Jezeli ktos jest z Poznania lub najblizszych okolic to wlasnie teraz w radiu Afera leci wywiad ze zbieraczem kapsli
Wywiad ze zbieraczem kapsli
Collapse
X
-
Mało ciekawego. Nie znam Pana Marka Piechockiego, ale jak na wywiad w radio, to miał mało do opowiedzenia (jak dla ludzi zaznajomionych z temeatem). Ot, ja mógłym powiedziec to samo, a nie uważam się za żadem autorytet w tej dziedzinie.
Jak dla mnie, człowiek zbyt mało wspomniał o giełdach birofilistycznych... bo był na jedej - w Żywcu w zeszłym roku. Popierniczyły Mu się średnie ceny kapsli, a do tego twierdził, że kapsle ukraińskie były po 5 zł Ja tam wiem, że po tyle to chdzą niezłe egzotyki.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
slavoy napisał(a)
Mało ciekawego. Nie znam Pana Marka Piechockiego, ale jak na wywiad w radio, to miał mało do opowiedzenia (jak dla ludzi zaznajomionych z temeatem). Ot, ja mógłym powiedziec to samo, a nie uważam się za żadem autorytet w tej dziedzinie.
Jak dla mnie, człowiek zbyt mało wspomniał o giełdach birofilistycznych... bo był na jedej - w Żywcu w zeszłym roku. Popierniczyły Mu się średnie ceny kapsli, a do tego twierdził, że kapsle ukraińskie były po 5 zł Ja tam wiem, że po tyle to chdzą niezłe egzotyki.
Wiekszosc znanych kolekcjoneröw jak ma wywiady w Radiu albo telewizji przysylaja wczesniej powiadomienie.
Tego pana nie znam jako kolekcjonera kapsli chociaz wlasciwie wiekszosc Polskich kolekcjoneröw poznalem osobiscie i mam bardzo mile wspomnienia.
Co do cen kapsli to ten pan strasznie przesadzil-wiekszosc kapsli Polskich i Europa ida po 30-40 Groszy w Polsce i to juz jest dobra cena.Niektöre okazy sa napewno drozsze.Za cene 5 zlotych mösial by to juz byc super zadki Kapsel z Ukrainy i bardzo stary.
Ja kupowalem Kapsle z Bylego ZSSR wlasnie w Polsce w Zywcu i wyszlo mi po 0,05-0,07 € za sztuke ale musze powiedziec ze kupowalem bez zagladania w ciemno i masöwke-chodzilo mi glöwnie o material do wymiany.
Ostatnio otrzymalem propozycje kupna wiekszej ilosci kapsli wlasnie z Ukrainy,Litwy,Lotwy ,Rosji itp po 17 Centöw za sztuke z prawem wyboru i to nawet dla mnie nie byla odpowiednia propozycja.
Obserwujac ceny Kapsli na Alegro albo eBAY robi sie czasem niedobrze jezeli chce sie cos kupic-dla sprzedajacych zauwazylem ze Kapsle zyskaly wiele zwolenniköw i wlasnie ich cena wzrasta ale nie do przesady za 1 Kapsel Ukrainski 5 zl.
Niech ten Pan przyjzy sie tym aukcjom z tego dosc duzo opusci a potem powie ile kapsel kosztuje na Gieldzie
Comment
-
Comment