Dla zbieraczy skrzynek z Trójmiasta polecam tą aukcję - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45063684
Skrzynki
Collapse
X
-
-
mam kilkanaście różnych skrzynek (w większości współczesnych, w stanach często idealnych) w których przechowuję niestandardowe butelki z "wytłoczonymi" napisami lub znakami. To takie kapsuły czasu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WiktoriaMam jedną skrzynkę drewnianą z browaru w Zabrzu, z niemieckimi napisami, więc albo z okresu wojennego, albo dobrze podrobiona. Kupiłam ją na giełdzie staroci we Wrocławiu.
co za pomysł podrabiać skrzynki
Comment
-
-
stare skrzynki
mam kilka starych skrzynek metalowych z rejonu warmii i mazur, napisy browarów tłoczone , wyrażne , do oczyszczenia,przedwojenne wiadomo po Germańsku. zainteresowanych prosze o kontakt,gg-6168524, coasters.mroz@wp.pl
Comment
-
-
Witam
To mój pierwszy post, więc na początek chciałbym wszystkich przywitać...
Teraz do rzeczy.
Nie wiedziałem za bardzo gdzie to umieścić, więc pozwoliłem sobie odświeżyć ten temat...
Jestem modelarzem i aktualnie buduję model drewnianego "grill-baru" z lat 90. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko stojącego na zapleczu stosu skrzynek od piwa i oranżady.
Problem polega na tym, że nie mam takowych na wzór, a że model ma być w założeniu trawiony - powinien być oparty na dokładnych wymiarach.
Zależało by mi na skrzynkach podobnych do tych z poniższego obrazka.
Pytałem wśród znajomych i okolicznych sklepikarzy, ale nikt takowych nie ma...
Jeśli więc ktoś ma dostęp do takiej skrzynki, albo wie gdzie w Tczewie lub Trójmieście można by ją "wypożyczyć" byłbym wdzięczny za infoLast edited by adinet; 2009-09-13, 15:26.
Comment
-
-
Jeśli więc ktoś ma dostęp do takiej skrzynki, albo wie gdzie w Tczewie lub Trójmieście można by ją "wypożyczyć" byłbym wdzięczny za infoLast edited by granat862; 2009-09-13, 16:13.Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Trochę to dziwne, że w Twojej okolicy nie znalazłeś sklepu posiadającego napoje w "oranżadówkach" 0,33 l które przewozi się w takich skrzynkach. W Warszawie wiele mniejszych sklepów ma napoje w takich opakowaniach. Używają ich głównie małe wytwórnie napojów. Może przejedź się po swojej okolicy do kilku wiejskich sklepów a w którymś na pewno trafisz.
Comment
-
Comment