Ręczniki Barmańskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pivaria
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.03
    • 1538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    A czy ktoś z was widział polskie ręczniki które pochodziły NIE z Żywca, Brackiego, Leżajska, Warki, Tych? Z odpowiedz z góry bardzo dziękuję .
    Ja. Nawet jeden taki miałem: to było od 10,5. Ze 2-3 lata temu na giełdzie mój syn go sprzedał... Może nawet Tobie?
    PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
    www.pivaria.pl
    https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10863

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivaria
      Ja. Nawet jeden taki miałem: to było od 10,5. Ze 2-3 lata temu na giełdzie mój syn go sprzedał... Może nawet Tobie?
      Napewno nie mi . Ręcznik 10 i pól dostałem w prezencie od szanownego kolegi Biermann'a w zlocie w Boszkowie. Do tej pory nie mogę nacieszyć sie tym ręcznikiem
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• pivaria
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.03
        • 1538

Coś mi sę wydaje, że zasłużyłeś na to, aby w następnym numerze PIVARII zostać kolejnym Kolekcjonerem Numeru !

To chyba największy zbiór w Polsce tego rodzaju?
        No, no! Pogratulować!
        www.pivaria.pl

Comment

• abernacka
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10863

Bardzo dziękuję za wyróżnienie!

Comment

• pivaria
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.03
            • 1538

Bardzo dziękuję za wyróżnienie!
            Abernacka zasłużył! Jednym słowem: Ku chwale birofilii!
            www.pivaria.pl

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10863

Chciałbym bardzo serdecznie podziękować koledze Kangurpl za przepiękny prezent, jaki mi sprawił dzisiaj w postaci czerwonego ręczniczka z browaru McEwan's. Twoje zdrowie

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10863

W dniu wczorajszym po długich poszukiwaniach nareszcie odnalazłem dwóch kolekcjonerów (Pan Alan z Wielkiej Brytanii i Pani z Diana z USA) którzy mają podobne z krzywienie co ja. Po krótkiej rozmowie z nimi dowiedziałem się że prawdziwych kolekcjonerów którzy zajmują się tylko ręcznikami może jest raptem 15 ( i to większość mieszka na Wyspach Brytyjskich). Smutne, ale prawdziwe.
                Ps. Na szczęście wszystko wskazuje na to, że moja kolekcja urośnie (oby znacząco) dzięki tym przemiłym ludziom.

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10863

Prawie bym zapomniał. Największa kolekcja ręczników barmańskich liczy sobie 1143 sztuki, (ale na moje pocieszenie wliczone są do tego zbioru ręczniki od innych alkoholi i wód mineralnych).

Comment

• pivaria
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.03
                    • 1538

Prawie bym zapomniał. Największa kolekcja ręczników barmańskich liczy sobie 1143 sztuki, (ale na moje pocieszenie wliczone są do tego zbioru ręczniki od innych alkoholi i wód mineralnych).
                    Nie popadaj w depresję! Pocieszające jest to, że Twoja kolekcja jest prawdopodobnie jedyna w Polsce a jednocześnie największa!

P.S. Zgłoś się do Jurka Owsiaka - może reaktywujecie TChR lub przekaże Ci on doświadczenia, na bazie których możesz założyć TBR
                    www.pivaria.pl

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10863

W dniu wczorajszym po długich poszukiwaniach nareszcie odnalazłem dwóch kolekcjonerów (... Pani z Diana z USA) którzy mają podobne z krzywienie co ja. (...)

Jednak się okazało się że pani Diana jest z Nowej Zelandii. Najmocniej wszystkich zainteresowanych przepraszam!
                      Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2005-04-26, 20:53.

Comment

• pieczarek
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2001.06
                        • 5011

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivaria
                        P.S. Zgłoś się do Jurka Owsiaka - może reaktywujecie TChR lub przekaże Ci on doświadczenia, na bazie których możesz założyć TBR
                        Informacja mało piwna, ale Towarzystwo Przyjaciół Chińskich Ręczników TPChR (a nie jak podaje Pivaria Towarzystwo Chińskich Ręczników TChr) raczej nie może zostać reaktywowawane, bo nigdy nie przestało istnieć. Do organizacji należało się nawet o tym nie wiedząc. Jej członkiem był/jest każdy, kto kiedykolwiek o niej usłyszał. Czyli przynależność przez "zasłyszenie". I jak tu zlikwidować taką organizację?

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10863

Osobiście na pewno żadnego stowarzyszenia/towarzystwa zbieraczy ręczników nie będę zakładał. Jednakże miło mi było, jeśli poznałbym osobę, która podobnie jak ja swoje zbieractwo birofilii ma ukierunkowane na ręczniki barmańskie. I wtedy wspólnie z takim hobbystą mógłbym propagować te ciekawe zbieractwo w Polsce.

Comment

• pickok
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.05
                            • 6

Czesc jestem tu poczatkujacy ale kolekcje mam spora roznych gadzetow mam tez ciekawy reczniczek ( shwrlock holmes FINE Ale ) może ktoś był by zainteresowany Chetnie ywsle foto na @ Pozdrawiam

Comment

• cielak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pickok
                              Czesc jestem tu poczatkujacy ale kolekcje mam spora roznych gadzetow mam tez ciekawy reczniczek ( shwrlock holmes FINE Ale ) może ktoś był by zainteresowany Chetnie ywsle foto na @ Pozdrawiam
                              Z ręcznikami to tu: http://www.browar.biz/forum/showthre...hlight=kupi%EA
                              zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• abernacka
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10863

Jak zapewne się orientujecie od kilku tygodni usilnie poszukuje kolekcjonerów tego bardzo jak się okazuje egzotycznego hobby? W związku z tym, że nikogo nie znalazłem w naszym kraju postanowiłem, że może kilku znajdę na świecie. Gdzie ja już nie pisałem (czytaj: piwne organizacje) do Rosji, USA, Kanady, Nowej Zelandii, Australii, Brazylii, Venezuelii, Niemiec, Czech, Hiszpanii, Anglii, Szwecji, Danii, Holandii, Belgii, Francji itd. I co się okazuje. Nawiązałem kontakt z tylko z ośmioma kolekcjonerami. Nie zdawałem sobie sprawy, że tak nas mało . Prawdziwa porażka na całej linii. Z drugiej zaś strony ceny tych bawełnianych cudeńk nie są sztucznie zawyżane.
                                Ps. Niektórzy kolekcjonerzy byli bardzo zdziwieni, że istnieje w ogóle jakiś kolekcjoner birofilów w Polsce. Polecam wam nawiązanie kontaktów. Jest to wspaniała możliwość wymiany na fanty, które was interesują. Gdybym zbierał wafle, kapsle itp. to moja kolekcja na pewno szybko by się rozrosła. Dzięki nawiązaniu kilku kontaktów, wysyłam paczki z tzw. masówką (etykiety, wafle) a dzięki temu otrzymam od nich prawdziwe perełki birofilistyczne.

Comment

Przetwarzanie...
                                X