Pierwsze miejsce między 118 podstawkami konkurującymi o miano najpiękniejszej czeskiej podstawki 2005 roku zdobyła podstawka Pilzneńskiego Prazdroja „Pivny šmejd”. Podstawka ta przedstawia szkodliwe bakterie, które mogą sie dostać do piwa z brudnych przewodów przy nalewakach w knajpach. Ta piwna podstawka było stworzona w ramach akcji Prazdroja, która miała uświadomić bywalcom pubów i restauracji, że jakość pitego przez nich piwa zależy również od samych właścicieli lokali i barmanów, i od tego w jakim stanie sanitarnym utrzymują oni aparaturę do nalewania piwa.
Najlepsza czeska podstawka roku 2005
Collapse
X
-
Najlepsza czeska podstawka roku 2005
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DTagi: brak -
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D -
Bardzo fajna jest ta akcja. Mam kilka podstawek z ciut innym wzorem (tenże zarazek, ale w łańcuchach i na tle jakiegoś murku).Comment
-
Oj przydałaby się taka akcja u nas. Pamiętam tez świetne artykuły na svetpiva.cz na ten temat z bardzo ładnie brzmiącym Pivovar pivo ...(o rany zapomniałem pewnie warzy) hostinsky ho dela.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Może browar.biz urządzi plebiscyt na polską podstawkę roku, tak jak z piwami ??Comment
-
jest to do wykonania jeśli ktoś podejmie się ustalenia czy w dziale kolekcjonerskim do roku 2005 nie są przypisane starsze wzory- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Moim zdaniem zorganizowanie konkursu na najładniejszą Polska podstawkę roku to super sprawa:P Co do roku 2005 to jedyne podstawki, które budzą moje wątpliwości to id. 23536, i id.23549 z Juranda. Reszta to na 100% rok 2005. Wracając do samego pomysłu, można by wyodrębnić 2 kategorie - podstawki korkowe i zwykłe. Z niecierpliwością czekam na rozwój wątkuComment
-
A może połączyć plebiscyt z ideą piwnego forumowego muzeum birofilistyki i poprosić browary, by wysyłały Art'owi podkładki na konkurs? Admin biedula albo utopi się w podstawkach albo zawiedzie na polskich browarach i rzuci ten interes w choleręComment
-
Pomysł może i ciekawy, ale admin pewnie prędzej rzuciłby ten interes w cholerę z powodu nadmiaru eksponatówŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Mogą wysłać do mnie. 2 pokoje mam prawie puste, więc ...
A swoją drogą, to rzeczywiście taki plebiscyt byłby bardzo ciekawy. Jestem za.
Oczywiscie możnaby spróbować również z innymi birofiliami, ale ...
a) zwykle jest ich bardzo dużo (etykiety) - kto to opanuje, chyba że podejmie się tego Becik
b) zwykle jest ich niewiele (nowe kapsle, piny, foldery, trucki etc.)bla bla blaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifatOczywiscie możnaby spróbować również z innymi birofiliami, ale ...
a) zwykle jest ich bardzo dużo (etykiety) - kto to opanuje, chyba że podejmie się tego Becik
b) zwykle jest ich niewiele (nowe kapsle, piny, foldery, trucki etc.)To nie może być przypadek
Całym sobą jestem za powołaniem takiego konkursu
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifatOczywiscie możnaby spróbować również z innymi birofiliami, ale ...
a) zwykle jest ich bardzo dużo (etykiety) ...Comment