Skrzynki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2002.05
    • 2880

Dla zbieraczy skrzynek z Trójmiasta polecam tą aukcję - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45063684
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• pIvo
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.10
      • 290

mam kilkanaście różnych skrzynek (w większości współczesnych, w stanach często idealnych) w których przechowuję niestandardowe butelki z "wytłoczonymi" napisami lub znakami. To takie kapsuły czasu.
      http://kapsle.w.interia.pl

Comment

• Wiktoria
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.07
        • 798

Mam jedną skrzynkę drewnianą z browaru w Zabrzu, z niemieckimi napisami, więc albo z okresu wojennego, albo dobrze podrobiona. Kupiłam ją na giełdzie staroci we Wrocławiu.

Comment

• cororo
          • 2003.04
          • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wiktoria
          Mam jedną skrzynkę drewnianą z browaru w Zabrzu, z niemieckimi napisami, więc albo z okresu wojennego, albo dobrze podrobiona. Kupiłam ją na giełdzie staroci we Wrocławiu.

co za pomysł podrabiać skrzynki

Comment

• Wiktoria
            • 2003.07
            • 798

Nie wiem. Wygląda dość staro, ale tania była. Może moje podejrzenie faktycznie głupie było.
            Last edited by Wiktoria; 2005-03-23, 22:40.

Comment

• Dojlidy
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.12
              • 143

Też mam kilka skrzynek w swojej kolekcji.

Comment

• Hannibal
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.03
                • 1426

Ja o już mam chyba przeszło 30 skrzynek. Wszystkiego oczywiście służą do przechowywania butelek z moim piwkiem. Mam Okocimia, Lecha, Żubra, Tyskie, Pilsner Urquel, i parę beznazwowych.
                "All the good things for those who wait"

Comment

• uszok73
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2003.01
                  • 135

stare skrzynki

mam kilka starych skrzynek metalowych z rejonu warmii i mazur, napisy browarów tłoczone , wyrażne , do oczyszczenia,przedwojenne wiadomo po Germańsku. zainteresowanych prosze o kontakt,gg-6168524, coasters.mroz@wp.pl

Comment

• Andrewbrw
                    • 2004.03
                    • 932

a oto część moich skrzynek (tych "nazwowych") stojących w leżakowni na Włodarzu
                    Attached Files

Comment

• adinet
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2009.09
                      • 1

Witam
                      To mój pierwszy post, więc na początek chciałbym wszystkich przywitać...

Teraz do rzeczy.
                      Nie wiedziałem za bardzo gdzie to umieścić, więc pozwoliłem sobie odświeżyć ten temat...
                      Jestem modelarzem i aktualnie buduję model drewnianego "grill-baru" z lat 90. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko stojącego na zapleczu stosu skrzynek od piwa i oranżady.

Problem polega na tym, że nie mam takowych na wzór, a że model ma być w założeniu trawiony - powinien być oparty na dokładnych wymiarach.

Zależało by mi na skrzynkach podobnych do tych z poniższego obrazka.
                      Pytałem wśród znajomych i okolicznych sklepikarzy, ale nikt takowych nie ma...

Jeśli więc ktoś ma dostęp do takiej skrzynki, albo wie gdzie w Tczewie lub Trójmieście można by ją "wypożyczyć" byłbym wdzięczny za info
                      Attached Files
                      Last edited by adinet; 2009-09-13, 15:26.

Comment

• granat862
                        • 2004.12
                        • 945

Jeśli więc ktoś ma dostęp do takiej skrzynki, albo wie gdzie w Tczewie lub Trójmieście można by ją "wypożyczyć" byłbym wdzięczny za info
                        Popytaj w sklepach, zwłaszcza w tych co pamiętają minioną epokę.
                        Last edited by granat862; 2009-09-13, 16:13.
                        Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• zgroza
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2008.03
                          • 3606

W Społemach w Bydgoszczy na pewno są. I w barze "Turysta" w Zielonej są. To i w Tczewie powinny być.
                          Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• dadek
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍺🍺
                            • 2005.09
                            • 4702

Trochę to dziwne, że w Twojej okolicy nie znalazłeś sklepu posiadającego napoje w "oranżadówkach" 0,33 l które przewozi się w takich skrzynkach. W Warszawie wiele mniejszych sklepów ma napoje w takich opakowaniach. Używają ich głównie małe wytwórnie napojów. Może przejedź się po swojej okolicy do kilku wiejskich sklepów a w którymś na pewno trafisz.

Comment

Przetwarzanie...
                            X