcialbym wiedziec ile jest Polskich röznych kapsli ale tylko z göry
I prosze mnie znöw dobrze zrozumiec-tym razem mam dobra intencje
Dokładnej liczby nie potrafie określić.
A Sikor to ma ledwie 18 Tak sobie myślę Sto lat chłopie a kapsli to troche więcej niz sto bo tyle juz masz
Comment
-
-
[QUOTE=Beermatt]Z pewnością jest ich co najmniej 1145. Bo tyle mam a nie zbieram z róznymi sygnaturami i bez odwrotek
Dokładnej liczby nie potrafie określić.
QUOTE]
Dzieki za taka odpowiedz.
A wiec moge przyjac ze Polskich kapsli jest w Granicach 1200 szt.
Nie posiadam ostatniego -najnowszego Katalogu Bartka-czy möglby mi ktos powiedziec ile kapsli obecnie on zawiera.
Pröby skontaktowania z Bartkiem sie nie powiodly i od dluzszego czasu nie otrzymuje zadnej odpowiedzi od niego
Comment
-
Comment