Witam wszystkich kolekcjonerów. Zbieram puszki i beczki po piwie i szukam chętnych do wymiany. Zajrzyjcie na http://www.e-puszki.prv.pl Trochę się napracowałem, to może ktoś mnie chociaż skrytykuje...
Kolekcja puszek po piwku
Collapse
X
-
ŁAdna strona, ale wolałbym żeby puszki były posegregowane browarami lub rozlewniami. Jak będę miał chwilę to sprawdzę czy mam coś dla Ciebie.www.collections.pl
Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych
-
-
Fajna stronka!!!
Widać że włożyłeś sporo pracy. Skoro jednak domagasz sie krytyki...
Własciwie to nie chce krytykowac , ale cos zasugerować . Oczywiście należałoby pogrupować puszki wg browarów - alfabetycznie też jest dobrze , ale inny sposób tez by sie przydał.
Dobrze byłoby również dodawać rok z którego pochodzi dana puszka - można np wykorzystać date przydatności - a następnie również wykorzystać to do nastepnego sposobu układania puszek .
Przy zagranicznych przydałaby się segregacja wg krajów .
Tyle przyszło mi na gorąco do głowy , ale muszę przynać że kolekcja niezła , a i stronka całkiem sympatyczna. Domyslam się że nie jest to ostateczna jej wersja , więc zapewne przemyslisz i wprowadzisz różne udogodnienia.
Comment
-
-
Dzięki Remfire za uwagi. Pomysł strony nie przewiduje podziału na browary ze względu na zmiany własnościowe w Polsce. Już zaczyna być niewiadomym kto jest kim i czyją własnością. Wolę podział alfabetyczny. Jeśli chodzi o datę produkcji, to pomysł kupuję i sukcesywnie wzbogacę stronki. To duża robota, bo trzeba każdą puszkę wziąść do ręki i sprawdzić. No ale dla kolekcjonera to miód-malina zajęcie.
To na pewno nie jest ostateczna wersja, bo zionęło by nudą (razem czy osobno?...)
Comment
-
-
popieram Remfaira, podział na browary i kraje bylby doskonałym posegregowaniem, jesli miałbyś problemy z tym co i gdzie zaliczyć to tu wszyscy by Ci pomogliGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Co do zmian własnościowych to sprawa oczywista. Skoro jednak już sam zaznaczyłeś producenta, to można sie pokusic o taką segregację. Faktycznie teraz czasami trudno określić z jakiego browaru pochodzi puszka , ale przecież można wtedy zrobić np coś takiego : Koncern - browary a, b, c itd , a na końcu puszki bez przydziału do konkretnego browaru.
Tym bardziej że mówiłeś że zamierzasz mieć każdą puszkę w ręce , a to przecież sam miód dla kolekcjonera ( doskonale wiem o co Ci chodzi z tym miodem
Comment
-
-
Uwagi są cenne, na pewno wezmę je pod wzgląd. Na razie koncentruję się na wprowadzeniu wszystkich puszek na stronę, a to jeszcze trochę zajmie czasu. Mam do wprowadzenia jeszcze około tysiąca...
Moim celem jest ekspozycja wszystkich moich puszek. A tak przy okazji - każdy kolekcjoner puszek powinien mieć swoje zbiory w internecie, bo to ułatwia wymianę. Co Wy na to?
Strona rzeczywiście chwilowo nie działa, bo serwer, na którym ona stoi (www.zss.pl) się zawalił i fachowcy pracują nad nim usilnie. Na razie mogę oglądać moje puszki tylko w domku.
Comment
-
-
Witajcie!
Stronkę z puszkami www.e-puszki.prv.pl już widać w sieci. Fachowcy naprawili serwer. Zapraszam do oglądania i wpisów do Księgi Gości.
Comment
-
-
Oj, dawno tu już nie byłem...
Moja kolekcja ma teraz adres www.epuszki.pl
Zamieściłem tam wszystkie polskie puszki, jakie posiadam. Widoczny jest rok produkcji, podział na browary, pokazuję puszki biorące udział w kampanii społecznej "Nigdy nie jeżdżę po alkoholu". Jak Wam się teraz stronka podoba?Last edited by ikulczyk; 2009-07-11, 20:49.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ikulczyk Wyświetlenie odpowiedziJak Wam się teraz stronka podoba?
Ale dlaczego np. we wpisie nowości z 28.06.2009, w śród 22 nowych rzekomo polskich puszek, znalazły się zagraniczne wynalazki np. z Dubaju? Błąd opisu czy raczej dowód na to, że wszędzie jesteśmy u siebie?
Comment
-
Comment