Mój pierwszy monachijski, kamionkowy, litrowy kufelek
Jakby sie u kogo walały po kątach podobne skorupy, to chetnie się nimi zajmę
Attached Files
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
Widziałem to ostatnio na Allegro, tam kupiłeś?
TAM ) Na All kupuje większość moich zbiorów
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
Trafiony zostałem po raz drugi. Piękny litrowy kamionkowy Mass trafił dzisiaj w moje ręce.
Kufelek jest z Paulaner Thomasbrau Munchen, ładnie zdobiony i w doskonałym stanie.
Niestey nie mam zdjęcia coby się nim pochwalić.
Największy browar w Darmstadt (produkcja około 80 tyś.hl rocznie) powstały w 1886 roku znajduje się naprzeciwko głównego dworca kolejowego, dlatego wpadłem tu pod wieczór 22.07.2022 by potem spokojnie zdążyć na pociąg.
Jest tu bardzo ładna stylowa knajpa firmowa, cała w jaśniejszym...
Sprzedam kamionkowy kufel nie istniejącego, niemieckiego browaru Donnerbrau Saarlouis. Prawdopodobnie pochodzi z lat 30-tych. Stan zachowania bardzo dobry. Bez ubytków i pęknięć z dobrze zachowanym "nadrukiem". Stare oznaczenie pojemności. Nie wiem jak go wycenić. Więc śmiało można...
Do stycznia 2020 roku pod tym adresem przez 27 lat działał Novoměstský pivovar. Był to pierwszy nowy browar otwarty w Pradze w XX wieku (jesień 1993).
Powodem zamknięcia było podobno wygaśnięcie umowy wynajmu lokalu, ale jak było na prawdę pewnie się nie dowiemy.
W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
W tym przypadku mamy do czynienia z kompleksem hotelowo - gastronomicznym na dużą skalę. Czego tam nie ma. Jazda na koniach, kąpiele, browar, własna farma, ścieżki rowerowe... Olbrzymi kombajn wypoczynkowy, który został otwarty w 2015 roku. I nie ma co się oszukiwać, że przeznaczony raczej...
Comment