Do innych browaów też tak piszesz? I co, kontaktują się?
Wiem, że to złośliwe, ale wydaje mi się, że to chyba jest raczej sprawa kolekcjonera, czy się zainteresuje, a nie sprawa wytwórcy, żeby dać mu znać Wiem, że napewno część osób będzie Ci dawać znać, ale to ogłoszenie takie trochę, hm, dziwne z Twojej strony mi się wydało
Etykiet z browarów domowych jako takich nie zbieram więc nie widze sensu aby wpisywać sie na lste i blokować miejsce osobie, która zbiera takowe rzeczya mnie jedynie walały się w stosie innych, jednakże w przypadku etykiet z pewnym motywem przewodnim jak najbardziej chciałbym je otrzymać jako ciekawostke i będą stanowiły ozdobę moich kolekcji tematycznych.
Tak. Kombinując w ten sposób, można dowolne etykiety skopiować na dobrej kserokopiarce. Pytanie - czy w przypadku etykiet przedwojennych czy PPFów też będą równie dobre jak oryginały? - nie. To będą fałszerstwa. Nie widzę powodu, żeby inne zasady stosować w przypadku etykiet domowych.
Przyznaję bez bicia - wysłałem dwóm osobom plik PDF ze swoimi etykietami. Więcej tego nie będzie. Moje etykiety w wersji kolekcjonerskiej będą ponumerowane, a oryginalny plik po wydrukowaniu etykiet skasowany.
Proszę tej wypowiedzi nie traktować jednak jako obietnicy, że zaraz będą jakiekolwiek etykiety. Jest z tym tyle roboty, że nie chce mi się za to zabrać.
Ponieważ otrzymałem z drukarni etykiety od poniedziałku zaczynam rozsyłanie.
Powyższa wiadomość nie dotyczy warszawiaków: sopisty, irona i coopera
Na wysyłkę czekają w pierwszej kolejności etykiety do:
1. kiszot
2. Bombadil13
3. pegie23
4. Ajaks
5. adi_999
6. Adam XVI Wielki
Jeśli dostanę adresy na pw od poniższych kolegów lub od kogoś niewymienionego też mogą liczyć na przesyłkę:
Jestem gotowy na wysłanie etykiet. Posiedziałem ze 3 godziny nad wycinaniem etykit i teraz oczekuje adresów kolekcjonerów, oczywiście na PW.
Aha, jak ktoś ma już ode mnie jakieś etykiety to niech napisze na czym skończyliśmy
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wszystkim Koleżankom i Kolegom z Browarów Domowych, którzy obdarzyli mnie swymi etykietami (i piwem również) a także tym, którzy dopiero to uczynią życzę Zdrowych, Spokojnych i Piwnych Świąt Bożego Narodzenia oraz samych sukcesów w Nowym Roku.
Za udane warki i nowe etykiety
Uwaga! Odświeżam temat i zamieszczam aktualną listę:
1. sopista ( z licencją na wystawienie na sopistowej stronie0
2. ahumba
3. BIGB
4. biermann (po jednej z browaru)
5. Adam XVI Wielki (projekty, próby, czyste kartki )
6. Kiszot
7. pawelek59
8. jasiu_piwosz (jeśli można )
9. e-prezes (z miodów i win też mu słać)
10. Cooper (dorzuca od czasu do czasu)
11. .... wolne miejsce, ale tu tez wysyłać
12. matrix (sam odkleja, więc wysyłac mu butelki)
13. bombadil13 (temu wysyłac najwięcej )
14. benny (Kolejnictwa (pociągi,wagoniki,etc...; Lotnictwa (samoloty,lotniska,slawni ludzie związani z lotnictwem); geografia (mapy geograficzne z zaznaczonym conajmniej jednym miejscem geograficznym); psy; piłka nożna; ludzkie akty (nie koniecznie kobiece ;-))
15. masumi
16. arcy (motyw architekyoniczny)
17. AJAKS (chyba nr 14)
18. pegie23 (liczy sie kazda sztuka=ma 1 post)
I przy okazji za otrzymane etykiety składam wielkie, serdeczne podziekowania następującym browarom i użytkownikom: (przy okazji- czasem występuje problem jaki użytkownik browar.bizu i jaki browar domowy)
OSTANI GROSZ- arcy
ŚW. HILDEGARDA- (użytkownik mnie nieznany)
SZTAB- Ahumba
CZTEREJ PANCERNI I PILS- (chyba slavoy)
Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem.
Wasze zdrowie
I jeszcze jedno przy okazji:
Juz nie długo światło dzienne ujrzy (mam nadzieję) moje pierwsze piwo i powstanie moja pierwsza etykieta. Mozna juz wysyłać adresy na PW.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
CZTEREJ PANCERNI I PILS- (chyba slavoy)
Łoj bracie, ale podpadłeś Pani Prezes
Po pierwsze primo - Czterej z Portierni i Pils (ew. Czterej Pancerni i Pies - stara nazwa)
Po drugie primo - Derechtorem naczelnym i browarnikiem jest Marusia, Slavoy to dyrektor ds. technicznych w tym browarze.
Comment