Kolekcja puszek po piwku

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ikulczyk
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.01
    • 26

Kolekcja puszek po piwku

Witam wszystkich kolekcjonerów. Zbieram puszki i beczki po piwie i szukam chętnych do wymiany. Zajrzyjcie na http://www.e-puszki.prv.pl Trochę się napracowałem, to może ktoś mnie chociaż skrytykuje...
  • zgrredek
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 315

ŁAdna strona, ale wolałbym żeby puszki były posegregowane browarami lub rozlewniami. Jak będę miał chwilę to sprawdzę czy mam coś dla Ciebie.
    www.collections.pl
    Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

• Odoakr
      Porucznik Browarny Tester
      • 2003.07
      • 330

Niesła kolekcja!
      Strona tez działa fajnie, ale newsy się nieczytelne (umieszczone na zbyt kontrastujacym tle.
      Też myślę, że fajnie byłoby posegregować je browarami (przynajmnij polskie.

Powodzenia

Comment

• remfire
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 1334

Fajna stronka!!!
        Widać że włożyłeś sporo pracy. Skoro jednak domagasz sie krytyki...
        Własciwie to nie chce krytykowac , ale cos zasugerować . Oczywiście należałoby pogrupować puszki wg browarów - alfabetycznie też jest dobrze , ale inny sposób tez by sie przydał.
        Dobrze byłoby również dodawać rok z którego pochodzi dana puszka - można np wykorzystać date przydatności - a następnie również wykorzystać to do nastepnego sposobu układania puszek .
        Przy zagranicznych przydałaby się segregacja wg krajów .
        Tyle przyszło mi na gorąco do głowy , ale muszę przynać że kolekcja niezła , a i stronka całkiem sympatyczna. Domyslam się że nie jest to ostateczna jej wersja , więc zapewne przemyslisz i wprowadzisz różne udogodnienia.

Comment

• ikulczyk
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.01
          • 26

Dzięki Remfire za uwagi. Pomysł strony nie przewiduje podziału na browary ze względu na zmiany własnościowe w Polsce. Już zaczyna być niewiadomym kto jest kim i czyją własnością. Wolę podział alfabetyczny. Jeśli chodzi o datę produkcji, to pomysł kupuję i sukcesywnie wzbogacę stronki. To duża robota, bo trzeba każdą puszkę wziąść do ręki i sprawdzić. No ale dla kolekcjonera to miód-malina zajęcie.
          To na pewno nie jest ostateczna wersja, bo zionęło by nudą (razem czy osobno?...)

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

popieram Remfaira, podział na browary i kraje bylby doskonałym posegregowaniem, jesli miałbyś problemy z tym co i gdzie zaliczyć to tu wszyscy by Ci pomogli
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Aldach
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.07
              • 1269

Przykro stwierdzić ale z niewiadomych przyczyn nie mogę wejść na stronę

Comment

• remfire
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.03
                • 1334

Co do zmian własnościowych to sprawa oczywista. Skoro jednak już sam zaznaczyłeś producenta, to można sie pokusic o taką segregację. Faktycznie teraz czasami trudno określić z jakiego browaru pochodzi puszka , ale przecież można wtedy zrobić np coś takiego : Koncern - browary a, b, c itd , a na końcu puszki bez przydziału do konkretnego browaru.
                Tym bardziej że mówiłeś że zamierzasz mieć każdą puszkę w ręce , a to przecież sam miód dla kolekcjonera ( doskonale wiem o co Ci chodzi z tym miodem

Comment

• remfire
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 1334

Zapomniałem dodać ...
                  Podział alfabetyczny jest też dobry, więc nie należy rezygnować z niego , ale gdyby była mozliwość segregowania wg róznych kryteriów to by było jeszcze lepiej.

Comment

• ikulczyk
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.01
                    • 26

Uwagi są cenne, na pewno wezmę je pod wzgląd. Na razie koncentruję się na wprowadzeniu wszystkich puszek na stronę, a to jeszcze trochę zajmie czasu. Mam do wprowadzenia jeszcze około tysiąca...
                    Moim celem jest ekspozycja wszystkich moich puszek. A tak przy okazji - każdy kolekcjoner puszek powinien mieć swoje zbiory w internecie, bo to ułatwia wymianę. Co Wy na to?
                    Strona rzeczywiście chwilowo nie działa, bo serwer, na którym ona stoi (www.zss.pl) się zawalił i fachowcy pracują nad nim usilnie. Na razie mogę oglądać moje puszki tylko w domku.

Comment

• ikulczyk
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.01
                      • 26

Witajcie!
                      Stronkę z puszkami www.e-puszki.prv.pl już widać w sieci. Fachowcy naprawili serwer. Zapraszam do oglądania i wpisów do Księgi Gości.

Comment

• ikulczyk
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2005.01
                        • 26

Przygotowuję podział puszek wg browarów

Comment

• remfire
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.03
                          • 1334

Widzę rozpoczęło się wcielanie zmian na Twojej stronce

Comment

• ikulczyk
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.01
                            • 26

Oj, dawno tu już nie byłem...
                            Moja kolekcja ma teraz adres www.epuszki.pl
                            Zamieściłem tam wszystkie polskie puszki, jakie posiadam. Widoczny jest rok produkcji, podział na browary, pokazuję puszki biorące udział w kampanii społecznej "Nigdy nie jeżdżę po alkoholu". Jak Wam się teraz stronka podoba?
                            Last edited by ikulczyk; 2009-07-11, 20:49.

Comment

• pieczarek
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2001.06
                              • 5011

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ikulczyk Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jak Wam się teraz stronka podoba?
                              Podoba się.

Ale dlaczego np. we wpisie nowości z 28.06.2009, w śród 22 nowych rzekomo polskich puszek, znalazły się zagraniczne wynalazki np. z Dubaju? Błąd opisu czy raczej dowód na to, że wszędzie jesteśmy u siebie?

Comment

Przetwarzanie...
                              X