jak widać przez 4 m-ce nie było w ogóle zainteresowania sprawą, więc zająłem się innymi opóźnionymi w rozwoju rzeczami do wykonania
Polska podstawka roku...
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTjak widać przez 4 m-ce nie było w ogóle zainteresowania sprawą, więc zająłem się innymi opóźnionymi w rozwoju rzeczami do wykonania
Mam nadzieję, że ten marazm w temacie wynikał nie z rozmycia zapału, ale z tego, że większość wyszła z założenia, że "coś się dzieje na górze". Wszyscy spoczęli na laurach w oczekiwaniu na efekty Administratora. Pewnie zmyliło nas to Twoje tajemnicze "może uda się wymodzić konkurs na podstawkę roku".
Myślę jednak, że nie warto rezygnować z tego pomysła niezależnie czy miałby być zorganizowany siłą odgórną czy oddolnąbla bla bla
Comment
-
-
Fakt, temat sie troszke zakurzył, ale może to i dobrze, przynajmniej wszystkie podstawki wydane w roku 2005 a "odkryte" już w tym roku znalazły sie na browarze.
Jak juz gdzieś wcześniej napisałem mam zamiar podjąć sie zbierania i przetwarzania wyników jak i opracoania regulaminu. Zajmę się tym od zaraz i w ciągu kilku dni stworze ten regulamin, a dalszy ciąg wypadków zalezy od frekwencji. Ze strony ARTa liczyłbym na chociaż małą wzmianke o plebiscycie na stronie główną browaru.
Przez weekend wszystko ruszy, moja w tym już głowa
Comment
-
-
Z małym poślizgiem zamieszczam regulamin tegorocznego plebiscytu w wersji roboczej:
Zasady wyboru najładniejszej podstawki roku 2005
1. W wyborach może brać udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu Browar.biz.
2. Ocenie podlegają tylko podstawki dodane do działu „kolekcjonerstwo” serwisu Browar.biz wydane w roku 2005.
3. Wybory zostaną dokonane w dwóch kategoriach: podstawka zwykła (tekturowa, tekturowa lakierowana) i podstawka specjalna (korkowa, drewniana, plastikowa etc.)
4. W przypadku podstawek będących częścią większej serii oceniane są całe serie łącznie.
5. Każdy zarejestrowany użytkownik serwisu Browar.biz może oddać głosy na 3 różne podstawki (serie podstawek) w obu kategoriach: za przyznanie 1 miejsca podstawka otrzyma 3 pkt. w klasyfikacji ogólnej, za miejsce 2 – 2pkt. za miejsce 3 – 1pkt.
6. Najładniejsza podstawka roku zostanie wyłoniona po zsumowaniu punktów przyznanych poszczególnym wzorom przez uczestników plebiscytu.
7. Głosy należy przesyłać bezpośrednio do organizatora (do mnieJ) w terminie przez niego ustalonym.
8. Uczestnicy nie muszą podawać swoich danych osobowych, gdyż nie są one niezbędne do przeprowadzenia plebiscytu.
9. Ogłoszenie wyników nastąpi nie później niż tydzień po zakończeniu plebiscytu.
10. Plebiscyt ma charakter czysto informacyjny – nie przewidziane są żadne nagrody dla uczestników lub twórców/właścicieli praw autorskich podstawek (drukarni, agencji reklamowych, browarów). Udział w niej jest dobrowolny.
Czekam na sugestje w sprawie tego regulamuinu. Od przyszłego poniedziałku chciałbym aby machina ruszyła, więc mamy jeszcze 4 dni na przemyslenia i poprawki. Co do terminów to myslę żeby zacząć od poniedziałku, głosy zbierać przez 2 tygodnie, po czym ogłosić wyniki i zamknąć sprawę do nastepnego roku. Sprawa terminów też jest na razie otwarta.
Zachecam do masowego udziału w ankiecie, gdyż tylko znaczna ilość oddanych głosów zapewni może zzagwarantować poprawnośc wyników.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomXZasady wyboru najładniejszej podstawki roku 2005
1. W wyborach może brać udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu Browar.biz.
...
7. Głosy należy przesyłać bezpośrednio do organizatora (do mnie) w terminie przez niego ustalonym.
8. Uczestnicy nie muszą podawać swoich danych osobowych, gdyż nie są one niezbędne do przeprowadzenia plebiscytu.
"W celu identyfikacji użytkowników serwisu Browar.biz przesłany głos musi zawierać identyfikator (nick) użytkownika tego serwisu. Głosy nie zawierające nicka identyfikującego są głosami nieważnymi"
2. Ocenie podlegają tylko podstawki dodane do działu „kolekcjonerstwo” serwisu Browar.biz wydane w roku 2005.
3. Wybory zostaną dokonane w dwóch kategoriach: podstawka zwykła (tekturowa, tekturowa lakierowana) i podstawka specjalna (korkowa, drewniana, plastikowa etc.)
4. W przypadku podstawek będących częścią większej serii oceniane są całe serie łącznie.
W jaki sposób browarbizowcy mają zapoznać się z zakwalifikowanymi podstawkami?
Bo jeśli każdy ma sobie przejrzeć samemu zasoby Browaru to nie ma to sensu. Bo takie coś zrobią tylko najbardziej zagorzali i to w 95% waflarze.
Po pierwsze mało kto będzie chciał poświęcić na takie przeglądanie czasu.
Po drugie, nie wszyscy mają stałe łącze.
Musi być :
1. albo przygotowany plik z wzorami podstawek (pogrupowane na kategorie)
2. albo formularz z linkami do WSZYSTKICH podstawek z 2005 roku
Tomku, czy Ty wiesz, które podstawki wchodzą do konkursu? Jeśli tak , to można od poniedziałku zacząć, jeśli nie - to od poniedziałku nie ma szans na konkurs.
5. Każdy zarejestrowany użytkownik serwisu Browar.biz może oddać głosy na 3 różne podstawki (serie podstawek) w obu kategoriach: za przyznanie 1 miejsca podstawka otrzyma 3 pkt. w klasyfikacji ogólnej, za miejsce 2 – 2pkt. za miejsce 3 – 1pkt.bla bla bla
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifatŁadnie to prezentuje regulamin, ale brakuje mi tu ważnej informacji.
W jaki sposób browarbizowcy mają zapoznać się z zakwalifikowanymi podstawkami?
Co prawda w dziale kolekcjonerstwo/poddziale podstawki, jest możliwość sortowania wg roku. Pytanie tylko, czy wszystkie podstawki przypisane 2005 naprawdę zostały w tym roku wypuszczone na rynek.
Gorzej z seriami, no bo skąd mam wiedzieć (ja jako laik) czy dana podstawka jest częścią większej serii, czy nie. Jeżeli nie będzie to napisane w opisie podstawki.
No i te nieszczęsne korki. Nie wiem czy moja wypowiedź będzie zrozumiała, bo sama nie wiem, jak to wyjaśnić. Otóż dajmy na to, że chcę zagłosować w kategorii korki i muszę przebić się przez o wiele większą ilość podstawek niekorkowych. Każdą korkową otworzyć sobie w nowym okienku (panelu), aby móc je ze sobą porównać i wybrać tą naj. Strasznie dużo to pracy tak mi się wydaje. A tak bym miała listę korków na tacy i o wiele mniej pracy, co na pewno zachęciłoby mnie do udziału w konkursie.
I jeszcze uwaga, co do punktu 1: "W wyborach może brać udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu Browar.biz", dodałabym uwagę, że zarejestrowany przed 22-03-2006 (data twego postu), czy tez przed "wstawić datę rozpoczęcia konkursu", aby ustrzec się przed żartownisiami i pewnymi ludźmi, którzy to z różnych powodów chcieliby, aby to właśnie podstawka X zwyciężyła.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Więc tak:
Co do identyfikacji uczestników to w moim zamyśle głosy powinny być do mnie przesyłane na PW więc wiadomo będzie od kogo dostałem głosu.
Co do zapoznania się z podstawkami - słuszna uwaga, że oparcie sie na samym dziale "kolekcjonerstwo" utrudni nam wybór i odstraszy wielu użytkowników - pomysł z formularzem zawierającym miniaturki każdej podstawki, jej numer id. i kategorie jest tutaj najwłaściwszy, choć pracochłonny. Na weekend wyjeżdżam więc nie ma szans na opracowanie tego do poniedziałku, chyba że znajdzie się ochotnik
Jest jeszcze sprawa sprawdzenia czy wszystkie podstawki figurujące jako rocznik 2005 naprawdę z tego roku pochodzą - tutaj prosił bym, o taka weryfikację bardziej doświadczonych kolegów/koleżanki.
I jeszcze ograniczenia co do użytkowników zarejstrowanych przed .... - ja jestem za, powiedzmy że tym granicznym terminem byłaby środa 22.3.br - data opublikowania mojego ostatniego posta. Szczerze mówiąc nie wiem kto miałby robić klony, bo wydaje mi się to co najmniej śmieszne, ale przezorny zawsze ubezpieczony - to fakt
Comment
-
-
Czyżby pomysł padł?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment