Mieszkając na Górnym Śląsku mam dostęp do wielu kufli, głównie glinianych, produkowanych na zamówienie kopalń )ale nie tylko kopalń), z różnych okazji np dorocznych "karczm piwnych", "babskich combrów" itp. Ja osobiście nie jestem ich kolekcjonerem, chciałbym się jednak dowiedzieć czy są wśród nas kolekcjonerzy również tego typu gadżetów. Jeżeli tak to mogę pomóc w poszerzeniu kolekcji.
Gliniane i nie tylko kufle okolicznościowe
Collapse
X
-
Sa tacy a jednym z nich jest nasz Forumowy kolega z Rybnika
Napewno jeszcze Twego piostu nie przeczytal ale napewno tego nie przegapi -
Andi napisał(a)
Sa tacy a jednym z nich jest nasz Forumowy kolega z Rybnika
Ostatnia zmiana dokonana przez iommi; 2005-01-11, 09:25.Comment
-
iommi napisał(a)
tym bardziej że z np. bytomskich czy rudzkich kopalń nie mam na razie nic.
W moim domu rodzinnym powinny być jeszcze kufle po karczmach "miedziowych kopalni".Comment
Related Topics
Collapse
-
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał
? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
-
Channel: Niemcy
-
-
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
-
-
-
Koszęcin to niewielka śląska mieścina, położona niedaleko Lublińca, znana z Pałacu Koszęcińskiego, który jest aktualną siedzibą Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk.
Od 2022 roku Koszęcin jest też na piwnej mapie Polski dzięki otwarciu browaru restauracyjnego Śląsk.
Do Koszęcina...-
Channel: Śląskie
-
-
Browar restauracyjny działający od 2000 roku na zachodnim skraju pięknej starówki, w uliczce 50 m od Neckaru, a z drugiej strony w cieniu górującego nad nią ogromnego heidelbergskiego zamku.
Z wąskiej, brukowanej uliczki wchodzimy przez otwartą pięknie zdobioną stalową bramę pomiędzy...-
2022-11-23, 01:54 -
-
Witam
Wymienię na inne kapsle tego rodzaju
...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment