Na obecnych etykietach piw z KP widnieje mała literka "b" jako symbol drukarni, w której etykieta była wydrukowana. Poszukuję informacji o tej drukarni oraz najlepiej jakiegoś adresu kontaktowego
Drukarnia z sygn. "b"
Collapse
X
-
Kiedys symbolu b używała drukarnia Borys z Krakowa ,ale to widniejace na etykietach z Tychów jest inne ,o ile sie nie mylę jest to drukarnia nie znajdujaca sie na terenie Polski mam trzy wersje albo Skandynawia,Niemcy,albo Londyn.Może ma ktoś dokładniejsze dane.
-
-
Też podejrzewam zagranicę. Z informacji jakie posiadam to ich wafle są drukowane właśnie poza granicami RP"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
wydaje mi sie iz taka sygnatura czesto chodzi lub chodzila na etykietach austriackich np na Zipfera lub Schweatera ale oprocz niej byla tam - z drugiej strony etykiety na drugim rogu - jeszcze inna sygnatura literka. Nie wiem czy to ta sama sygnatura co pisze autor.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment