Witam wszystkich kolekcjonerów. Zbieram puszki i beczki po piwie i szukam chętnych do wymiany. Zajrzyjcie na http://www.e-puszki.prv.pl Trochę się napracowałem, to może ktoś mnie chociaż skrytykuje...
Niesła kolekcja!
Strona tez działa fajnie, ale newsy się nieczytelne (umieszczone na zbyt kontrastujacym tle.
Też myślę, że fajnie byłoby posegregować je browarami (przynajmnij polskie.
Fajna stronka!!!
Widać że włożyłeś sporo pracy. Skoro jednak domagasz sie krytyki...
Własciwie to nie chce krytykowac , ale cos zasugerować . Oczywiście należałoby pogrupować puszki wg browarów - alfabetycznie też jest dobrze , ale inny sposób tez by sie przydał.
Dobrze byłoby również dodawać rok z którego pochodzi dana puszka - można np wykorzystać date przydatności - a następnie również wykorzystać to do nastepnego sposobu układania puszek .
Przy zagranicznych przydałaby się segregacja wg krajów .
Tyle przyszło mi na gorąco do głowy , ale muszę przynać że kolekcja niezła , a i stronka całkiem sympatyczna. Domyslam się że nie jest to ostateczna jej wersja , więc zapewne przemyslisz i wprowadzisz różne udogodnienia.
Dzięki Remfire za uwagi. Pomysł strony nie przewiduje podziału na browary ze względu na zmiany własnościowe w Polsce. Już zaczyna być niewiadomym kto jest kim i czyją własnością. Wolę podział alfabetyczny. Jeśli chodzi o datę produkcji, to pomysł kupuję i sukcesywnie wzbogacę stronki. To duża robota, bo trzeba każdą puszkę wziąść do ręki i sprawdzić. No ale dla kolekcjonera to miód-malina zajęcie.
To na pewno nie jest ostateczna wersja, bo zionęło by nudą (razem czy osobno?...)
popieram Remfaira, podział na browary i kraje bylby doskonałym posegregowaniem, jesli miałbyś problemy z tym co i gdzie zaliczyć to tu wszyscy by Ci pomogli
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Co do zmian własnościowych to sprawa oczywista. Skoro jednak już sam zaznaczyłeś producenta, to można sie pokusic o taką segregację. Faktycznie teraz czasami trudno określić z jakiego browaru pochodzi puszka , ale przecież można wtedy zrobić np coś takiego : Koncern - browary a, b, c itd , a na końcu puszki bez przydziału do konkretnego browaru.
Tym bardziej że mówiłeś że zamierzasz mieć każdą puszkę w ręce , a to przecież sam miód dla kolekcjonera ( doskonale wiem o co Ci chodzi z tym miodem
Zapomniałem dodać ...
Podział alfabetyczny jest też dobry, więc nie należy rezygnować z niego , ale gdyby była mozliwość segregowania wg róznych kryteriów to by było jeszcze lepiej.
Uwagi są cenne, na pewno wezmę je pod wzgląd. Na razie koncentruję się na wprowadzeniu wszystkich puszek na stronę, a to jeszcze trochę zajmie czasu. Mam do wprowadzenia jeszcze około tysiąca...
Moim celem jest ekspozycja wszystkich moich puszek. A tak przy okazji - każdy kolekcjoner puszek powinien mieć swoje zbiory w internecie, bo to ułatwia wymianę. Co Wy na to?
Strona rzeczywiście chwilowo nie działa, bo serwer, na którym ona stoi (www.zss.pl) się zawalił i fachowcy pracują nad nim usilnie. Na razie mogę oglądać moje puszki tylko w domku.
Oj, dawno tu już nie byłem...
Moja kolekcja ma teraz adres www.epuszki.pl
Zamieściłem tam wszystkie polskie puszki, jakie posiadam. Widoczny jest rok produkcji, podział na browary, pokazuję puszki biorące udział w kampanii społecznej "Nigdy nie jeżdżę po alkoholu". Jak Wam się teraz stronka podoba?
Ostatnia zmiana dokonana przez ikulczyk; 2009-07-11, 20:49.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ikulczyk
Jak Wam się teraz stronka podoba?
Podoba się.
Ale dlaczego np. we wpisie nowości z 28.06.2009, w śród 22 nowych rzekomo polskich puszek, znalazły się zagraniczne wynalazki np. z Dubaju? Błąd opisu czy raczej dowód na to, że wszędzie jesteśmy u siebie?
Witam, zbieram puszki od kilkudziesięciu lat. Tylko piwne. Posiadam w swojej kolekcji ponad 4000 różnych puszek (nie zbieram puszek gdzie różnica jest np w nazwie browaru itd). Puszki Polskie i zagraniczne. Skatalogowanych mam 4098 puszek ale koło 200 sztuk jeszcze czeka na wrzucenie do katalogu...
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...
na sprzedaż mam kolekcję puszek, tak polskich jak i zagranicznych, liczącą 433 egzemplarze. Puszki pochodzą z lat 1991 - 2012 (w przybliżeniu). Generalnie chciałbym pozbyć się całości od razu, ale jestem też otwarty na propozycje zakupu pojedynczych, jeżeli...
Comment