W Tychach znalazłem etykiety Złoty Smok,Srebrny Smok i Czarny Smok a czy to tylko zmiana nazwy czy nowe piwo to tego nie wiem.No ale Pyry powinny być w temacie
Etykiety polskie - nowości i zmiany
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
-
Żubr
Od czasu zamieszczenia etykiety Żubra w galerii, zdążył mieć on już dwie odmiany: 1) na pierwotnej etykiecie wyjściowej umieszczono sygn. "b" po prawej stronie etykiety, na wysokości głównego napisu ŻUBR; 2) zamiast opisów informujących o ekstrakcie oraz zawartości alkoholu widnieje napis "Jasne Pełne", również z sygn. "b" w tym samym miejscu co na poprzedniej odmianie (w tym też czasie Żubr zmniejszył niepostrzeżenie zawartość alkoholu z 6,2% na 6,0%).
Comment
-
-
Jeśli chodzi o Fortunę to zmienia się tylko nazwa i etykieta , w praktyce Czarny smok - to czarna Fortuna , Złoty - Full ekstra , a srebrny to jak dla mnie Gnieźnieńskie
Comment
-
-
Nie wiem czy jest to zmiana czy zamiana ?
Piwo : Porter - Krajan - etykieta.
Piwa ( 2 szt. ) kupione w tym samym sklepie, ta sama partia i przydatność do spożycia... dwie różne etykiety ( ? )
Zasadnicza różnica to ( nad Porter ) na pierwszej etykiecie " czarny koń " ( logo ), zaś na drugiej zamiast konia - " korona " ,
i zmieniona grafika - barwy te same.
Czy ktoś to zauważył ?
Comment
-
-
Zmiany na etykietach lwóweckiego "Książęcego" i "Mocnego Dobrego": datowniki w dalszym ciągu 2005-2006, ale wróciła informacja o zawartości ekstraktu na jednym i drugim piwie (dotyczy etykiet na butelki 0,5 litra). Ponadto na "Książęcym" zmienił się napis na górze etykiety: zamiast "Piwo roku 2001-2003" jest "Piwo roku 2001, 2003, 2004".
Comment
-
-
czy ów Carmell to na 100% Zwierzyniec?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment