To pewnie nawet nie piwo, ale zawsze warto się upewnić
Help, co to z kapsel
Collapse
X
-
Help, co to z kapsel
Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.plTagi: brak
-
-
Niagara Falls Brewing Company ?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
-
Sygnatura wskazuje z całą pewnością na pochodzenie polskie. Wytwórnia mieści się w miejscowości Głowaczów koło Szczecina. Jest to zdaje się jakaś spółka polsko-francuska. Nie bardzo pamiętam jak się nazywają ale coś jak: Cournaut Metalbox Głowaczów. Nie wiem czy tak się to pisze bo z francuskiego to ja jestem Niemiec (Andi bez urazy). Zresztą czort wie czy to pierwsze, w nazwie, słowo jest po francusku. Metalbox wskazuje raczej na pochodzenie angielskie. Zresztą nie chodzi tu o pisownie a o pochodzenie kapsla.Sikor
Comment
-
-
Ale co było w butelce zamykanej tym kapslem to raczej nie wiesz?Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
-
To jest kapsel z jakiejś wytwórni napojów na płd. od Warszawy. Gdzieś chyba przy trasie krakowskiej. Wiem bo przejeżdżałem tam i widziałem reklamę.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment