Witam ,
Ja ostatnio dostałem przesyłke z Brovarni Gdańsk (nowe etykiety i nowa podstawka),dostałem także odpowiedź z Hausta,Kormoran zawsze odpowiada,oczywiście wysyłałem koperte zwrotna ze znaczkiem.Czekam jeszcze na wiele przesyłek -jestem cierpliwy.
W kwietniu wysłałem do browaru Rakszawa list z kopertą zwrotna i prośbą o kapsle.
Dzisiaj po ponad 7 miesiącach otrzymałem przesyłkę. Już dawno straciłem nadzieję,a tu proszę takie zaskoczenie.
Po podobnym okresie oczekiwania otrzymałem dzisiaj przesyłkę z Van Pura, obfitą w kapsle, także te eksportowe. Dzięki !!!
Mam pytanie do tych kolekcjonerów którzy pisali o artykuły birofilistyczne do browarów KP: pisaliście/wysyłaliście koperty zwrotne na adres centrali zamieszczony na kontretykietach czy na adres konkretnego Browaru, np Bosmana? Podobna sytuacja jest z Ciechanem, nie wiem bardzo czy zwrócić się do adresu z kontry czy bezpośrednio do browaru na Kilińskiego.
W odpowiedzi na mojego maila do browarmii w sprawie nowych wafli, dostałem odpowiedz typu "proszę przesłać kopertę z naklejonymi znaczkami". Już nie chciałem zawracać im gitary pytaniami, na jaki adres mam to wysłać i w końcu zdecydowałem się na adres samego lokalu. Zobaczymy co z tego będzie
Napisałem maila do Bosmana czy byłaby szansa wysyłki etykiet obecnych i ewentualnie ciut wcześniejszych po nadesłaniu koperty zwrotnej ze znaczkami, to odpisali, że wysyłek gadżetów nie prowadzą, a jedynie dodają je do wielopaków i rozdają na imprezach promocyjnych. Super, jakby tylko Bosman był u mnie w sklepie to bym go sobie odlepił i żadnych materiałów promocyjnych nie potrzebował...
podejście co poniektórych polskich browarów do tematu kolekcjonerstwa zwala z nóg... A tak nawiasem mówiąc, to jeszcze nie widziałem, żeby do jakiegokolwiek wielopaka dodawano etykiety
A jak już jesteśmy przy przychylności browarów w naszym kraju, to w poniedziałek dostałem paczkę od browArmii a w niej 10 najnowszych podstawek! Wcześniej wysłany list z kopertą zwrotną
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dariobeer
Dzisiaj otrzymalem:
Browar Kormoran-2 zestawy etykiet,2 podstawki,2 kapsle Browar Tychy-koszulkę w ramach przeprosin (zepsute piwo pszeniczne)
Nawiązując do tych przeprosin, kolega coś mi opowiadał, jak rzekomo znalazł plastikową rurkę w butelce Ciechana. W ramach przeprosin otrzymał karton piwa. Ile w tym prawdy - nie wiem.
Kolejny rok na finiszu, trzeba zatem zaanonsować rokroczną Ankietę Kolekcjonerów Podstawek.
Formularze będą gotowe pod koniec miesiąca, ale już warto zabrać się za układanie oraz liczenie kolekcji. ...
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Rok zbliża się do końca, zatem informuję o nadchodzącej ankiecie kolekcjonerów podstawek.
Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni już teraz niech zabierają się do układania kolekcji.
Trochę tu ostatnio ciszej. Nie zmienia to faktu, że rok się kończy więc czas szykować ankietę podstawek.
Mimo okrągłego jubileuszu nie planuję żadnych ogromnych zmian. Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni mogą już teraz, zabierać się do liczenia i porządkowania...
Comment