Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Ręczniki Barmańskie
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivariaJa. Nawet jeden taki miałem: to było od 10,5. Ze 2-3 lata temu na giełdzie mój syn go sprzedał... Może nawet Tobie?
Comment
-
-
Coś mi sę wydaje, że zasłużyłeś na to, aby w następnym numerze PIVARII zostać kolejnym Kolekcjonerem Numeru !
To chyba największy zbiór w Polsce tego rodzaju?
No, no! Pogratulować!
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaBardzo dziękuję za wyróżnienie!
Comment
-
-
Chciałbym bardzo serdecznie podziękować koledze Kangurpl za przepiękny prezent, jaki mi sprawił dzisiaj w postaci czerwonego ręczniczka z browaru McEwan's. Twoje zdrowie
Comment
-
-
W dniu wczorajszym po długich poszukiwaniach nareszcie odnalazłem dwóch kolekcjonerów (Pan Alan z Wielkiej Brytanii i Pani z Diana z USA) którzy mają podobne z krzywienie co ja. Po krótkiej rozmowie z nimi dowiedziałem się że prawdziwych kolekcjonerów którzy zajmują się tylko ręcznikami może jest raptem 15 ( i to większość mieszka na Wyspach Brytyjskich). Smutne, ale prawdziwe.
Ps. Na szczęście wszystko wskazuje na to, że moja kolekcja urośnie (oby znacząco) dzięki tym przemiłym ludziom.
Comment
-
-
Prawie bym zapomniał. Największa kolekcja ręczników barmańskich liczy sobie 1143 sztuki, (ale na moje pocieszenie wliczone są do tego zbioru ręczniki od innych alkoholi i wód mineralnych).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaPrawie bym zapomniał. Największa kolekcja ręczników barmańskich liczy sobie 1143 sztuki, (ale na moje pocieszenie wliczone są do tego zbioru ręczniki od innych alkoholi i wód mineralnych).
P.S. Zgłoś się do Jurka Owsiaka - może reaktywujecie TChR lub przekaże Ci on doświadczenia, na bazie których możesz założyć TBR
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaW dniu wczorajszym po długich poszukiwaniach nareszcie odnalazłem dwóch kolekcjonerów (... Pani z Diana z USA) którzy mają podobne z krzywienie co ja. (...)
Jednak się okazało się że pani Diana jest z Nowej Zelandii. Najmocniej wszystkich zainteresowanych przepraszam!Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2005-04-26, 20:53.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivariaP.S. Zgłoś się do Jurka Owsiaka - może reaktywujecie TChR lub przekaże Ci on doświadczenia, na bazie których możesz założyć TBR
Comment
-
-
Osobiście na pewno żadnego stowarzyszenia/towarzystwa zbieraczy ręczników nie będę zakładał. Jednakże miło mi było, jeśli poznałbym osobę, która podobnie jak ja swoje zbieractwo birofilii ma ukierunkowane na ręczniki barmańskie. I wtedy wspólnie z takim hobbystą mógłbym propagować te ciekawe zbieractwo w Polsce.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pickokCzesc jestem tu poczatkujacy ale kolekcje mam spora roznych gadzetow mam tez ciekawy reczniczek ( shwrlock holmes FINE Ale ) może ktoś był by zainteresowany Chetnie ywsle foto na @ Pozdrawiamzupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Jak zapewne się orientujecie od kilku tygodni usilnie poszukuje kolekcjonerów tego bardzo jak się okazuje egzotycznego hobby? W związku z tym, że nikogo nie znalazłem w naszym kraju postanowiłem, że może kilku znajdę na świecie. Gdzie ja już nie pisałem (czytaj: piwne organizacje) do Rosji, USA, Kanady, Nowej Zelandii, Australii, Brazylii, Venezuelii, Niemiec, Czech, Hiszpanii, Anglii, Szwecji, Danii, Holandii, Belgii, Francji itd. I co się okazuje. Nawiązałem kontakt z tylko z ośmioma kolekcjonerami. Nie zdawałem sobie sprawy, że tak nas mało . Prawdziwa porażka na całej linii. Z drugiej zaś strony ceny tych bawełnianych cudeńk nie są sztucznie zawyżane.
Ps. Niektórzy kolekcjonerzy byli bardzo zdziwieni, że istnieje w ogóle jakiś kolekcjoner birofilów w Polsce. Polecam wam nawiązanie kontaktów. Jest to wspaniała możliwość wymiany na fanty, które was interesują. Gdybym zbierał wafle, kapsle itp. to moja kolekcja na pewno szybko by się rozrosła. Dzięki nawiązaniu kilku kontaktów, wysyłam paczki z tzw. masówką (etykiety, wafle) a dzięki temu otrzymam od nich prawdziwe perełki birofilistyczne.
Comment
-
Comment