Jak przechowywać/gdzie kupić?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ozzzz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.06
    • 8

Jak przechowywać/gdzie kupić?

Czytałem Wasze posty mówiące o przechowywaniu etykietek czy podstawek w foliach, które należy "potraktować" zgrzewarką, ale niestety nie wszyscy mają takie urządzenia.
    A czy można gdzieś kupić jakieś... koszulki, które są podzielone już od razu na kilka części? U mnie nie mogę tego znaleźć. Może dlatego, że nie wiem jak zapytać.
    Poradźcie jak przechowywać birofilia i gdzie kupić jakieś "przechowywacze".

Dzięki Wam.
    PZDR.
    OzzY ®
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Takie koszulki podzielone na cztery części mozna kupić w sklepie: http://www.browamator.pl/katalog.php?grupa_p=6&pwd
    widziałem takie też w Tychach w sklepie przy browarze, ale to sie wogóle nie opłaca. Drogi to interes a i tak nie wszystkie podstawki pasują. Opłaca się to mieć tylko na rarytasy, ale one często mają albo dziwne kształty albo są duże i właśnie one najczęściej nie pasują do tych przegródek.
    Last edited by Shlangbaum; 2005-06-16, 10:00.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• kangurpl
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.03
      • 2660

Można do podstawek użyć papierowych kopert na CDROMy, mają one przezroczyste okienko. Koszt - ja kupuję w Macro opakowanie 50 szt - 7 zł.
      Zaleta - tanie, wada - trudno wyeksponować, widać przez okienko tylko jedną stronę podstawki.
      Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
      "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• Shlangbaum
        • 2005.03
        • 5828

Według mnie najlepsze są i tak własnoręczne zamykane pudełka. Ja robię je z tektury i oklejam tapeta. Łatwo je eksponować i wyjmować jak potrzeba. Myśle jednak żeby zgrzewać w foliach cenniejsze eksponaty, tylko tak jak Ozzzz nie wiem skad zgrzewarke wykombinować. A zamiast kopert na CD lepsze są foliowe opakowania na dyskietkizz
        Attached Files
        Last edited by Shlangbaum; 2005-06-16, 13:15.

Comment

• zulu
          Porucznik Browarny Tester
          • 2004.04
          • 299

Sam szukałem takich koszulek, ale bez rezultatu. Próbowałem zgrzewać rozgrzanym nożem do pizzy, ale wygląda to z lekka nieprofesjonalnie. Ostatecznie udało mi się wykombinować od naszych wschodnich sąsiadów starą zgrzewarkę. Jeśli już nic nie znajdziesz to proponuje albumy fotograficzne. Zresztą ten temat był już dosyć mocno poruszany - wystarczy pogrzebać w starych postach.

Comment

• Shlangbaum
            • 2005.03
            • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zulu
            Ostatecznie udało mi się wykombinować od naszych wschodnich sąsiadów starą zgrzewarkę.
            Dasz rade zamieścić tego zdjęcie? Sam może bym takie zrobił. Kupiłeś to zagranicą czy na placu?

Comment

• wassup007
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2003.10
              • 123

Pytajcie o koszulki do segegatorów A4 ale koszulki do przechowywania zdjec rozmiar 10X15 jest to podzielone na 4 czesci i pasuje do podstawek, a do niewymiarowych sa 13X18 sa to 2 czesci.

Comment

• kibi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.07
                • 1875

Na Allegro jest taka aukcja: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53730544 , ale jeśli nie jesteś początkującym kolekcjonerem to musisz wyłożyć niezłą kaskę, chyba powyższe pomysły są tańsze.

Comment

Przetwarzanie...
                X